Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Отець Александр із Паризької Архиєпархії: «Меджуґор'є - це місце, де в центрі знаходиться Ісус Христос!»

Отець Александр із Паризької Архиєпархії: «Меджуґор'є - це місце, де в центрі знаходиться Ісус Христос!»

  • 24 липня 2017, 14:04

Отець Александр із Паризької Архиєпархії: «Меджуґор'є - це місце, де в центрі знаходиться Ісус Христос!»О. Александр (праворуч на фото) є священиком протягом трьох років. Він походить із Паризької Архиєпархії. Цього року взяв участь у 22-му Міжнародному семінарі для священиків в Меджуґор'є та був нашим гостем у радіопрограмі на радіо «Mir» Меджуґор'є:

«Я живу в спільноті з багатьма священиками, які були відправлені на служіння до інших єпархій, близьких до Парижа, єпархій у яких не вистарчає священослужителів. Народився у дуже традиційній католицькій сім'ї, в якій було 4-ро дітей. Я виріс у вірі, але втратив її у підлітковому віці, як і багато інших молодих людей. Моя старша сестра змотивувала мене приєднатися до однієї молитовної  групи і завдяки цьому я відкрив щось нове, саме там -  те, що віра й радість можуть іти поруч. Пізніше брав участь в духовній віднові, організованій спільнотою Beatitudes, і там у мене була перша належна сповідь. Також в цей час посправжньому досвідчив, що  Бог є Любов'ю. Раніше я знав це тільки теоретично, але згодом зміг це повністю побачити і тоді вирішив сказати Господу - Ось я, перед Тобою!».

В семінарі для священиків отець взяв участь вперше: «Мою увагу привернула не так тема семінару, як саме місце, так, як Меджуґор'є є не тільки місцем молитви для мене, але й місцем глибокої віднови. Коли  уперше приїхав сюди, це було у 2010 році, я не міг приступити до сповіді. Тепер я знову тут, щоб побачити, як це робиться в Меджуґор'є і чому люди так сильно хочуть зізнатися в своїх гріхах. Цього разу я ще більше відчув, що Меджуґор'є - це не просто місце Божої Матері, а місце, де людина з'єднується з Богом, із Ісусом Христом. Це саме те місце, в якому Христос знаходиться у центрі. Можна чітко побачити, як тут усе спрямоване на Христа - це глибоке вшанування Розп'яття Пресвятого Хреста, яке відбувається щоп'ятниці, Поклоніння Пресвятим Дарам (Адорація), медитуючі молитви. Все це є свідченням того, як послання Богородиці скеровують нас до Ісуса. Те, що присутнє тут є і дуже простим водночас. Богородиця не дає нам якихось нових інструкцій, як слідувати за Ісусом. Я думав над тим, як відбувається Адорація Пресвятих Дарів у нашій парафії, але можливо у нас немає Сили Святого Духа, коли ми молимось Розарій. Дуже важко представити молитву на вервиці, як джерело сильної віри та зустрічі з Христом. Завжди намагаюся навчати молодих людей молитися на вервиці(молитву Розарію) щодня, але зараз я відчуваю, що повинен робити це навіть з більшим запалом, тому що пригадую собі запрошення Богородиці перед моїм наверненням молитися молитву Розарію серцем» -  сказав Отець Александр.

Переглядів 3 104
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2010., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дивлюся на вас і бачу у ваших серцях смерть без надії, неспокій та голод. Немає ні молитви, ні довіри до Бога, тому Всевишній дозволяє Мені принести вам надію та радість. Відкрийтеся. Відкрийте ваші серця Божому милосердю –і Він дасть вам усе, чого потребуєте й наповнить ваші серця миром, бо Він– мир і ваша надія. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)