Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 29 серпня (УГКЦ)

Літургійні читання на 29 серпня (УГКЦ)

  • 29 серпня 2017, 11:17

Греко-католицький календар:
Нерукотворн. Образа ГНІХ; муч. Діомида

Апостол
2 Кор. 8, 16-9, 5.

16. Богові дяка, що дав у серце Тита таку саму до вас горливість; 17. бо він прийняв просьбу і, бувши повний запалу, доброхіть до вас пустився. 18. Ми з ним послали брата, якого за Євангелію усі Церкви хвалять 19. і який, крім того, був вибраний Церквами як наш супутник у цій добродійній справі, якій ми служимо на славу самого Господа й на відраду нашу, 20. вистерігаючися, щоб нам хтось не докоряв з-за тієї обильности пожертв, що ними завідуємо. 21. Бо ми дбаємо за добро не тільки перед Господом, але й перед людьми. 22. А разом з ними ми послали нашого брата, пильність якого ми часто випробували в багатьох речах, і який тепер куди пильніший із-за великого довір'я, що його до вас має. 23. Щодо Тита, то він мій товариш і коло вас співробітник; а щодо братів наших, то вони посланники Церков, слава Христова. 24. Дайте ж їм доказ вашої любови й нашої їм похвали про вас, перед обличчям Церков. 1. А про службу на користь святим мені зайво до вас писати, 2. бо знаю вашу добру волю і хвалю вас македонянам за неї, бо Ахая готова з минулого року; ваш запал заохотив багатьох. 3. Однак, я посилаю вам братів, щоб та хвала, якою я хвалив вас, не була щодо цього марна і щоб ви, як я сказав, були приготовані. 4. А то як прийдуть зо мною македоняни й застануть вас неготовими, ми, – щоб не сказати ви, – через ту певність осоромимося. 5. Я вважав, отже, потрібним просити братів, щоб вони вийшли до вас перед нами і приготували заздалегідь той заповіджений щедрий ваш дар, щоб він був готовий як правдивий дар, а не як вимушений даток.

Євангеліє
Мк. 3, 13-19.

13. Потім вийшов на гору й покликав тих, що їх сам хотів, і вони підійшли до нього. 14. І він призначив дванадцятьох, щоб були при ньому, та щоб їх посилати із проповіддю; 15. і дав їм владу виганяти бісів. 16. Призначив він дванадцятьох: Симона, якому дав ім'я Петро; 17. Якова, сина Заведея, та Йоана, брата Якова, й дав їм ім'я Воанергес, у перекладі – Сини грому; 18. Андрія, Филипа, Вартоломея, Матея, Тому, Якова, сина Алфея, Тадея, Симона Кананія, 19 та Юду Іскаріота, що його і зрадив.

Апостол
Кол. 1, 12-18.

12. Дякуйте Отцеві, який зробив нас гідними мати участь у долі святих у світлі. 13. Він вирвав нас із влади тьми й переніс у царство свого улюбленого Сина, 14. в якому ми маємо відкуплення, прощення гріхів. 15. Він – образ невидимого Бога, первородний усякого створіння, 16. бо в ньому все було створене, що на небі і що на землі, видиме й невидиме: чи то престоли, чи господьства, чи начала, чи власті, все було ним і для нього створене. 17. Він раніш усього, і все існує в ньому. 18. Він також голова тіла, тобто Церкви. Він – начало, первородний з мертвих, так, щоб у всьому він мав першенство,

Євангеліє
Лк. 9, 49-56.

49. Озвався Йоан і каже: "Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім'ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.” 50. Ісус же сказав до нього: "Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.” 51. А як наблизився час, коли Ісус мав бути взятий (з цього світу), він постановив пуститися в дорогу до Єрусалиму. 52. Отож вислав посланців перед собою. Пішли вони й увійшли в якесь село самарянське, щоб йому приготувати. 53. Та самаряни його не прийняли, бо він подорожував до Єрусалиму. 54. Бачивши це учні Яків та Йоан, сказали: "Господи, хочеш – ми скажем, щоб вогонь зійшов з неба і пожер їх.” 55. Ісус, обернувшись, почав їм докоряти. 56. І вони пішли в інше село.

Переглядів 2 577
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 1990., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас, щоб ви серйозно вирішили проживати цю дев’ятницю (Новенну перед святом Зіслання Святого Духа – Прим.). Присвятіть час молитві та жертві. Я з вами і хочу вам допомогти зростати у відреченні та умертвленні, щоб ви могли зрозуміти красу життя тих людей, які в особливий спосіб даруються Мені. Дорогі діти, Бог вас благословляє день у день і бажає переміни вашого життя. Тому моліться, щоб мати силу змінювати своє життя. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)