Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 30 листопада (УГКЦ)

Літургійні читання на 30 листопада (УГКЦ)

  • 30 листопада 2016, 00:30

Св. Григорія, єп. Неокесарій­ського

Апостол
1 Сол. 4, 1-12.
 
1. А втім, брати, ми просимо вас і благаємо в Господі Ісусі, щоб, як то ви від нас навчилися як слід жити на вподобу Богові, – як ви і живете, – щоб так досягали дедалі більшого поступу. 2. Ви бо знаєте, які накази ми дали вам від Господа Ісуса. 3. Це ж саме воля Божа: святість ваша – щоб ви стримувались від розпусти, 4. щоб кожний з вас умів тримати своє тіло у святості й пошані, 5. не в пристрасті жагучій, як погани, які не знають Бога; 6. не надуживаючи і не кривдячи в цій справі свого брата, бо Господь за те все відплачує, як ми про це вам уже казали та засвідчили. 7. Бо Бог нас покликав не до нечистоти, а до святости. 8. Тому, отже, хто на це не зважає, той не чоловіка зневажає, а Бога, що нам дає свого Святого Духа. 9. А щодо братньої любови, то ви не потребуєте, щоб до вас писати: самі бо ви навчені від Бога любити один одного, 10. і це чините супроти всіх братів по всій Македонії. Та ми благаємо вас, брати, досягати в цьому дедалі більшого поступу. 11. Пильно старайтеся жити спокійно, клопотатися кожен своїми справами та працювати власними руками, – так, як ми були наказали, 12. – і щоб поводилися чесно супроти тих, що зовні, – і ні в чому не зазнавали нестачі.

Євангеліє
Лк. 11, 42-46.
 
42. Та горе вам, фарисеї, бо ви даєте десятину з м'яти, рути та всякої городини, але занедбуєте правосуддя і любов Божу! І це треба було робити, і того не лишати. 43. Горе вам, фарисеї, що любите перші місця в синагогах та привітання на майданах. 44. Горе вам, бо ви, як оті гроби непомітні, по яких люди зверху ходять і не знають того.” 45. Озвавсь тоді один із учителів закону: "Учителю! – кажучи це, ти й нас ображаєш.” 46. Він же відповів: "Горе й вам, учителям закону, бо ви накладаєте на людей тягарі, які важко носити, самі ж до тих тягарів і пальцем не доторкнетеся.

Переглядів 2 767
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2016, через візіонерку Міріану

"Дорогі діти, як Матір Церкви, як ваша мама, я посміхаюсь, коли на вас дивлюся: як приходите до мене, як збираєтеся навколо мене, як мене шукаєте. Мої прибуття  поміж вами є доказом наскільки Небо вас любить. Вони показують вам на дорогу до вічного життя, до спасіння. Апостоли мої, ви, які стараєтеся мати чисте серце і мого Сина в ньому, ви є на добрій дорозі. Ви, які шукаєте мого Сина, шукаєте добру дорогу. Він залишив багато знаків Своєї любові. Залишив надію. Легко Його знайти, якщо ви готові до жертви і покаяння, якщо маєте терпеливість, милосердя і любов до своїх ближніх. Багато моїх дітей не бачать і не чують, тому що цього не хочуть. Не приймають моїх слів і моїх діл, а мій Син через мене закликає всіх. Його Дух просвітлює всіх моїх дітей у світлі Небесного Отця, у спілкуванні Неба і землі, у взаємній любові, бо любов кличе любов і чинить так, що діла є важливішими від слів. Тому, апостоли мої, моліться за свою Церкву, любіть Її, і чиніть діла любові. І хоча Вона є вельми зраджуваною і зраненою, Вона є тут, бо походить від Небесного Отця. Моліться за своїх пастирів, щоб ви в них бачили величину любові мого Сина. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)