Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХХХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХХХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 07 листопада 2023, 04:30

Римо-католицький календар

Вівторок ХХХІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Рим 12, 5-16а

Читання з Послання святого апостола Павла до римлян

Брати! Ми є одним тілом у Христі, а окремо ми один для одного є членами. Маємо різноманітні дари, згід­но з даною нам благодаттю: якщо про­роцтво, — то в міру віри; якщо служіння — перебувай у служінні; якщо учитель — у навчан­ні; коли хто потішає, — потішай, хто подає, — давай у простоті, хто ке­рує, — керуй з ревністю, хто ви­яв­ляє милосердя, — нехай робить це з привітністю. Любов — нелицемірна. Нена­видьте зло, шукайте добра, любіть один одного по-бра­тер­ськи, пошаною один одного ви­пе­реджайте; у наполегливості не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть, радійте надією, труднощі переносьте, перебувайте витривало в молитві; беріть участь у потребах свя­тих, виявляйте гостинність. Благословляйте тих, хто пе­ре­слідує вас, — благословляйте, а не проклинайте. Радійте з тими, які радіють, і плачте з тими, котрі плачуть. Тримайтеся між собою однієї думки, не мудруйте про високе, але схиляйтеся до покірного. Не вважайте се­бе мудрими.
Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 131(130), 1. 2-3

Бережи, Боже, душу мою в мирі

Господи, не пишалося моє серце, *
і не дивилися з погордою мої очі,
я не ганявся за великим *
і недосяжним для мене.

Хіба ж я не втихомирював і не заспокоював свою душу, як дитину, *
відлучену від грудей матері своєї;
моя душа — як відлучена від грудей дитина. *
Нехай Ізрáїль покладає надію на Господа — віднині і довіку!

Спів перед Євангелієм
Мт 11, 28

Алі­луя, алі­луя, алі­лу­я

Прийдіть до Мене, всі втомлені та обтяжені —
і Я вас облегшу!

Алі­луя, алі­луя, алі­лу­я

Євангеліє
Лк 14, 15-24

 Читання святого Євангелія від Луки

Того часу один з тих, які си­діли при столі, сказав Ісусові: «Бла­женний той, хто їстиме хліб у Бо­жо­му Царстві». Він же сказав йому: «Один чо­ло­вік справляв велику гостину і за­про­сив багатьох; і послав свого раба в час гос­ти­ни, щоби сказав запрошеним: “Ідіть, бо вже все готове”. І враз усі почали відмовлятися. Перший сказав йому: “Поле купив я, потрібно мені піти й побачити його; благаю тебе, вважай мене за ви­прав­даного”. А другий сказав: “Купив я п’ять пар волів і йду випробувати їх; бла­гаю тебе, вважай мене за виправ­даного”. Ще один сказав: “Я одружився і через те не можу прийти”. Повернувся раб і розповів це своєму панові. Тоді пан, розгні­вав­шись, сказав своєму рабові: “Мер­щій виходь на площі та вулиці міста і приведи сюди вбогих, калік, сліпих, кривих”. І сказав раб: “Пане, сталося так, як наказав ти, і ще є місця”. Та пан рабові сказав: “Вийди на шляхи, на загороди і змушуй уві­йти, щоб наповнився мій дім. Кажу вам, що жодний з тих раніше запрошених мужів не скуш­тує моєї вечері”».

Слово Господнє

Переглядів 167
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 квітня 2020 року через візіонерку Марію
"Дорогі діти! Нехай цей час буде для вас заохоченням до особистого навернення. Моліться, дітоньки, у самоті до Святого Духа, щоб зміцнив вас у вірі та довірі до Бога, щоб ви були гідними свідками любові, якою Бог вас обдаровує через Мою присутність. Дітоньки, не дозвольте, щоб випробування зробили твердим ваше серце й ваша молитва  була як  пустеля. Будьте відображенням Божої любові та свідчіть про воскреслого Ісуса своїми життями. Я з вами й люблю всіх вас Моєю материнською любов’ю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 836
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (7)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)