Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІV Великоднього тижня

Літургійні читання на понеділок ІV Великоднього тижня

  • 09 травня 2022, 10:21

Римо-католицький календар

Понеділок ІV Великоднього тижня

Перше читання
Діян 11, 1-18

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями апостоли й брати, які були в Юдеї, почули, що і язичники прийняли Боже Слово.
Коли Петро прийшов у Єрусалим, з ним почали сперечатися ті, хто з обрізаних, кажучи: «Ти увійшов до людей, які не обрізані, та їв з ними!»
І, розпочавши, Петро виклав їм за порядком, кажучи: «Я був у місті Йопії і молився, і побачив у духовному екстазі видіння: з неба спускалося якесь начиння, неначе велика скатертина, яка за чотири кінці спускалася з неба, й воно наблизилося аж до мене. Поглянувши на нього, роздивившись, я побачив земних чотириногих — звірів, плазунів, небесних птахів — і почув голос, який говорив мені: “Встань, Петре, заріж і з’їж!”
Та я сказав: “В жодному разі, Господи, бо те, що оскверняє, або нечисте ніколи не входило до моїх уст!” А голос із неба зазвучав удруге: “Що Бог очистив, того не вважай за те, що оскверняє!” Це сталося тричі, — й все піднялося назад на небо.
Тут же троє людей з’явилися перед домом, у якому я був, — вони були послані до мене з Кесарії. І Дух мені сказав іти з ними без жодних вагань. Пішли зі мною шестеро цих братів, і ми ввійшли в дім чоловіка. Той розповів нам, як побачив у своєму домі ангела, який став і сказав йому: “Пошли до Йопії і поклич Симона, який зветься Петром, котрий промовлятиме до тебе слова, якими спасешся ти і весь твій дім!”
Коли ж я почав говорити, то злинув на них Святий Дух, — як і на нас напочатку. І мені пригадалося Господнє слово, як Він говорив: “Йоан хрестив водою, ви ж будете охрещені Духом Святим!” Якщо Бог дав їм однаковий дар, як і нам, які повірили в Господа Ісуса Христа, то хто я такий, щоби мені забороняти Богові?»
Почувши це, вони замовкли і прославили Бога, кажучи: «Отже, і язичникам Бог дав покаяння для життя».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 42 (41), 2-3; 43, 3. 4 (П. : пор. 42, 3а)

Бога живого душа моя прагне
або: Прагне душа моя до Тебе, Бога живого
або: Алілуя.

Як олень прагне до джерел потоків водних, *
так душа моя прагне до Тебе, Боже.
Прагне душа моя до Бога, Бога живого. *
Коли прийду і з’явлюся перед обличчям Бога?

Пошли своє світло *
і свою правду.
Вони мене ведуть і допровадять *
до Твоєї святої гори і в Твої оселі.

І я прийду до Божого жертовника, *
до Бога, радості мого ликування.
Прославлятиму Тебе на арфі, *
Боже, мій Боже!

Спів перед Євангелієм
Йн 10, 14

Алілуя, алілуя, алілуя

Я є Пастир добрий.
І Я знаю своїх, і Мої Мене знають.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 10, 1-10

 Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав: «Воістину, воістину кажу вам: хто не входить до овечої ко­ша­ри дверима, але перелазить через верх деінде, той злодій і роз­бій­ник, а хто входить дверима, той пас­тир овець. Йому одвірний відчиняє, і вівці слухаються його голосу; і він кличе своїх овець по імені й виводить їх. Коли він усіх своїх овець повиводить, то йде перед ними, а вівці йдуть слідом за ним, бо знають його голос; за чужим же вони не підуть, а вті­катимуть від нього, бо не знають голосу чужих!»
Таку притчу розповів їм Ісус. Та вони не зрозуміли, що означало те, про що Він говорив їм.
Тоді ще сказав Ісус: «Воістину, воістину кажу вам, що Я є двері вівцям. Всі, котрі приходили переді Мною, були злодії та розбійники, але вівці їх не послухали. Я є двері! Якщо хто Мною ввій­де, то буде спасенний; і він увійде та й вий­де, і знайде пасовисько. Злодій приходить тільки для того, щоб украсти, вбити і погу­би­ти. Я ж прийшов, щоб мали жит­тя і щоб над міру мали».

Слово Господнє

Переглядів 1 190
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 березня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Приходжу до вас з материнською любов'ю допомогти, щоб ви мали більше любові, а це значить - більше віри. Приходжу вам допомогти з любов'ю жити слова мого Сина, щоб світ був іншим. Тому вас, апостоли моєї любові, збираю біля себе. Дивіться на мене серцем. Говоріть мені, як мамі про свої болі, страждання, про свої радощі. Просіть, щоб молила свого Сина за вас. Мій Син є милостивий і праведний. Моє материнське серце хотіло би, щоб і ви були такими. Моє материнське серце хотіло би, щоб ви, апостоли моєї любові, всім навколо себе, своїм життям, говорили про мого Сина і про мене, щоб світ був іншим, щоб повернулися простота і чистота, щоб повернулися віра і надія. Тому, діти мої, моліться, моліться, моліться серцем, моліться з любов'ю, моліться добрими ділами. Моліться, щоб всі пізнали мого Сина, щоб світ змінився, щоб світ спасся. Любов'ю живіть слова мого Сина. Не судіть, але любіть один одного, щоб моє серце могло перемогти. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)