Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХІХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХІХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 12 серпня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Четвер ХІХ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Іс Нав 3, 7-10а. 11. 13-17

Читання з Книги Ісуса Навина

Господь сказав Ісусові: «Сьогодні почну звеличувати тебе в очах всього Ізрáїля, щоб вони зрозуміли, що як Я був з Мойсеєм, так буду і з тобою. Ти ж повелиш так священикам, що несуть ковчег завіту: Як дійдете до Йордану, станьте на краю берега».
І промовив Ісус до синів Ізрáїля: «Підійдіть ближче та послухайте слів Господа, Бога вашого. Ось по чому взнаєте, що посеред вас є Бог живий, і що Він прожене геть з-перед вас ханаанян: оце кивот завіту Господа всієї землі пройде перед вами через Йордан. І коли ноги священиків, що несуть кивот заповіту, Господа всієї землі, стануть у воді йорданській, води йорданські розділяться: ті, що надпливають згори, стануть валом».
Як же народ рушив зо своїх наметів, щоб переправитись через Йордан, священики, що несли ковчег завіту, були перед народом. І як тільки ті, що несли кивот, прийшли до Йордану, і ноги священиків, що несли кивот, змочилися край води, — Йордан же виступає всюди з берегів під увесь час жнив, — вода зупинилась: та, що текла згори, стала валом вельми далеко, коло міста Адам, що біля Цартану; а та, що текла вниз у Арава-море, море Солоне, цілком відплила, і народ перейшов Йордан навпроти Єрихону. Священики ж, що несли ковчег завіту, стояли на суші посеред Йордану непорушно, тим часом як увесь Ізрáїль переходив по сухому, аж покіль увесь народ не перейшов через Йордан.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 114 (113А), 1-2. 3-4. 5-6

Алілуя

Коли Ізрáїль вийшов з Єгипту, *
дім Якова з-поміж людей чужої мови,
святинею його стала Юдея, *
Ізрáїль — його царством.

Море побачило те й кинулось тікати, *
Йордан назад повернувся.
Гори, мов барани, скакали, *
горби — немов ягнята.

Що з тобою, море, що ти кинулось тікати, *
і з тобою, Йордане, що ти назад повернувся?
З вами, о гори, що скачете, мов барани, *
а ви, горби, — немов ягнята?

Спів перед Євангелієм
Пс 119(118), 135

Алілуя, алілуя, алілуя

Світи Твоїм обличчям на слугу твого
і навчи мене установ твоїх.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 18, 21 – 19, 1

+ Слова Євангелія від святого Матея

Петро підійшов до Ісуса і запитав: «Господи! Коли мій брат згрішить супроти мене, скільки разів маю йому простити? Чи маю до сімох разів прощати?»
Ісус промовив до нього: «Не кажу тобі: До сімох разів, але — до сімдесяти раз по сім.
Тому Царство Небесне схоже на царя, що хотів звести рахунки з слугами своїми. Коли він розпочав зводити рахунки, приведено йому одного, що винен був десять тисяч талантів. А що не мав той чим віддати, то пан і звелів його продати, а й жінку, дітей і все, що він мав, і віддати. Тоді слуга, впавши йому в ноги, поклонився лицем до землі й каже: „Потерпи мені, пане, все тобі поверну”. І змилосердився пан над тим слугою, відпустив його й подарував йому борг той.
Вийшовши той слуга, здибав одного з своїх співслуг, який винен був йому сто динаріїв, схопив його й заходився душити його, кажучи: „Віддай, що винен”. Тож співслуга його впав йому в ноги й почав його просити: „Потерпи мені, я тобі зверну”. Та той не хотів, а пішов і кинув його в темницю, аж поки не поверне борг.
Як же побачили товариші його, що сталося, засмутились вельми, пішли до свого пана й розповіли йому про все сподіяне. Тоді його пан покликав його і сказав до нього: „Слуго лукавий! Я простив тобі ввесь борг той, бо ти мене благав. Чи не слід було й тобі змилосердитись над твоїм товаришем, як я був змилосердився над тобою?” І розгнівавшись його пан, передав його катам, аж поки йому не поверне всього боргу.
Отак і мій Отець небесний буде чинити вам, якщо кожний з вас не прощатиме братові своєму з серця свого».
І коли Ісус скінчив слова ці, покинув Галилею і прибув у сторони Юдеї, що за Йорданом.

Слово Господнє

Переглядів 934
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 березня 2020 року через візіонерку Марію
"Дорогі діти, Я з вами всі ці роки, щоб вас вести дорогою спасіння. Поверніться до Мого Сина, поверніться до молитви й посту. Дітоньки, дозвольте, щоб Бог говорив вашому серцю, бо сатана владарює й хоче знищити ваші життя та землю, по якій ходите. Будьте відважні й вирішіть вибрати святість. Побачите навернення у ваших серцях і сім’ях, молитва буде почута, Бог вислухає ваші благання й дасть вам мир. Я з вами та всіх вас благословляю Моїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)