Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на XVIII Неділю звичайну, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на XVIII Неділю звичайну, рік Б (РКЦ)

  • 01 серпня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

XVIII Неділя звичайна, рік Б

Перше читання
Вих 16, 2-4. 12-15

Читання з Книги Вихід

Тими днями нарікала вся громада синів Ізраїля на Мойсея та Аарона в пустині. Говорили до них сини Ізраїля: «О, коли б ми були повмирали від руки Господньої в Єгипетській землі, сидівши, було, довкола казанів з м’ясом та ївши хліба досхочу! А то вивели ви нас у цю пустиню, щоб голодом поморити всю громаду». І сказав Господь Мойсеєві: «Ось Я дощем пошлю вам хліб із неба, і виходитимуть люди, і збиратимуть щодня денну пайку, щоб випробувати їх, чи ходитимуть за Моїм законом, чи ні. Чув Я нарікання синів Ізраїля. Скажи їм таке: “Ввечері їстимете м’ясо, а вранці насититеся досхочу хлібом, і зрозумієте, що Я – Господь, Бог ваш”». І справді ввечері сталось так, що налетіли перепелиці і вкрили табір, а вранці впала роса довкола табору. Коли ж роса зникла – ось на пустині зверху щось дрібненьке, крупчасте й тоненьке, мов іній по землі. Побачили це сини Ізраїля та питають один одного: «Що це таке?» Адже не знали, що воно таке. А Мойсей сказав їм: «Це хліб, що дав Господь вам на поживу».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 78(77), 3 і 4бв. 23-24. 25 і 54 (П.: пор. 24б)

Своєму люду Бог дав хліб небесний

Я розкажу те, що ми почули і що зрозуміли, *
що розповіли нам батьки наші,
звіщаючи хвалу Господню, Його силу, *
всі Його дивовижні діла, що Він вчинив їх.

І Він з висоти звелів хмарам, *
відкрив небесні брами –
і, як їжу, дощем послав їм манну, – *
дав їм хліб небесний.

Людина ангельський хліб їла; *
Він послав їм вдосталь їжі.
І привів їх до границі святості своєї – *
до тієї гори, яку здобула Його правиця.

Друге читання
Еф 4, 17. 20-24

Читання з Послання святого апостола Павла до ефесян

Брати! Усе це я кажу й свідчу в Господі, щоб ви більше не були, як язичники, які ходять у марноті свого розуму. Але ви не так пізнали Христа, оскільки ви чули Його і в Нього навчилися, – адже істина в Ісусі, – то треба, щоб ви відкинули стару людину з її попереднім способом життя, яка зітліває в оманливих пожадливостях, аби ваш розум оновлювався духом, щоб ви зодягнулися в нову людину, створену за подобою Божою, у праведності та святості істини.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя

Не самим хлібом житиме людина,
але кожним словом, що виходить з уст Божих.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 6, 24-35

+Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу, коли люди побачили, що на березі моря немає ні Ісуса, ні Його учнів, вони самі посідали в човни й попливли до Капернаума, шукаючи Ісуса. Коли знайшли Його на тому боці моря, сказали Йому: «Равві, коли Ти прибув сюди?» У відповідь Ісус сказав їм: «Воістину, воістину кажу вам: ви шукаєте Мене не тому, що побачили знамення, але тому, що їли хліб і наситилися. Робіть собі не поживу, яка гине, але поживу, яка залишається на вічне життя, яку дасть вам Син Людський. Адже на Ньому Отець, Бог, поставив свою печать!» Запитали в Нього: «Що нам робити, аби чинити Божі діла?» У відповідь Ісус їм сказав: «Боже діло є те, щоб ви повірили в Того, кого Він послав». Тоді люди з юрби сказали Йому: «Яке знамення Ти зробиш, щоб ми побачили і повірили Тобі? Що Ти зробиш? Наші батьки їли манну в пустелі, згідно з написаним: “Хліб з неба дав їм їсти!”» А Ісус їм відказав: «Воістину, воістину кажу вам: не Мойсей дав вам хліб з неба, але Мій Отець дає вам справжній хліб з неба, бо хлібом Божим є Той, хто сходить з неба і дає світові життя». Тоді сказали Йому: «Господи, давай нам завжди цей хліб!» Сказав їм Ісус: «Я – хліб життя! Хто приходить до Мене, – не буде голодувати, і хто вірить у Мене, – ніколи не буде спраглим».

Слово Господнє

Переглядів 1 164
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 лютого 2017 року, через візіонерку Мір’яну

 

"Дорогі діти! Ви, які стараєтеся жертвувати кожен день свого життя моєму Синові, ви, які стараєтеся жити з Ним, ви, які молитеся і жертвуєте, ви – надія в цьому немирному світі. Ви – промені світла мого Сина, живе Євангеліє і мої любі апостоли любові. Мій Син є з вами. Він є з тими, які думають про нього, які моляться. Але також Він із терпеливістю чекає тих, які Його не знають. Тому ви, апостоли моєї любові, серцем моліться і ділами показуйте любов мого Сина. Це є єдиною надією для вас, а також і єдиним шляхом до вічного життя. Я як Мати тут із вами. Ваші молитви, звернені до мене, є найкращими трояндами любові для мене. Не можу не бути там, де відчую запах троянд. Надія є. Дякую вам."

 

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 804
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)