Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ІХ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ІХ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 05 червня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ІХ Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Тов 12, 1. 5-15. 20

Читання з Книги Товита

Тими днями Товит прикликав свого сина Товію і сказав йому: «Моя дитино! Гляди, щоб ти дав платню чоловікові, який ходив з тобою в дорогу, та щоб ти додав йому щось поверх неї». Далі прикликав ангела й мовив: «Візьми як платню половину всього, з чим ти повернувся, й іди здоровий».
Тоді Рафаїл покликав обох набік і сказав їм: «Благословіте Бога і прославляйте Його перед усіма живими за ті блага, які Він учинив вам. Благословіте і хваліть Його Ім’я! Явіть Божі діла гідно всім людям, не переставайте складати Йому подяку. Зберігати царську тайну – річ добра; відкривати ж та виявляти діла Божі – річ славна.
Чиніть добро, і зло вас не спіткає. Річ добра – молитва з постом та милостиня зі справедливістю. Ліпше небагато з праведністю, ніж багатство з кривдою. Ліпше творити милостиню, ніж нагромаджувати золото. Милостиня від смерті вибавляє, вона усякий гріх очищає. Ті, які дають милостиню, проживатимуть у достатку. А ті, які чинять гріх та несправедливість, є ворогами своєї душі. Я вам відкрию всю правду, не затаю від вас ніякого слова. Я вам уже виявив і сказав: Зберегти царську тайну – річ добра, а відкривати та виявляти діла Божі – річ славна. Отож, коли ти з Сарою молився, я заносив ваші молитви перед славу Господню. І як ти ховав мертвих, я чинив так само. Коли ж ти не лінувався вставати, і, кинувши свій обід, пішов мерця ховати, я був посланий до тебе, щоб випробувати тебе. А разом із тим послав мене Бог, щоб вилікувати тебе й Сару, твою невістку, визволити від злого духа.
Я – Рафаїл, один із сімох святих ангелів, які завжди стоять приявні перед Богом й мають доступ до Господньої слави. Тож благословіте тепер на землі Господа, дякуйте Богові. Оце я знову йду до Того, хто мене послав. Запишіть те все, що притрапилося з вами». І він здійнявся

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Тов 13, 2. 6. 7 (П.: пор.2а)

Благословен Бог, що живе повіки.

Благословен Бог, що живе повіки; *
Царство Його триває вічно.
Він бо карає і милує, †
зводить униз аж до безодні і наверх виводить; *
ніхто руки Його не уникне.

Коли навернетесь до Нього усім серцем вашим *
і всією душею, щоб перед Ним чинити правду,
тоді і Він до вас обернеться *
та не ховатиме від вас обличчя свого.

А тепер глядіть, що Він зробив для вас, *
і голосно воздайте Йому подяку;
Господа справедливості благословіте *
і Царя віків вознесіте.

Спів перед Євангелієм
Мт 5, 3

Алілуя, алілуя, алілуя.

Блаженні убогі духом,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мк 12, 38-44

+ Слова Євангелія від святого Марка

Того часу Ісус казав у навчанні своєму: «Стережіться книжників, які люблять проходжуватися в довгих шатах, приймати вітання на майданах, перші місця в синагогах та почесні місця на бенкетах; які пожирають доми вдовиць, та напоказ видовжують молитви, – вони дістануть суворіший присуд!»
Сівши напроти скарбниці, Він споглядав, як люди кидають мідяки до скарбниці. Численні багатії вкидали чимало. І підійшла одна бідна вдова, і вкинула дві лепти, тобто кодрант.
І, покликавши до себе своїх учнів, Він сказав їм: «Воістину кажу вам, що ця бідна вдова вкинула більше за всіх тих, які кидали до скарбниці, бо всі кидали з того, що мали в надлишку, а вона вкинула зі свого недостатку все, що мала, весь свій прожиток».

Слово Господнє

Переглядів 1 583
Додати коментар

Послання Богородиці, 30 травня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Знову закликаю вас до молитви серцем. Нехай вам, дорогі діти, молитва буде вашою щоденною поживою, особливо тоді, коли вас праця на полях настільки виснажує, що ви не можете молитися серцем. Моліться— й тоді ви подолаєте будь-яку втому. Молитва буде для вас радістю й відпочинком. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)