Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ІІ Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ІІ Великоднього тижня (РКЦ)

  • 15 квітня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця ІІ Великоднього тижня

Перше читання
Діян 5, 34-42

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями один фарисей у синедріоні на ім’я Гамалиїл, – законовчитель, шанований усім народом, – вставши, наказав, щоб апостолів вивели на короткий час, а їм сказав: «Мужі ізраїльські, поміркуйте між собою щодо цих людей, що ото хочете з ними зробити. Ось бо недавно об’явився Тевда, кажучи, що він є кимось, – до нього пристало щось із чотириста людей. Він був убитий, і всі, котрі повірили йому, розсіялися і зійшли на ніщо. Після нього під час перепису об’явився Юда галілеянин, потягнувши за собою народ. І він також загинув, а всі, хто слухався його, – розпорошилися. І нині кажу вам: відступіться від цих людей і залишіть їх. Бо якщо цей задум і ця справа від людей, – то загине; якщо ж від Бога, то ви не зможете зруйнувати її, – щоби часом не стати вам богоборцями!»
Тож вони послухали його і, коли покликали апостолів, висікши їх, пригрозили не говорити в Ім’я Ісуса й відпустили. А вони вийшли із синедріону, радіючи, що за Ім’я Ісуса удостоїлися витерпіти зневагу. І щодня в храмі й по домах вони не переставали навчати й благовістити Христа – Ісуса.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 27(26), 1. 4. 13-14 (П.: пор. 4аб)

Прагну одного: жити в Божім домі
або: Одного просив я в Господа: замешкати у Господньому домі
або: Алілуя.

Господь – моє світло й моє спасіння.  *
Кого мені боятись?
Господь – мого життя твердиня.  *
Кого мені жахатись?

Одного просив я в Господа,  одного буду шукати: *
щоби в усі дні мого життя †
я перебував у Господньому домі,
бачив насолоду Господню *
і оглядав Його святиню.   

Я ж маю надію побачити блага Господні *
у живих країні.
З нетерпінням чекай на Господа, будь мужнім, *
нехай зміцняється Твоє серце – Господа очікуй!

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Чоловік житиме не самим хлібом,
а кожним словом, що виходить з уст Божих.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 6, 1-15

+ Слова Євангелія від святого Йоана

Того часу Ісус пішов на другий бік Галілейського, тобто Тиверіадського моря. І за Ним слідував великий натовп, побачивши чудесні знамення, які Він здійснював над хворими. Ісус же вийшов на гору й сидів там зі своїми учнями. А була близько Пасха – юдейське свято.
Тоді Ісус, піднявши очі і побачивши, що великий натовп іде до Нього, і каже Филипові: «Звідки це купити нам хліба, щоб поїли оці?» Він говорив це, випробовуючи його, бо сам знав, що мав робити.
Відповів йому Филип: «На двісті динаріїв буде їм недостатньо хліба, щоб кожний хоч трохи одержав!»
Каже Ісусові один із Його учнів, Андрій, брат Симона-Петра: «Тут є хлопчина, який має п’ять ячмінних хлібів та дві риби, але що це на таку кількість?» Промовив Ісус: «Розсадіть людей!»
А було в тому місці багато трави. Тож посідали люди,числом тисяч зо п’ять. А Ісус узяв хліби і, промовивши подяку, роздав тим, які посідали; також і рибу, скільки бажали.
Коли ж наситилися, Він каже своїм учням: «Зберіть шматки, що залишились, щоб нічого не пропало».
Тож зібрали й наповнили дванадцять кошиків шматками з п’ятьох ячмінних хлібів, що залишилися після тих, які їли.
Тоді люди, побачивши чудесне знамення, яке Ісус вчинив, говорили, що насправді Він – Пророк, який має прийти у світ. А Ісус, знаючи, що вони мають намір прийти і схопити Його, щоб зробити царем, віддалився знову сам на гору.

            Слово Господнє

Переглядів 1 157
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2014 р.
«Дорогі діти! Я закликаю всіх вас і приймаю як Своїх дітей. Молюсь, щоб ви прийняли Мене і любили як Матір. Всіх вас Я об'єднала в Своєму серці, зійшла до вас і благословляю вас. Знаю, що ви від Мене чекаєте втіхи і надії, тому що люблю вас і заступаюсь за вас. Прагну від вас, щоб ви об'єдналися зі Мною в Моєму Синові, і щоб були Моїми апостолами. Щоб ви це змогли, знову закликаю вас – любити. Немає любові без молитви – нема молитви без прощення, тому що любов є молитва – прощення є любов. Діти Мої, Бог вас створив, щоб ви любили, і любили, щоб прощати. Кожна молитва, яка приходить від любові єднає вас з Моїм Сином і Духом Святим, а Святий Дух освітляє вас і робить Моїми апостолами, апостолами, котрі все що роблять, - робитимуть в ім'я Господнє. Вони молитимуться ділами, а не лише словами, тому що люблять Мого Сина, і розуміють дорогу правди, яка веде до вічного життя. Моліться за своїх пастирів, щоб вони з чистим серцем завжди могли вести вас дорогою істини і любові, дорогою Мого Сина. Дякую вам!»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)