Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ІІ Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ІІ Великоднього тижня (РКЦ)

  • 28 квітня 2017, 00:30

П’ятниця ІІ Великоднього тижня

Перше читання
Ді 5, 34-42

Читання з Діянь Апостолів

            Один фарисей, на ім’я Гамалиїл, законовчитель, поважаний усім народом, устав серед синедріону, повелів вивести на хвилину людей, і сказав до них: «Мужі ізраїльські! Зважайте на те, що маєте робити цим людям. Останніми цими днями встав був Тевда і казав, що він хтось великий; до нього пристало яких чотириста чоловіка; його вбито, й усі, що за ним тягнули, розпорошилися й зійшли нінащо. А після цього, під час перепису, устав був Юда галилейський і потягнув народ за собою, але й він загинув, і всі ті, що за ним тягнули, були розігнані.

            Отож, я нині кажу вам: Зоставте тих людей, лишіть їх, бо коли від людей цей задум чи ця справа, вона сама собою розпадеться. Коли ж від Бога, ви не здолієте звести їх зо світу, - щоб ви часом не стали противниками Бога». Послухалися вони його ради.

            І, прикликавши апостолів, вибили їх і, заборонивши говорити в ім’я Ісуса, відпустили. Вийшли апостоли з синедріону, раді, що удостоїлися перенести зневагу за ім’я Ісуса.

            І щодня в храмі й по домах не переставали навчати й звіщати Христа Ісуса.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 27(26), 1. 4. 13-14 (П.: пор. 4аб)

Одного прагну: жить в  Господнім домі.
або: Алілуя

Господь - моє світло й моє спасіння:  *
кого маю боятись?
Господь - мого життя твердиня:  *
кого маю страхатись?

Одного в Господа прошу,  одного я благаю: +
жити в домі Господнім  *
по всі дні життя мого.
Щоб бачити красу Господню  *
і віддаватись роздумам у Його храмі.     

Вірую, що побачу доброту Господню  *
на землі живучих!
Надійсь на Господа, будь мужній;  *
нехай буде відважне твоє серце, і надійсь на Господа!

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Чоловік житиме не самим хлібом,
а кожним словом, що виходить з уст Божих.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 6, 1-15

+ Слова Євангелія від святого Йоана

 Ісус пішов на другий бік Галилейського-Тиверіядського моря. І пішла за Ним сила народу, бачили бо чуда, які вчинив Він із недужими.
Тож зійшов Ісус на гору й сів там з учнями своїми. А було вже недалеко до Пасхи, свята юдейського. Підвівши ж очі й побачивши, що сила людей іде до Нього, каже до Филипа: «Де хліба нам купити, щоб оцим дати їсти?» Мовив же так, іспитуючи його, знав бо сам, що має робити. Озвався ж до Нього Филип: «Хліба й за двісті динаріїв не вистачило б, аби кожному з них хоч трохи припало». Але говорить до Нього один з учнів, Андрій, брат Симона Петра: «Є тут один хлопчина; він має п’ять ячмінних хлібів ще й дві риби. Та що це на таку многоту!» І мовив Ісус: «Веліте людям сісти». Було ж багато трави на тому місці. Отож посідали чоловіки - числом тисяч із п’ять. І взяв Ісус хліби й, воздавши хвалу, розподілив серед тих, що сиділи; так само й риби: скільки хотіли. Коли ж вони наситилися, то мовив до своїх учнів: «Зберіть кавалки, що позоставалися, щоб нічого не пропало». Отож зібрали - і наповнили дванадцять кошів куснями ячмінного хліба, які залишилися були в тих, що їли. Люди ж, побачивши чудо, яке сподіяв Ісус, заговорили: «Це справді той пророк, що має прийти у світ». І довідався Ісус, що вони мають намір прийти  й узяти Його, щоб зробити царем, - і віддалився сам-один на гору знов.

            Слово Господнє

Переглядів 2 722
Додати коментар

Послання Богородиці, 19 грудня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас хочу закликати любити ближнього. Якщо будете хотіти любити ближнього, більше відчуєте Ісуса, особливо на Різдво. Бог обдарує вас великими дарами, якщо віддастесь Йому. Хочу особливим чином на Різдво дати матерям Своє особливе Материнське благословення, а інших Ісус благословить Своїм благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)