Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ІV неділю Звичайного періоду, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на ІV неділю Звичайного періоду, рік Б (РКЦ)

  • 31 січня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

ІV Звичайна неділя, рік Б

Перше читання
Втор 18, 15-20

Читання з Книги Второзаконня

Мойсей промовив до народу, кажучи: «Пророка з-поміж вас, з твоїх братів, такого, як я, Господь, Бог твій, воздвигне для тебе; його маєте слухатися. Точнісінько, як ти благав Господа, Бога твого, на Хорив-горі в день зборів, казавши: "О, коли б я вже більш не чув голосу Господа, Бога мого, й не бачив цього великого полум’я, щоб не вмерти”.
Тоді сказав Господь до мене: "Добре вони сказали! Я воздвигну для них з-посеред їхніх братів пророка такого, як ти; Я вкладу Мої слова йому в уста, й він говоритиме до них все, що йому накажу.
А хто не послухається Моїх слів, які він у Моє Ім’я промовить до них, то Я жадатиму від того рахунку. А пророк, який насмілився б вістити в Моє Ім’я щось, чого Я йому не наказував, або промовляти в ім’я інших богів, – такому пророкові смерть”».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 95(94), 1-2. 6-7аб. 7в-9 (П.: пор..8)

Хай серце ваше днесь не кам’яніє
або: Якби ж це ви почули голос Господній: «Не робіть закам’янілими серця ваші».

Ходіть, Господу заспіваймо, *
вигукуймо Скелі нашого спасіння.
Прийдемо в Його присутність із хвалою – *
і радісно Йому пісні співаймо.

Ходімо, поклонімось, припадімо, *
і впадімо на коліна перед Господом, †
який сотворив нас.
Адже Він є наш Бог, ми – народ Його пасовиська, *
отара під Його рукою.

Сьогодні, коли почуєте Його голос: *
«Не робіть закам’янілими ваші серця,
як біля Мериви, в день Масса в пустелі, †
де спокушали Мене батьки ваші. *
Вони випробували Мене, хоча Мої діла узріли».

Друге читання
1 Кор 7, 32-35

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Я бажаю, щоб ви не мали клопотів. Хто не одружився, турбується про Господнє, як догодити Господу, а хто одружився, турбується про світське, як догодити дружині, і тому він роздвоєний. І незаміжня жінка, і діва турбується про Господнє, щоби бути святою тілом і духом, а та, яка вийшла заміж, турбується про світське, як догодити чоловікові.
Кажу це для вашої користі, а не для того, щоб ярмо на вас накласти, але для доброчесності, і щоб ви невідступно трималися Господа.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 4, 16

Алілуя, алілуя, алілуя

Народ, який сидів у темряві, побачив велике світло;
і тим, хто сидить у країні смертної тіні, – їм засяяло світло.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 1, 21-28

† Читання святого Євангелія від Марка

В місті Капернаумі, в суботу, увійшовши в синагогу, Ісус почав навчати. І дивувалися з Його вчення, тому що Він навчав їх як Той, хто має владу, а не як книжники.
І якраз був у їхній синагозі один чоловік, одержимий нечистим духом, і він закричав, кажучи: «Що Тобі до нас, Ісусе Назарянине? Чи Ти прийшов вигубити нас? Знаю, хто Ти є – Святий Божий!»
А Ісус скартав його, кажучи: «Замовкни і вийди з нього!»
Тоді затряс ним нечистий дух і, закричавши гучним голосом, вийшов з нього. І жахнулися всі, так що запитували одне одного, говорячи: «Що це? Нове вчення з владою! Навіть нечистим духам наказує, і вони слухаються Його!»
І враз розійшлася чутка про Нього всюди, по всій Галілейській околиці.

Слово Господнє

Переглядів 1 353
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 307 369
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Липень 2024 (36)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)