Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на 2 січня (спомин Свв. Василія Великого і Григорія з Назіанзу), (РКЦ)

Літургійні читання на 2 січня (спомин Свв. Василія Великого і Григорія з Назіанзу), (РКЦ)

  • 02 січня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

2 січня. Свв. Василія Великого і Григорія з Назіанзу, єпископів і Вчителів Церкви (обов’язковий спомин)

Перше читання
1 Йн 2, 22-28

Читання з Першого Послання святого апостола Йоана

Улюблені! Хто неправдомовець, як не той, хто відкидає, що Ісус є Христос? Він і є антихрист, той, хто відрікається від Отця і Сина! Кожний, хто відкидає Сина, не має і Отця. Хто визнає Сина, той має і Отця. Що ж до вас, то те, що ви почули від початку, нехай воно у вас перебуває. Якщо у вас перебуватиме те, що ви почули від початку, то й ви перебуватимете в Сині та в Отці. Ось обітниця, яку Він сам нам пообіцяв: вічне життя! Це написав я вам про тих, які вводять вас в оману. А помазання, яке ви прийняли від Нього, воно у вас перебуває, і ви не потребуєте, щоб вас хтось навчав. Але як Його помазання навчає вас у всьому, – і є істинне й необманне, – так, як воно вас навчило, в тому й перебувайте. А тепер, дітоньки, перебувайте в Ньому, щоб, коли з’явиться Він, ми мали сміливість і не були засоромлені Ним під час Його приходу.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98(97) 1, 2-3аб, 3в-4 (П.: пор.3в)

Весь світ побачив, як наш Бог спасає
або: Побачать всі кінці землі спасіння нашого Бога

Заспівайте Господу нову пісню, *
бо Він учинив чуда.
Мені вчинила спасіння Його правиця, *
Його святе рамено.

Господь явив своє спасіння, – *
перед очима народів відкрив свою справедливість.
Він згадав свою милість *
і свою справедливість домові Ізраїля.

Всі кінці землі побачили *
спасіння нашого Бога.
Вигукуй Господу, вся земле, – *
вигукуйте радісно, співайте і грайте!

Спів перед Євангелієм
Євр 1, 1-2

Алілуя, алілуя, алілуя

Багато разів і багатьма способами
говорив Бог до батьків через пророків,
а цими останніми днями заговорив до нас через Сина.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 1, 6-8. 19-28

Читання святого Євангелія від Йоана

З’явився чоловік, посланий від Бога; ім’я йому Йоан. Він прийшов ради свідчення, аби засвідчити про Світло, щоб усі повірили через нього. Не був він Світлом, а прийшов засвідчити про Світло. 
І це свідчення Йоана, коли юдеї з Єрусалима послали до нього священиків і левитів, щоб вони запитали його: «Хто ти?» І він визнав, не заперечив, а визнав: «Я – не Христос». 
І запитали його: «То хто ж ти? Ти Ілля?» – і він відповів: «Ні!» «Ти пророк?» – і він відповів: «Ні!» Вони ж сказали йому: «То хто ж ти такий? Щоб ми дали відповідь тим, які послали нас. Що ти сам про себе скажеш?» 
Він відповів: «Я – голос того, хто волає в пустелі: "Рівняйте дорогу Господню!” – як сказав пророк Ісая». 
Були послані й від фарисеїв. Тож вони запитали його і сказали йому: «Чому ж ти хрестиш, коли ти не Христос, не Ілля і не пророк?» 
Йоан у відповідь їм сказав: «Я хрещу у воді, але серед вас стоїть Той, кого ви не знаєте, який іде за мною, – я Йому не гідний розв’язати ремінця на сандалях». 
Це сталося у Витанії, на другому боці Йордану, де Йоан хрестив.

Слово Господнє

Переглядів 1 262
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2020
Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2020 року "Дорогі діти, Мій Син як Бог завжди дивився над часом. Я як Його Мати через Нього бачу в часі. Бачу гарні і болісні речі. Але бачу, що є ще любов і треба вчинити, щоб вона була пізнана. Діти Мої, не можете бути щасливими, якщо не любите одне одного, якщо не маєте любові в кожній ситуації й у кожному моменті свого життя. І Я як Мати через любов приходжу до вас, щоб вам допомогти пізнати правдиву любов, пізнати Мого Сина. Тому вас закликаю, аби завжди щораз більше були спраглими любові, віри та надії. Єдиним джерелом, із якого можете пити, є довіра до Бога, Мого Сина. Діти Мої, у моменти неспокою й зречення ви лише шукайте обличчя Мого Сина. Ви лише жийте Його словами і не бійтеся. Моліться й любіть щирими відчуттями, добрими ділами та допоможіть, щоб світ змінився і Моє Серце перемогло. Як і Мій Син, і Я кажу вам: любіть одне одного, бо без любові нема спасіння. Дякую вам, діти Мої”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 998
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (24)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)