Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХХХІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХХХІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 27 листопада 2020, 00:30

П’ятниця ХХХІV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Одкр 20, 1-4. 11 – 21, 2

Читання з Книги Одкровення святого Йоана Апостола

Я, Йоан, побачив ангела, який сходив з неба і мав ключ від безодні та великий ланцюг у своїй руці. І схопив він дракона, прадавнього змія, яким є диявол і сатана, і зв’язав його на тисячу років; укинув його в безодню та замкнув, і печать над ним поклав, щоб не зводив більше народи, аж поки скінчиться тисяча років. А після того він має бути звільнений на короткий час. І я побачив престоли й тих, котрі сидять на них, і їм дано суд, а також душі страчених за свідчення Ісуса й за Боже Слово, і тих, які не поклонилися ні звірові, ні його образові, не прийняли знак на чоло і на свою руку. Тож вони ожили й царювали з Христом тисячу років. І я побачив великий білий престол і Того, Хто сидів на ньому, що від Його обличчя втекло небо і земля, і для них не було місця. І я побачив померлих, малих і великих, які стояли перед Богом. І розгорнули книги; була розгорнута й інша книга, що є книгою життя. І судили мертвих, як записано в книгах, за їхніми ділами. І море віддало мертвих, які в ньому; і смерть, і ад віддали мертвих, які в них, і кожного судили за його вчинками. А смерть і ад були вкинені у вогняне озеро. Це – друга смерть, озеро вогняне. І кого не знайшли записаним у книзі життя, той був укинений у вогняне озеро. І я побачив нове небо і нову землю, оскільки перше небо і перша земля проминули, і моря вже не було. І я побачив святе місто, новий Єрусалим, що сходив з неба від Бога, приготований, немов наречена, прикрашена для свого чоловіка.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний 
Пс 84(83)

Ось та оселя, де живе Бог з людом.

Знемагає моя душа й прагне до дворів Господніх! *
Серце моє й моє тіло радіють живим Богом.
Навіть пташина знаходить собі хатку, †
і ластівка собі гніздечко, куди кладе своїх писклят: *
(а я) жертовники Твої, Господи Сил, Царю мій і мій Боже!

Щасливі, що живуть у Твоїм домі; *
вони повіки Тебе хвалять!
Щасливий чоловік, що має свою силу в Тобі. *
Набирають дедалі більше й більше сили.

Спів перед Євангелієм
Лк 21, 28

Алілуя, алілуя, алілуя.

Випростайтесь і підніміть ваші голови вгору,
бо ваше визволення близьке.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 21, 29-33

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус розповів своїм учням притчу: «Погляньте на смоківницю і на всі дерева: коли вже пускають листя, і ви бачите це, то самі знаєте, що близько літо; так і ви, коли побачите, що це збувається, – знайте, що близько Боже Царство. Воістину кажу вам, що не мине рід цей, як усе станеться. Небо і земля проминуть, а Мої слова не проминуть».

Слово Господнє

Переглядів 1 449
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Мій заклик – щоденно впроваджуйте в життя послання, які я вам даю, особливо тому, дітоньки, що хочу привести вас ближче до Ісусового Серця. Дітоньки, тому вас сьогодні закликаю до молитви присвячення Ісусові, Моєму Дорогому Синові, щоб кожне ваше серце було Його. А потім закликаю вас до посвяти Моєму Непорочному Серцю. Хочу, щоб ви присвятились особисто, як сім’ї та парафії, так щоб усе належало Богові через Мої руки. Тому, дорогі дітоньки, моліться, щоб зрозуміти велич цього послання, яке вам даю. Не хочу нічого для Себе, але все для спасіння ваших душ. Сатана сильний, і тому ви, дітоньки, витривалою молитвою пригорніться до Мого Материнського Серця. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)