Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХХХIV звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХХХIV звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 01 грудня 2017, 14:34

Римо-католицький календар

П'ятниця ХХХIV звичайного тижня, рік І

Перше читання
Дан 7, 2-14

Читання з книги пророка Даниїла

У ті дні заговорив Даниїл і мовив: "Бачив я в моєму видінні вночі, аж ось чотири вітри під небом розбурхали велике море, і чотири великі звірі вийшли з моря, несхожі один на одного. Перший – ніби лев, і в нього орлячі крила; дивився я, доки в нього не вирвано крила й підведено його з землі, тож став він на ноги, як людина, й дано йому людське серце. А ось ще звір другий, схожий на ведмедя, стояв по один бік, і троє ребер було в нього в пащеці, між зубами; йому так сказано: Встань, їж багато м’яса! Потім бачив я: ось ще звір, ніби леопард; на плечах у нього четверо птичих крил, і чотири голови були в цього звіря, й надано йому владу. Після того бачив я в нічних видіннях, аж ось звір четвертий, страшний, жахливий і надзвичайно сильний; у нього великі, залізні зуби; жер він, трощив, а останки топтав ногами. Він не був схожий ні на одного із звірів, що були перед ним, і мав десять рогів. Дививсь я пильно на ті роги, аж ось ще один ріг, маленький, виступив між ними, а три попередні роги були вирвані перед ним, і ось у цього рога були очі, ніби людські очі, і рот, що промовляв зухвало. Дививсь я – аж доки не були поставлені престоли, і не засів Ветхий днями. Одіж на ньому, немов сніг, була біла; волосся на голові у нього, немов чиста вовна; престол його, як полум’я вогненне; колеса його, як вогонь палючий. Ріка вогненна розливалась, виходила з-поперед нього. Тисячі тисяч йому служили, і силенна безліч перед ним стояла. Суд засів, і розгорнуто книги. Дививсь я тоді через великий галас гордовитих слів, що вимовляв ріг. Дививсь я, аж доки звір не був убитий, і тіло його не було понівечене й вкинуте на спалення у вогонь. Та й в інших звірів віднято їхню владу, і час їхнього життя був призначений їм до пори й до години. Бачив я в нічних видіннях, аж ось на небесних хмарах ішов ніби Син Людський; дійшов Він до Ветхого днями, і приведено його поперед нього. І дано Йому владу, славу й царство, і всі народи, племена та язики Йому служили. Влада Його – влада вічна, що не минеться, і царство Його не занепаде ніколи.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Дан 3, 77-78а і 79а. 80а і 81а і 82 (П.: пор. Дан 3, 52)

Хваліте Бога, й вознесіть повіки

Благословіте Господа, джерела! †
Хваліте й возносіте Його повіки. *
Благословіте Господа, моря й ріки!
Благословіте Господа, морські потвори *
й усе, що кишить у водах!

Благословіте Господа, усі небесні птиці! *
Благословіте Господа, всі дикі звірі й худоба!
Благословіте Господа, сини людськії! *
Хваліте й возносіте Його повіки.

Спів перед Євангелієм
Лк 21, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Випростайтесь і підніміть ваші голови вгору,
бо ваше визволення близьке.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 29-33

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус розповів своїм учням притчу: «Погляньте на смоківницю і на всі дерева: коли вже пускають листя, і ви бачите це, то самі знаєте, що близько літо; так і ви, коли побачите, що це збувається, – знайте, що близько Боже Царство. Воістину кажу вам, що не мине рід цей, як усе станеться. Небо і земля проминуть, а Мої слова не проминуть».

Слово Господнє

Переглядів 2 191
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Бог хоче зробити вас святими, тому через Мене закликає вас до повного віддання. Нехай для вас Служба Божа буде життям. Зрозумійте, що Церква – це Божий палац, місце, де збираю вас і хочу показати дорогу до Бога. Прийдіть і моліться! Не дивіться на інших і не обмовляйте їх; але нехай ваше життя буде свідченням на дорозі святості. Храми достойні шани й посвячені. Адже Бог, Який став людиною, перебуває в них удень і вночі. Тому, дітоньки, віруйте й моліться, щоб Отець примножив вам віру, а тоді просіть, що вам потрібно. Я – з вами. Радію вашому наверненню і захищаю вас Своїм Материнським Покровом. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)