Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на неділю Христа – Царя всесвіту, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на неділю Христа – Царя всесвіту, рік А (РКЦ)

  • 22 листопада 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Урочистість Христа – Царя всесвіту

Перше читання
Єз 34, 11-12. 15-17

Читання з Книги пророка Єзекиїла

Так говорить Господь Бог: "Сам, сам я буду дбати за моїх овець і буду їх доглядати. Як пастух наглядає за своїм стадом, стоячи серед овець, що були порозбігалися, так наглядатиму і я за моїми вівцями. Я приведу їх назад з усіх тих місць, куди вони хмарного дня під темряву були порозбігались. Сам Я пастиму Мої вівці, сам поведу їх на спочинок, – слово Господа Бога. Котре запропастилось, я відшукаю, котре відлучилось, заверну; поранене перев’яжу, недуже підсилю, що жирне й буйне – збережу. Я буду їх пасти по правді”. "Вас же, Мої вівці, – так говорить Господь Бог, – буду судити між вівцею та вівцею, між бараном та козлом».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 23(22), 1-2а. 2б-3. 5. 6 (П.: пор. 1)

Господь – мій пастир, всього маю вдосталь

Господь – мій пастир: *
Нічого мені не бракуватиме.
На буйних пасовиськах *
Він дає мені лежати.

Веде мене на тихі води. *
Він відживляє мою душу,
веде мене по стежках правих *
Імені ради свого.

Готуєш стіл для мене *
перед моїми противниками;
ти голову мою помазав миром, *
переливається мій кубок.

Добрість і милість будуть мене супроводити *
усі дні життя мого,
і житиму в домі Господнім *
по віки вічні.

Друге читання
1 Кор 15, 20-26. 28

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян

Брати: Тепер Христос встав з мертвих, – первісток з покійних. Оскільки смерть через людину, – то через людину й воскресіння мертвих. Як в Адамі всі помирають, так у Христі всі оживуть. Кожний у своєму порядку: первісток Христос, потім ті, які Христові, – під час Його приходу, а потім – кінець, коли Він передасть царство Богові й Отцеві, коли знищить усяку владу, всяке панування та силу. Бо Йому належить царювати, доки не покладе всіх своїх ворогів собі під ноги. Останній ворог, який буде знищений, – це смерть. Коли ж підкорить Йому все, тоді й сам Син підкориться Тому, хто підкорив Йому все, щоб Він був Богом усім і в усьому.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мк 11, 10

Алілуя, алілуя, алілуя

Благословен, хто приходить в Ім’я Господнє;
благословенне Його Царство, що наступає.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 25, 31-46

† Читання святого Євангелія від Матея

Ісус сказав до своїх учнів: «Коли прийде Син Людський у cвоїй славі й усі ангели з Ним, тоді сяде на престолі cвоєї слави; і зберуться перед Ним усі народи, і відділить їх одне від одного, як пастух відділяє овець від козлів; і поставить овець праворуч, а козлів – ліворуч. Тоді Цар скаже тим, які праворуч: Прийдіть, благословенні Мого Отця, успадкуйте Царство, приготоване вам від створення світу. Бо голодував Я, і ви дали Мені їсти; спраглим був, і ви Мене напоїли; чужинцем був Я, і ви Мене прийняли; не мав одягу, і ви Мене одягнули; хворів, і ви Мене відвідали; у в’язниці був Я, і ви прийшли до Мене”. Тоді озвуться до Нього праведники, кажучи: "Господи, коли ми бачили Тебе голодним і нагодували, або спраглим і напоїли? Коли ми бачили Тебе чужинцем і прийняли, або нагим і одягнули? Коли ми бачили Тебе хворим, або у в’язниці, і прийшли до Тебе? Цар у відповідь скаже їм: "Воістину кажу вам: те, що зробили одному з Моїх найменших братів, ви зробили Мені”. Тоді скаже й тим, які ліворуч: "Ідіть від Мене, прокляті, у вічний вогонь, приготований дияволові та його ангелам. Бо голодував Я, а ви не дали Мені їсти; спраглим був Я, а ви не напоїли Мене; чужинцем був, а ви не прийняли Мене; нагим був, а ви не одягнули Мене; був хворим і у в’язниці, а ви не відвідали Мене”. Тоді озвуться і ті, кажучи: "Господи, коли це ми бачили Тебе голодним, або спраглим, або чужинцем, або нагим, або хворим, або у в’язниці й не послужили Тобі?”. Тоді у відповідь скаже їм: "Воістину кажу вам: коли ви не зробили цього одному з найменших, то не зробили й Мені”. І підуть ті на вічне покарання, а праведники – на життя вічне».

Слово Господнє

Переглядів 1 597
Додати коментар

Послання Богородиці, 29 серпня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас до молитви! Особливо, коли сатана хоче скористатися плодами ваших виноградників. Моліться, щоб сатані не вдався його план. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)