Літургійні читання на 23 грудня (РКЦ)

  • 23 грудня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

23 грудня

Перше читання
Мал 3, 1-4, 23-24

Читання з Книги пророка Малахії

Так говорить Господь Бог: "Оце Я посилаю ангела Мого, й він приготує дорогу переді Мною; і негайно  прийде до храму свого Владика, якого ви шукаєте, і ангел союзу, якого ви Його бажаєте. Ось він іде, – говорить Господь Сил. І хто витримає день Його приходу? І хто встоїться, коли він з’явиться? Таж Він, немов вогонь,  що плавить, неначе сода пральників. Засяде, як той, що топить і очищує срібло. Очистить синів Леві і переллє їх, як золото й срібло, і вони будуть тими, хто приносять Господу жертву в праведності. І тоді Господу буде приємна жертва Юди та Єрусалиму, як за днів давніх, за років колишніх.
Ось Я пошлю вам пророка Іллю перед приходом дня Господнього, великого і страшного. І він наверне серце батьків до дітей і серце дітей до їхніх батьків, щоб Я, прийшовши, не побив землі прокляттям”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 25(24), 4-5аб, 8-9, 10 і 14 (П.: пор. Лк 21, 28)

Встаньте, бо близько викуплення ваше
або:  Випростайтеся і підійміть свої голови, бо наближається ваше викуплення.

Господи, відкрий мені свої дороги – *
навчи мене  ходити  Твоїми стежками.
Провадь мене у своїй правді  *
і навчай мене, бо Ти – Бог мого спасіння.

Господь – благий і праведний, *
тому  навчає грішників дороги.
Він веде у справедливості бідних *
і своїх шляхів навчає убогих.

Усі  Господні дороги – це милосердя і правда *
для тих, хто дотримується Його завіту і Його свідчень.
Господні тайни – для  тих, які Його бояться, *
а Його  завіт, – щоби дати їм  його пізнати.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

О Царю народів і наріжний каменю Церкви,
прийди і спаси людину,
яку Ти створив із пороху земного.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 57-66

Читання святого Євангелія від Луки

Єлизаветі сповнився час родити; і вона народила сина. Почули сусіди та її родина, що Господь возвеличив своє милосердя над нею, і раділи разом з нею. Сталося, що восьмого дня прийшли обрізати дитя і хотіли назвати його ім’ям його батька – Захарією.
У відповідь його мати  сказала: «Не так, а буде він названий Йоаном!»
А їй сказали, що нікого немає в її родині, хто б називався цим ім’ям.
Тож знаками питали його батька, як хотів би його назвати. Попросивши дощечку, він написав, повідомляючи: «Його ім’я – Йоан!» І всі здивувалися.
І в мить відчинилися його уста та його язик, і він став говорити, благословляючи Бога. І страх напав на всіх їхніх сусідів; і по всій гірській околиці Юдеї розповідалося про всі ці події. Всі, хто почув це, брали собі до  серця, запитуючи: «Ким же буде ця дитина?» Бо Господня рука була з нею!

Слово Господнє

Переглядів 1 870
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти! Закликаю вас у простоті серця прийняти Мої слова, які вам як Мати кажу, щоб ви пішли дорогою повного світла, чистоти, єдиної любові Мого Сина, людини і Бога.Одна радість, одне світло, неописанне людськими словами, проникне у вашу душу, мир і любов Мого Сина охоплять вас. Цього бажаю всім Своїм дітям. Тому ви, апостоли Моєї любові, ви, які вмієте любити й прощати, ви, які не судите, ви, яких Я підбадьорюю, будьте прикладом усім тим, котрі не йдуть дорогою світла та любові або з неї звернули. Своїм життям покажіть їм істину. Покажіть їм любов, бо любов долає всі труднощі, а всі Мої діти спраглі любові. Ваша єдність в любові є даром для Мого Сина й для Мене. Але, діти Мої, запам’ятайте, що любити - означає й бажати добра своєму ближньому та бажати навернення душі ближнього. Поки на вас дивлюся, зібраних навколо Мене, Моє Серце сумне, бо бачу так мало братської любові, милосердної любові. Діти Мої, Євхаристія, Мій Син живий посеред вас, Його слова допоможуть вам розуміти, бо Його слово є життям, Його слово дає дихання душі, Його слово дає пізнати любов. Дорогі діти, знову вас прошу як Мати, Яка бажає добра своїм дітям: любіть своїх пастирів, моліться за них. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)