Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок I тижня Адвенту (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок I тижня Адвенту (РКЦ)

  • 03 грудня 2019, 00:30

Перше читання
Іс 11, 1-10

Читання з Книги пророка Ісаї

Тими днями вийде паросток із пня Єссея, і вітка виросте з його коріння. Дух Господній спочине на Ньому, дух мудрости й розуму, дух ради і сили, дух знання і страху Господнього, і насолода  Його – у страхові Господньому; він судитиме не як око бачить, і не як вухо чує присуд видаватиме. Він буде по справедливості судити вбогих, по правоті оголошувати присуд для бідних у країні. Гнобителя вдарить палицею своїх уст, духом своїх губ знищить нечестивого. Справедливість буде поясом у нього на крижах, і вірність підпереже його боки. Вовк замешкає з ягнятком, леопард біля козеняти лежатиме; телятко й левеня будуть пастися разом, і поганяти їх буде мала дитина. Корова й ведмедиця будуть пастися разом, маленькі їхні лежатимуть біля себе, а лев, як віл, солому буде їсти. Немовля гратиметься над норою гадюки, а малятко встромить руку в зміїну нору. На всій моїй святій горі зла не чинитимуть, ні шкоди, бо земля так буде повна знання Господа, як води покривають море. І станеться того дня: корінь Єссея буде знаменом народам; язичники шукатимуть його, і житло його буде славне.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 72(71) 1-2, 7-8, 12-13, 17 (П.: пор.7)

За днів Господніх буде мир повіки
або: За його днів процвітатиме справедливість і щедрота миру буде повіки

Боже, дай свій суд  цареві, – *
і синові царя свою справедливість,
щоб він судив у справедливості народ Твій *
і судом – Твоїх убогих.

За його днів процвітатиме справедливість, †
і буде щедрота миру – *
доки не зникне місяць.
І він буде панувати від моря і до моря, *
і від ріки аж до краю світу. 

Бо він визволить знедоленого, що голосить, – *
убогого, в якого помічника немає.
Він змилосердиться над бідним і вбогим, *
і спасе душі нужденних. 

Нехай благословиться його ім’я навіки, *
його ім’я перебуватиме, доки існує сонце.
В ньому будуть благословенні всі земні народи, – *
всі люди назвуть його блаженним.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Ось Господь наш прийде у потузі
і просвітлить очі слуг своїх.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 10, 21-24

† Читання святого Євангелія від Луки

Тієї години Ісус звеселився у Святому Духові і сказав: «Славлю Тебе, Отче, Господи неба й землі, бо втаїв Ти це від мудрих та розумних і відкрив те немовлятам. Так, Отче, бо таким було уподобання в Тебе.
Усе передане Мені Моїм Отцем; і ніхто не знає, хто Син, один тільки Отець; і хто Отець, – один тільки Син, – і кому тільки Син захоче відкрити».
Звернувшись до учнів наодинці, Він сказав: «Блаженні очі, які бачать те, що ви бачите. Кажу вам, що багато пророків і царів бажали побачити те, що ви бачите, але не побачили, і почути те, що ви чуєте, але не почули».

Слово Господнє

Переглядів 1 803
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти! Для мого материнського серця є великою радістю приходити до вас і об’являтись вам. Це є даром мого Сина для вас і для інших, які приходять. Як мати, закликаю вас: любіть мого Сина понад усе. Щоб ви любили Його всім серцем, маєте Його пізнати. Пізнаєте Його молитвою. Моліться серцем і відчуттями. Молитися -  значить думати про Його любов і жертву.  Молитися -  значить любити, давати, терпіти та жертвувати. Вас, діти мої, закликаю бути апостолами молитви і любові. Діти мої, це є час чування. У цьому чуванні закликаю вас до молитви, любові й довіри. І як мій Син буде дивитися у ваші серця, моє материнське серце  хоче, щоб Він у них  бачив безумовне довір’я та любов. Об’єднана любов моїх апостолів буде жити, перемагати і викривати зло. Діти мої, я була чашею Богочоловіка, була Божим інструментом. Тому вас, своїх апостолів, закликаю бути чашею істинної, чистої любові мого Сина. Закликаю вас бути інструментом, через який всі ті, які не пізнали Божої любові, які ніколи не любили, зрозуміли, прийняли її і  були спасенні.  Дякую вам, мої діти."

Під час того, як Богородиця відходила, Мір’яна бачила чашу.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)