Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ІІ неділю Адвенту, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на ІІ неділю Адвенту, рік А (РКЦ)

  • 03 грудня 2016, 22:30

Перше читання
Іс 11, 1-10

Читання з Книги пророка Ісаї

Того дня вийде паросток із пня Єссея, і вітка виросте з його коріння. Дух Господній спочине на ньому, дух мудрости й розуму, дух ради і кріпости, дух знання й страху Господнього. Він дихатиме страхом Господнім; він судитиме не як око бачить, і не як вухо чує присуд видаватиме. Він буде по справедливості судити вбогих, по правді оголошувати присуд для бідних у країні. Гнобителя вдарить палицею – своїм словом, безбожного погубить духом уст. Справедливість буде поясом у нього на крижах, а правда підпереже його боки. Вовк буде жити вкупі з ягнятком, леопард біля козеняти лежатиме; телятко й левеня будуть пастися разом, і поганяти буде їх мала дитина. Корова й ведмедиця будуть пастися вкупі, маленькі їхні лежатимуть разочком, а лев, як віл, солому буде їсти. Немовля гратиметься коло нори гадюки, а малятко встромлятиме руку в зміїну нору. На всій моїй святій горі зла не чинитимуть, ні шкоди, бо земля така буде повна знання Господа, як води покривають море. І станеться того часу: корінь Єссея буде знаменом народам; погани шукатимуть його, і житло його буде славне.

Cлово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 72 (71), 1-2, 7-8, 12-13, 17 (П.: пор7)

Мир нам заквітне, як Господь прибуде.

Боже, Твій розсуд дай цареві, *
синові царя Твою справедливість.
Хай судить Твій народ по праву, *
бідних твоїх по правді.

За Його днів квітнутиме справедливість, *
а мир глибокий – аж доки місяця.
Він буде правити від моря аж до моря, *
і від Ріки аж до кінців землі.

Він бо спасе вбогого, що кличе, *
і бідного, і того, що допомоги не має.
Над бідним Він змилується і над нужденним, *
і урятує душі бідних.

Ім’я Його буде повік благословенне; *
аж поки сонця, Ім’я Його буде;
в Ньому благословляться усі земні народи, *
і прославлятимуть Його усі народи.

Друге читання
Рим 15, 4-9

Читання з Послання святого Апостола Павла до римлян

Брати! Все бо, що було написане давніше, написане нам на науку, щоб ми мали надію через терпеливість й утіху, про які нас Письмо навчає. Бог же терпеливості й утіхи, за прикладом Христа Ісуса, нехай дасть вам, щоб ви між собою однаково думали за Христом Ісусом; щоб ви однодушно, одними устами славили Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа. Тому приймайте один одного, як і Христос прийняв вас у Божу славу. Кажу бо, що Христос став слугою обрізання ради Божої правди, щоб здійснити обітниці, які було дано отцям; а погани щоб прославити Бога за Його милосердя, як написано: «Тож прославлятиму Тебе серед народів, співатиму імені Твоєму!»

Cлово Боже

Спів перед Євангелієм
Лк 3, 4. 6

Алілуя, алілуя, алілуя.

Приготуйте дорогу Господу, вирівняйте стежки для Нього;
кожна людина побачить спасіння.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 3, 1-12

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу з’явився Йоан Хреститель і проповідував у пустині Юдейській. Він говорив: «Покайтесь, бо наблизилось небесне царство». Це ж той, що про Нього говорив пророк Ісая: «Голос вопіющого в пустині: Приготуйте Господню дорогу, вирівняйте стежки Його». А той Йоан мав одежу з верблюжого волосу й пояс ремінний на крижалях у себе; їжа ж його була – сарана й мед дикий. Тоді виходили до нього Єрусалим і вся Юдея, і вся околиця йорданська і приймали хрещення від нього в річці Йордані, сповідаючись у своїх гріхах. Побачивши, що сила фарисеїв та садукеїв іде на хрещення до нього, він до них мовив: «Гадюче поріддя! Хто вас навчив тікати від наступаючого гніву? Принесіть же плід, гідний покаяння, і не гадайте, що можете самі собі казати: ”Маємо за батька Авраама». Кажу бо вам, що Бог з цього каміння може розбудити до життя дітей Авраама. Сокира вже при корінні дерев: кожне дерево, що не приносить доброго плоду, зрубають і в вогонь кинуть. Я вас хрищу водою на покаяння, а Той, хто йде за мною, від мене потужніший, і я негідний носити Йому взуття. Він вас христитиме Духом Святим і вогнем. Лопата вже в руці в Нього, і Він очистить тік свій та збере свою пшеницю до засіків, а полову спалить вогнем незгасним".

Cлово Господнє

Переглядів 2 422
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 січня
"Дорогі діти! Коли на землі зникає любов, коли не знаходиться дорога спасіння, Я, Мати, приходжу, щоб вам допомогти пізнати істинну віру – живу й глибоку, щоб вам допомогла істинно любити. Як Мати, прагну вашої взаємної любові, доброти й чистоти. Моє бажання - щоб ви були праведні й любили один одного. Діти мої, будьте радісними в душі, будьте чистими, будьте дітьми. Мій Син говорив, що любить бути поміж чистих сердець, бо чисті серця завжди молоді та веселі. Мій Син вам говорив, щоб ви прощали та любили один одного. Знаю, що це не завжди легко. Стражданням ви зростаєте в дусі. Для того, щоб ви ще більше духовно росли, мусите щиро й правдиво прощати та любити. Багато Моїх дітей на землі не знають Мого Сина, не люблять Його, але ви, які любите Мого Сина, які носите Його в серці, моліться, моліться і, молячись, відчувайте Мого Сина біля себе. Нехай ваша душа вдихає Його дух. Я посеред вас і говорю про малі та великі речі. Я не втомлюся, говорячи вам про Мого Сина – істинну Любов. Тому, діти Мої, відкрийте Мені ваші серця. Дозвольте, щоб Я  вас по-материнському вела. Будьте апостолами любові Мого Сина і Мене. Як Мати, прошу вас: не забудьте тих, яких Мій Син покликав, щоб вас вели. Носіть їх у серці й моліться за них. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 680
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)