Літургійні читання на 29 грудня (РКЦ)

  • 29 грудня 2018, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятий день октави Різдва Господнього

Перше читання
1 Йн 2, 3-11

Читання з Першого Послання святого апостола Йоана

Улюблені! З того дізнаємося, що ми Ісуса пізнали, якщо зберігаємо Його заповіді. Хто каже: «Я пізнав Його», а заповідей Його не дотримується, той неправдомовець, і в ньому немає правди. А хто дотримується Його слова, в тому Божа любов справді є досконалою. З цього пізнаємо, що ми в Ньому. Хто каже, що в Ньому перебуває, той має поводитися так само, як Він поводився. Любі, не нову заповідь пишу вам, але заповідь давню, яку ви мали від початку. Давня заповідь – це слово, яке ви чули. Проте я вам пишу нову заповідь, яка є істинною в Ньому і у вас, бо темрява минає, і вже сяє істинне світло. Хто каже, що він перебуває у світлі, а ненавидить свого брата, той ще досі в темряві. Хто любить свого брата, той перебуває у світлі й у ньому немає нагоди для падіння. А хто ненавидить свого брата, той – у темряві, він ходить у пітьмі й не знає, куди йде, бо темрява осліпила його очі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 96(95) 1-2а, 2б-3, 5б-6 (П.: пор. 11а)

Земля і небо хай розвеселяться
або: Нехай радіють небеса і ликує земля

Заспівайте Господу нову пісню! *
Співай Господу, вся земле!
Співайте Господу, *
Його Ім’я благословляйте.

День у день сповіщайте про Його спасіння. *
Звістіть між язичниками Його славу,
серед усіх народів – *
Його діла дивовижні.

Господь сотворив небо, *
перед Його обличчям – величність і прекрасність,
а в Його святині – *
краса і могутність.

Спів перед Євангелієм
Лк 2, 32

Алілуя, алілуя, алілуя

Ось Той, хто для язичників є Світлом,
і славою для Ізраїля, Твого народу.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 2, 22-35

† Читання святого Євангелія від Луки

Коли, згідно із Законом Мойсея, виповнилися дні їхнього очищення, то Ісусові батьки принесли Його до Єрусалима, щоби поставити перед Господом, як то записано в Господньому Законі: «Кожне немовля чоловічої статі, яке відкриває материнську утробу, святе для Господа назване буде». І щоб скласти жертву, згідно зі сказаним у Законі Господнім, – одну пару  горлиць або двоє голубенят.
І ось в Єрусалимі був один чоловік на ім’я Симеон, муж праведний й богобоязний, який очікував утіхи Ізраїля, і Святий Дух був на ньому. І було йому об’явлено Духом Святим, що він не побачить смерті, перш ніж побачить Помазаника Господнього. І прийшов він у Духові до храму. Коли батьки внесли Немовля Ісуса, щоби зробити з Ним за законним звичаєм, він узяв Його в обійми, і благословив Бога,  кажучи: «Нині відпускаєш свого слугу, Владико, згідно зі своїм словом, у мирі, бо мої очі побачили Твоє спасіння, яке Ти приготовив перед обличчям усіх народів: Світло для об’явлення язичникам і славу Твого народу – Ізраїля!»
І Його батько та мати дивувалися усьому тому, що говорилося про Нього. А Симеон поблагословив їх і сказав Марії, Його матері: «Ось, Цей поставлений на руїну та на постання багатьох в Ізраїлі та як знак,  якому будуть противитись; і тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрилися задуми багатьох сердець!»

Слово Господнє

Переглядів 2 016
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

"Дорогі діти, материнською любов’ю закликаю вас відкрити серця мирові, відкрити серця Моєму Синові, щоб у ваших серцях співала любов до Мого Сина, бо лише з тієї любові приходить мир у душу.

Діти Мої, знаю, що маєте доброту, знаю, що маєте любов – милосердну любов. Але багато Моїх дітей мають ще закриті серця. Думають, що можуть чинити без того,  щоб свої думки направити до Небесного Отця, Який просвітлює, до Мого Сина, Який завжди знову з вами в Євхаристії й хоче вас слухати.  Діти Мої, чому ви не говорите з Ним? Життя кожного з вас важливе й дорогоцінне, бо є даром від Небесного Отця для вічності. Тому ніколи не забувайте дякувати, розмовляйте з Ним. Знаю, діти Мої, те, що прийде потім, для вас невідоме,  але коли прийде це ваше «потім», отримаєте всі свої відповіді. Моя материнська любов хоче, щоб ви були готові. Діти Мої, своїм життям вкладайте добрі відчуття в серця людей, яких зустрічаєте, –  відчуття миру, доброти, любові й прощення. У молитві слухайте, що Мій Син вам говорить, і так робіть.  Знову вас закликаю до молитви за ваших пастирів, за тих, кого Мій Син покликав: пам’ятайте, що потребують молитви й любові. Дякую Вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)