Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Стрітення Господнього (РКЦ)

Літургійні читання на свято Стрітення Господнього (РКЦ)

  • 01 лютого 2016, 18:00

Стрітення Господнє

Перше читання
Мал 3, 1-4

Читання з Книги пророка Малахії

Так говорить Господь Бог: «Оце я посилаю гінця мого, й він приготує дорогу переді Мною, і Господь, якого ви шукаєте, прийде негайно у храм свій і Ангел союзу, якого ви бажаєте. Ось він іде – говорить Господь сил. Хто витримає день його приходу? І хто встоїться, коли він з’явиться? Та ж він, немов вогонь ливарний, неначе луг шаповалів. Засяде, як той, що топить і очищує срібло. Очистить синів Леві і переллє їх, як золото й срібло, і вони будуть тими, хто приносить Господу жертву справедливо. І тоді Господу буде любий принос Юди та Єрусалиму, як за днів давніх, за років колишніх».

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний
Пс 24(23)

Господь Бог сильний – Він Царем є слави.

Підніміть, брами, свої голови, – † 
підніміться, вічні брами, * 
хай увійде Цар слави. 

Хто ж Той Цар слави? † 
Це Господь – могутній і сильний, * 
Господь, могутній у битві. 

Підніміть, брами, свої голови, – † 
підніміться, вічні брами, * 
хай увійде Цар слави. 
Хто ж Той Цар слави? * 
Господь сил – Він Цар слави.

 

Друге читання
Євр 2, 14-18

Читання з Послання до євреїв

А що діти стали спільниками крові й тіла, то й Ісус подібним чином став їхнім спільником, аби своєю смертю знищити того, хто має владу смерті, тобто диявола, і визволити тих, які через страх смерті все життя утримувалися в рабстві. Адже не ангелів Він приймає, але приймає нащадків Авраама. Тому треба було Йому в усьому уподібнитися братам, аби бути милосердним і вірним Первосвящеником у тому, що відноситься до Бога, для ублагання за гріхи людей. Бо в чому сам постраждав, будучи випробуваним, Він може допомогти і тим, хто переносить випробування.

Слово Боже

 

Спів перед Євангелієм
Лк 2, 32

Алілуя, алілуя, алілуя

Світло для об’явлення язичникам 
і слава Твого народу Ізраїля!

Алілуя, алілуя, алілуя

 

Євангеліє
Лк 2, 22-40

† Читання святого Євангелія від Луки

Коли, згідно із Законом Мойсея, минули дні їхнього очищення, то принесли Ісуса батьки Його до Єрусалима, щоби поставити перед Господом, як то записано в Господньому Законі: «кожне немовля чоловічої статі, яке є первородним, назветься святим для Господа». І щоб скласти жертву, згідно зі сказаним у Законі Господнім, – дві горлиці або два молодих голуби. В Єрусалимі був один чоловік на ім’я Симеон, людина праведна й побожна, який очікував утіхи Ізраїля, і Святий Дух був на ньому. І було йому обіцяно Духом Святим, що він не побачить смерті, доки не побачить Христа Господнього. І він прийшов до храму, спонукуваний Духом. Коли батьки внесли Немовля Ісуса, щоби зробити з Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, віддав хвалу Богові та й сказав: «Нині відпускаєш свого раба, Владико, згідно зі своїм словом, у мирі, бо мої очі побачили Твоє спасіння, яке Ти приготовив перед обличчям усіх народів: Світло для об’явлення язичникам і славу Твого народу – Ізраїля!» І Його батько та Мати дивувалися тим, що говорилося про Нього. А Симеон поблагословив їх і сказав Марії, Його Матері: «Ось, Цей поставлений на падіння і на піднесення багатьох в Ізраїлі, Він буде знаком протиріччя; і тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрилися думки багатьох сердець!» І була тут Анна – пророчиця, дочка Фануїла з роду Асира; вона дожила до глибокої старості, а з чоловіком прожила сім років від дівоцтва свого; вдова вісімдесяти чотирьох років, яка не відходила від храму, служачи вдень і вночі постом та молитвами. Прийшовши в той час, вона прославляла Господа і говорила про Нього всім, хто чекав на відкуплення Єрусалима. А як виконали все за Законом Господнім, вони повернулися до Галілеї, до свого міста Назарета. Дитина ж росла й міцніла, сповнюючись мудрості, й благодать Божа була на Ній.

Слово Господнє

Переглядів 3 051
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас: нехай цей час буде для всіх вас часом свідчення. Ви, які живете в любові Божій і скуштували Його дарів, засвідчуйте їх своїми словами та життям, щоби були на радість і заохочення іншим у вірі. Я з вами й безперестанку заступаюся перед Богом за всіх вас, щоб ваша віра завжди була живою й радісною та в любові Божій. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)