Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Господа нашого Ісуса Христа Верховного і Вічного Священика (рік В)

Літургійні читання на свято Господа нашого Ісуса Христа Верховного і Вічного Священика (рік В)

  • 25 вересня 2018, 22:25


Римо-католицький календар

Літургійні читання на свято Господа нашого Ісуса Христа Верховного і Вічного Священика (рік В)

Перше читання
Іс 6, 1-4, 8 

Читання з книги Пророка Ісаї 

Того року, коли помер цар Уззія, бачив я Господа на високім і піднесенім престолі; поли його риз наповнювали храм. Над ним стояли серафими. Кожен мав по шість крил: двома закривав собі кожен обличчя, двома закривав ноги, а двома – літав. І кликали один до одного: «Свят, свят, свят Господь сил; вся земля повна його слави!» 4 Підвалини порогу хитались від того гомону, а дім став повен диму.
Тоді почув я голос Господній, що говорив: «Кого б мені послати? Хто нам піде?» І сказав я: «Ось я, пошли мене!»

Слово Боже

Або:
Євр 2, 10-18

Читання з Послання до Євреїв

Годилось бо Йому, – заради якого все і через якого все, що ввів багато синів у славу, – вдосконалити стражданням того, хто дав почин їхньому спасінню. Бо той, що освячує, і ті, що освячуються, всі від одного. Тому й не соромиться називати їх братами, коли каже: «Я звіщу ім'я Твоє Моїм братам, хвалитиму Тебе серед громади.»  І ще: «Буду надіятись на Нього.» Та й: «Ось Я і діти, що їх Бог Мені дав.» А що діти були учасниками тіла і крови, то й Він подібно участь у тому брав, щоб смертю знищити того, хто мав владу смерти, тобто диявола,  і визволити тих, що їх страх смерти все життя тримав у рабстві. Адже не ангелам іде на допомогу, а потомству Авраама. Тому Він мусів бути в усьому подібний до братів, щоб стати милосердним та вірним архиереєм у справах Божих на спокутування гріхів народу. Тому, власне, що страждав і сам був випробуваний, Він може допомогти тим, що проходять через пробу. 

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 23(22), 2-3. 5. 6 (П.: пор. 1)

Господь мій пастир: нічого мені не бракує 

На буйних пасовиськах Він дає мені лежати;
веде мене на тихі води. 
Він відживляє мою душу,
веде мене по стежках правих імени ради свого

Готуєш стіл для мене
перед моїми противниками;
ти голову мою помазав миром,
переливається мій кубок.

Добрість і милість будуть мене супроводити
усі дні життя мого,
і житиму в домі Господнім
по віки вічні. 

Спів перед Євангелієм
Єз 36, 25a.26a  

Алілуя, алілуя, алілуя

Я окроплю вас чистою водою,
Я дам вам нове серце,
і новий дух вкладу в ваше нутро. 

Алілуя, алілуя, алілуя

Єванегліє
Йн  17,1-2.9.14-26 

+ Слово Євангелія від св. Йоана 

Отак мовив Ісус, а підвівши очі свої до неба, проказав: «Отче, прийшла година! Прослав свого Сина, щоб Син Твій Тебе прославив, згідно з владою, що її Ти дав Йому над усяким тілом: дарувати життя вічне тим, яких Ти передав Йому. 
Молю ж за них: не за світ молю, лише за тих, яких Ти передав Мені, бо вони – Твої. 
Слово Твоє Я передав їм, тож зненавидів їх світ, – не від світу бо вони, так само, як і Я не від світу. Не молю, щоб Ти узяв їх від світу, лише – щоб зберіг їх від лихого. Вони не від світу так само, як і Я не від світу. Освяти їх у Твоїй істині: слово Твоє – істина. Як послав єси Мене у світ, так послав і Я їх у світ. Віддаю себе за них у посвяту, щоб і вони були освячені в істині. Та не лиш за цих молю, але і за тих, які завдяки їхньому слову увірують в Мене, щоб усі були одно, як Ти, Отче, в Мені, а Я в Тобі, щоб і вони були в нас об'єднані; щоб світ увірував, що Ти Мене послав. І славу, що Ти дав Мені, Я дав їм, щоб вони були одно так само, як і Ми одно. Я – в них, і Ти – в Мені, – щоб вони були звершені в єдності, щоб світ збагнув, що послав єси Мене, та й ізлюбив їх, як ізлюбив Мене. Отче! Хочу, щоб ті, яких Ти Мені передав, перебували там, де і Я, щоби й вони були зо Мною та й бачили Мою славу, яку Ти дав Мені, бо полюбив єси Мене перед заснуванням світу. Праведний Отче! Світ не спізнав Тебе, але Я Тебе спізнав, а й оті спізнали, що послав єси Мене.  І об'явив Я їм Твоє ім'я, і об'являти буду, щоб любов, якою Ти полюбив Мене, в них перебувала, – а Я в них!» 

Слово Господнє
 

Переглядів 2 123

Послання Богородиці, 25 серпня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до молитви. Нехай молитва буде для вас життям. Жодна сім’я не може сказати, що має мир, якщо не молиться. Тому нехай ваш ранок починається ранішньою молитвою, а вечір завершується подякою. Дітоньки, Я з вами й люблю вас, і благословляю, і хочу, щоб кожен із вас перебував у Моїх обіймах. Не можете бути в Моїх обіймах, якщо ви не готові молитися кожен день. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)