Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХІХ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХІХ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 10 серпня 2016, 16:22
Перше читання
Єз 12, 1-12

Читання з Книги пророка Єзикиїла

Надійшло до мене таке слово Господнє: «Сину чоловічий! Ти живеш серед дому бунтарів; вони мають очі, щоб бачити, та не бачать; мають вуха, щоб слухати, та не слухають, бо вони дім бунтарів. Ти ж, сину людський, наготуй собі клунки для виселення та й переселися серед ясного дня в них на очах, і переберися з твого місця на інше, на їхніх очах: може їм відкриються очі, що вони дім бунтарів. Винось же твої клунки, клунки вигнання, вдень, у них на очах, та й вийдеш увечері на їхніх очах, як то виходять на вигнання. У них на очах пробий собі діру в стіні й вийди нею. На їхніх очах візьмеш клунок на плечі й вийдеш потемки, закривши собі обличчя, щоб не дивитись на країну; я бо поставив тебе знаком домові Ізраїля». І зробив я так, як мені заповів Господь: клунки мої, в дорогу на вигнання, я повиносив удень, як подорожні клунки, а ввечері пробив рукою діру в стіні й вийшов у темноті, поклавши клунок на плечі, у них на очах. Вранці ж надійшло таке слово Господнє до мене: «Сину людський! Чи дім Ізраїля, дім бунтарів, не питав тебе: "Що це ти робиш?” Відкажи ж їм: "Так говорить Господь Бог: Це – віщування проти князя в Єрусалимі й проти всього дому Ізраїля, що живе там”. Скажи: "Я для вас знак. Як я вчинив, так станеться: вони підуть на вигнання, у неволю. А князь, який серед них, візьме клунок на плечі й вийде потемки, через мур, що проломлять, щоб вийти через нього. Він закриє собі обличчя, щоб не бачити країни”».

Слово Боже

Псалом респонсорійний

Пс 78 (77), 56-57. 58-59. 61-62

Не забувайте про діла Господні

Вони випробовували і збунтувалися проти Всевишнього Бога, *
Його настанов не зберігали.
Вони, як і їхні батьки, відступили, не зберегли вірності, – *
відвернулися, неначе лук зрадливий.

Привели Його до гніву своїми жертовниками на височинах, – *
своїми ідолами ревнощі Його збудили.
Бог почув – і розгнівився, *
та геть Ізраїля відкинув.

І Він передав у полон свою силу, *
У руки ворога – свою славу.
Він віддав під меч народ свій *
і гнівом запалав проти спадщини своєї.

Спів перед Євангелієм
Пс 119, 135

Алілуя, алілуя, алілуя

Засяй своїм обличчям на раба свого, –
своїх настанов навчи мене, Боже.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 18, 21 — 19, 1

+Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, підійшовши до Ісуса, Петро сказав: «Господи, якщо згрішить мій брат проти мене, чи маю йому прощати до семи разів?» Відповів йому Ісус: «Не кажу тобі до семи разів, але до сімдесяти разів по сім. Тож Царство Небесне подібне до чоловіка-царя, який хотів розра¬хуватися зі своїми слугами. Коли почав він розраховуватися, привели до нього одного, котрий був винен десять тисяч талантів. А як той не мав чим віддати, пан наказав продати його, жінку, дітей і все, що має, і віддати борг. Тоді слуга, упавши ниць, кла¬нявся йому й благав: "Потерпи ще мені – й усе тобі віддам”. І пан того слуги, змилосердившись, відпустив його, а борг йому простив. Коли вийшов той слуга, він зу¬стрів іншого співслугу, який був винен йому сто динаріїв, схопив його, почав душити, проказуючи: "Віддай те, що винен!” А той другий співслуга, упавши, благав його, кажучи: "Потерпи мені, я все тобі віддам”. Він же не забажав і вкинув йо¬го до в’язниці, доки не віддасть борг. Побачивши, що сталося, інші співслуги дуже засмутилися, пішли й роз¬повіли своєму панові про все, що трапилося. Тоді його пан покликав його та каже йому: "Лукавий слуго, весь той борг я тобі простив, бо ти вбла¬гав мене. Хіба не слід і тобі було зми¬лосердитися над своїм співслугою, як я змилосердився над тобою?” І його пан, розгнівавшись, пе¬редав його катам, доки не віддасть увесь борг. Так і Мій Отець Небесний чи¬нитиме з вами, якщо не простите від вашого серця кожний братові сво¬єму». Після того, як Ісус закінчив ці слова, Він вийшов з Галілеї і прибув до юдейських околиць, які за Йорданом.

Переглядів 2 612
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, великі діла вчинив у Мені Небесний Отець, як і чинить їх у всіх тих, що Його ніжно люблять та вірно й віддано служать. Діти Мої, Небесний Отець вас любить, і через Його любов Я тут із вами. Він говорить до вас. Чому не хочете бачити знаків? Поруч із Ним усе є легшим. І біль, який проживаєте з Ним, є легшим, бо існує віра. Віра допомагає в болю, а біль без віри веде до відчаю. Біль, котрий проживаєте й приносите Богові, – підносить. Хіба Мій Син не через Свою болісну жертву відкупив світ? Я як Його Мати була з Ним у болю й стражданні так само, як Я і з усіма вами. Діти Мої, Я з вами в житті, у болю, у стражданні, у радості та любові. Тому майте надію. Надія дає зрозуміти, що тут є життя.  Діти Мої, Я вам говорю, Мій голос говорить вашій душі, Моє серце говорить вашому серцю. Апостоли Моєї любові, о, наскільки сильно вас любить Моє материнське серце. Скількох багатьох речей хочу вас навчити. Наскільки Моє материнське серце бажає, щоб ви були в цілості, а такими зможете бути лише тоді, коли у вас будуть з’єднані душа, тіло й любов. Прошу вас як Своїх дітей: багато моліться за Церкву та за її слуг – ваших пастирів, щоб Церква була така, яку Мій Син бажає - чиста, як джерельна вода, і повна любові. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)