Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ІІІ Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ІІІ Великоднього тижня (РКЦ)

  • 14 квітня 2016, 18:00

 

Перше читання
Ді 9, 1-20

Читання з Діянь Апостолів

          Савло, дихаючи погрозою та вбивством на Господніх учнів, прийшов до архиєрея і попросив у нього листів у Дамаск до синагог, щоб, коли знайде яких-небудь чоловіків та жінок, що тримаються цього визнання, привести їх зв’язаними в Єрусалим.

          Коли ж він був у дорозі й наближався до Дамаску, зненацька засяяло навкруг нього світло з неба, і він, упавши на землю, почув голос, що говорив до нього: «Савле, Савле! Чого Мене переслідуєш?» Він запитав: «Хто Ти, Господи?»

          А той: «Я – Ісус, що Його ти переслідуєш. Встань же, та йди в місто, і тобі скажуть, що маєш робити».

          А мужі, що йшли з ним, стояли онімілі з дива, бо вони чули голос, але не бачили нікого. Встав Савло з землі, і хоч очі його були відкриті, не бачив він нічого. Тож узяли його за руку і ввели у Дамаск. Був він там три дні невидючим; не їв і не пив нічого.

          А був у Дамаску один учень, на ім’я Ананія. Господь сказав до нього у видінні: «Ананіє!» Той озвався: «Ось я, Господи».

          Тоді Господь до нього: «Встань та йди на вулицю, що зветься Простою, і шукай у домі Юди Савла, на ім’я Тарсянина: он він молиться». І бачив Савло у видінні чоловіка, на ім’я Ананія, як він увійшов і поклав на нього руки, щоб прозрів знову.

          Ананія ж відповів: «Господи, чув я від багатьох про того чоловіка, скільки він зла заподіяв Твоїм святим в Єрусалимі. Та й тут він має владу від архиєреїв в’язати всіх, що прикликають Твоє ім’я».

          Але Господь сказав до нього: «Іди, бо він для Мене вибране знаряддя, щоб занести моє ім’я перед поган, царів і синів Ізраїля. Я бо йому покажу, скільки він має витерпіти за моє ім’я».

          Відійшов Ананія і, увійшовши в дім та поклавши на Савла руки, мовив: «Савле, брате! Господь послав мене, Ісус, що з’явився тобі в дорозі, якою ти йшов, щоб ти прозрів знову і сповнився Святим Духом». І вмить немов луска з очей йому впала, і він прозрів знову, і зараз же христився. Потім прийняв поживу та покріпився на силах.

          І перебув кілька днів з учнями, які були в Дамаску; і зараз же почав по синагогах проповідувати Ісуса, що Він – Син Божий.

      Слово Боже

Псалом респонсорійний

Пс 117(116), 1. 2 (П.: пор. Мк 16, 15)

Хай світ почує Господеве слово.   
або: Алілуя.

Хваліте Господа, усі народи!  *
Славте Його, усі люди!

Велике бо до нас Його милосердя,  *
і вірність Господа повіки.        

Спів перед Євангелієм

Йн 6, 54

Алілуя, алілуя, алілуя.

Хто тіло моє їсть і кров мою п’є,
той живе життям вічним.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє

Йн 6, 52-59

+ Слова Євангелія від святого Йоана

          Юдеї заходилися сперечатись між собою, кажучи: «Як отой може нам своє тіло дати їсти?»

          А Ісус їм: «Істинно, істинно говорю вам: Якщо не споживатимете тіло Чоловічого Сина й не питимете Його кров, не матимете життя в собі. Хто тіло моє їсть і кров мою п’є, той живе життям вічним, і Я воскрешу його останнього дня.

          Бо тіло моє – їжа правдива, і кров моя – правдивий напій. Хто споживає тіло моє і кров мою п’є, той у Мені перебуває, а Я – в ньому.

          Як Мене Отець живий послав, і Я Отцем живу, так і той хто споживає Мене, житиме Мною. Це й хліб, що зійшов з неба. Не як ото манну їли батькі ваші, а померли: хто цей хліб споживатиме, той повіки житиме».

          Те говорив Він, коли навчав у Капернаумі, у синагозі.

          Cлово Господнє

Переглядів 2 437
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу вам подякувати за те, що ви живете Моїми посланнями. Усіх вас благословляю Своїм материнським благословенням і всіх вас приношу Своєму Сину Ісусові. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)