Мир у серці та навколо нас (Тереза Ґажійова)

  • 07 вересня 2024, 20:41
Молитва Марії з нами за мир триває вже 43 роки від початку Її об'явлень у Меджуґор'ї.
«Мир, мир, мир і тільки мир! Нехай мир запанує між Богом і людиною та поміж людьми. Моліться, постіть. Молитвою й постом можна зупинити війни та природні катастрофи», –  сказала Вона нам 26 червня 1981 року.
Ситуація у світі дуже серйозна, зло зростає з кожним днем. Ми чуємо про божевільні війни, катастрофи, знущання над людьми, несправедливість. З людської точки зору здається, що зла неможливо перемогти.
Марія, Мати Надії, показує нам вихід і єдиного переможця – довіру до Всемогутнього Бога.
Згадаймо ще раз Її стратегічний план миру в наших серцях і в усьому світі.
Мир у світі починається в серці людини. Ми не можемо його мати, якщо ми не перебуваємо в мирі з Богом, з людьми і з самими собою. Ісус сказав, що те, що виходить з людського серця, оскверняє людину. З людського серця виходить як добро, так і зло. Ми самі вибираємо, що буде переважати.
Мир здобувається молитвою серця, щоденними роздумами над Божим Словом, постом, частими сповіддю та присутністю на Службі Божій. Далі йде мир у нашій сім'ї, молитва в сім'ї, створення молитовних спільнот і спільна молитва з Нею за мир.
В одній родині брат піддався агресивній залежності від алкоголю. Це було нестерпно. Страждала вся сім'я. Ніщо не допомагало, ситуація ставала все гіршою. Члени сім'ї вирішили постити безперервно. Кожен із них вибрав один день на тиждень і постив за брата. Через кілька тижнів вони поділилися тим, що відбувалося.
Один сказав: «Я не мав жодної надії, що щось може змінитися. Через піст почала приходити надія, що Богові все можливо». Інший сказав: «Останнім часом я відчував великий гнів, навіть лють до нього, коли бачив його п'яним. Відтоді, як ми почали постити за нього, зло зникло, і я відчуваю до нього співчуття і любов».
Інший сказав: «Коли я сказав йому, щоб він оговтався і перестав вживати алкоголь, він розлютився і пив ще більше зі злості. Я зрозумів, що слова не допомагають, а тільки мовчазна боротьба в молитві й пості». Усі разом дійшли висновку, що атмосфера в сім'ї почала змінюватися з кожним днем на краще.
«Молитвою і постом ви прокладете шлях Ісусові у ваші серця», – учить нас Марія. Уже 43 роки Вона говорить нам те саме: «Тільки молитвою і постом можемо зупинити зло».
Молитва і піст – це шлях до приходу Ісуса. А Він – абсолютне добро, абсолютний переможець.
Пророчиця Анна «не відходила від храму, служачи (Богові) вночі і вдень постом та молитвою» (Лк. 2:37). Анна побачила прихід Месії, Царя миру.
Коли учні повернулися з місії й не змогли вигнати сатани з одного одержимого, Ісус сказав їм, що такого роду не можна вигнати нічим, лише постом і молитвою. Молитва й піст зроблять нас людиною надії і великої довіри до Бога, Якому все можливо.
Марія дає нам Своє Материнське благословення і доручає нам місію: бути радістю для всіх, кого зустрічатимемо. Радість – це рішення. Ми вибираємо, що будемо нести іншим. Вибирати добро – це радість. Марія закликає нас у Своїх посланнях: «Будьте мужніми, щоб не здавалися, бо й  найменше добро й найменший знак любові перемагають над усе більш явним злом». «Діти Мої, послухайте Мене, щоб добро перемогло, щоб ви пізнали любов Мого Сина».
Свята Мати Тереза радила: «Усміхайтеся до всіх, ким би вони не були, і це допоможе вам зростати в більшій любові до всіх».
«Радість – це сіті любові, у які можна ловити душі». Святіший Отець Франциск заохочує нас: «Носімо її усмішку в наших серцях і даруймо її тим, кого зустрічаємо на нашому шляху, особливо тим, хто страждає. Таким чином, ми відкриємо горизонти радості та надії».
Марію також називають Причиною нашої радості, тому що Вона принесла її нам. Вона народжує її в духовний спосіб у наших серцях, коли ми віддаємося Їй і слухаємося Її материнських порад.
 
Молитва
Маріє, допоможи нам повірити, що завдяки нашому рішенню на користь добра добро почне перемагати на землі. Допоможи нам бути відважними й непохитними в добрі, знаходити добро навіть там, де найбільше зло. Заступайся за нас, щоб ми були дітьми надії, молитви та великої довіри до Бога-Творця. Разом із Тобою молимося за мир у наших серцях, сім'ях і в усьому світі. Амінь.
Переглядів 90
Додати коментар

Послання Богородиці, 14 листопада 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Я, ваша Мати, люблю вас і бажаю заохотити вас до молитви. Дорогі діти, Я невтомна й закликаю вас і тоді, коли ви далеко від Мого Серця. Я – Мати, й хоча відчуваю біль за кожного, хто заблукав, легко прощаю та тішусь кожній дитині, яка повернеться до Мене. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 338
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (21)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)