Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»Тереза Гажійова»Нехай святі будуть для вас побудженням (Терезія Ґажіова)

Нехай святі будуть для вас побудженням (Терезія Ґажіова)

  • 04 листопада 2017, 14:58

Нехай святі будуть для вас побудженням (Терезія Ґажіова)Кажуть: «Скажи мені, хто твій друг, і я скажу  тобі, хто ти».  Так  само є й у духовному житті. З ким ми, такі ми і є. Чим більше ми з Богом, тим більше стаємо схожими на Нього, а «Бог - це Любов», - говорить святий апостол Іван.

Молитва - це зустріч із Богом. <!-- more -->

Останні місяці Небесна Матір часто наголошує: «Будьте молитвою». Кажучи іншими словами, зустрічайтеся з любов'ю. Свята Тереза Авільська говорить про молитву, що це зустріч із тим, про кого знаєш, що Він любить тебе.

Ми не маємо розділяти життя на дві частини - в молитві і після молитви. Це означає, що ми повинні преобразитися й налаштуватися на постійний контакт із любов'ю. Жити з Богом і ніколи не жити самим, самим по собі. Чи буде Бог постійно з нами - це залежить від нас, чи ми хочемо бути з Ним.

Іти шляхом святості разом із Марією означає перетворювати віру в діла любові...

У св. Павла читаємо: «Ми в Бозі  живемо, і рухаємось, і існуємо». Марія повторює нам: «Молитва - це життя. Молитва - це те, чого прагне людське серце. Нехай молитва стане для вас крилами для зустрічі з Богом. Ви будьте молитвою і любов'ю, ті, хто з самого початку сказали «так» моєму заклику. Нехай ваша молитва буде міцна, як могутня скала. Будьте людьми молитви. Не забувайте, що молитва - це таємний ключ зустрічі з Богом. Нехай молитва стане для вас життям».

З молитвою все проживаєш по-іншому. Молитва творить чудеса в людських серцях й у світі. Матір знає про наші проблеми, страждання, труднощі, тривоги. Нагадує нам про свій досвід, щоб ми робили так само, як Вона: у  молитві все віддавали в Божі руки, так, як нас спонукає псалмопівець: «Свого тягара поклади ти на Господа, і тебе Він підтримає; мій голос до Бога, й я кликати буду, мій голос до Бога, й почує мене!»

Діва Марія приходить й у наших молитвах до Неї - із Вічності на землю, щоб забрати всі наші турботи, проблеми, труднощі на Небо та допомагати нам...

Нехай святі будуть для вас побудженням (Терезія Ґажіова)Марія радить нам надихатися прикладом святих. І вони, як і ми, були спокушувані, розчаровані, перебували в тривозі й переживаннях, але завжди були винахідливі в тому, як долати перешкоди з Богом. Марія - Цариця всіх святих. «Вона і Церква завжди йдуть разом», - говорить Святіший Отець Франциск. У цей період Церква в літургійних читаннях закликає нас більше роздумувати про останні дні, вічне життя, смерть.

Це ми бачимо й у посланні від 25 жовтня, яке дала нам Діва Марія за кілька днів перед святом усіх святих і в якому говорить: «Нехай святі будуть для вас взірцем та побудженням до святості, Бог буде близько вас, і ви будете оновлені в пошуку за особистим наверненням».

На шляху святості з Марією ми вчимося бути конкретними, любити Бога й ближніх...

Діва Марія приходить й у наших молитвах до Неї - із Вічності на землю, щоб забрати всі наші турботи, проблеми, труднощі на Небо та допомагати нам. Від початку Своїх явлінь Вона повторює: «Я прийшла до вас, щоб вести вас шляхом святості».

Вона - наш приклад. Її земне життя було прожито в любові до Бога й ближніх. На шляху святості з Марією ми вчимося бути конкретними, любити Бога й ближніх. Своїм Материнським способом Вона нагадує нам Заповіді любові Ісуса: «Я був голодний, і ви дали Мені їсти; спраглий і ви напоїли Мене, був мандрівником, і ви прийняли Мене, був нагий, і ви одягнули Мене; Я був хворий, і ви доглянули за Мною; у в'язниці був, і ви прийшли до Мене ... Те, що ви зробили одному з найменших братів Моїх цих, те Мені зробили».

Іти шляхом святості разом із Марією означає перетворювати віру в діла любові. Любити і давати. Віра, перетворена в діла любові, приводить нас до надії, і серце наповнюється радістю.

Молитва:

Маріє, у єдності з Тобою і зі всіма святими віддаємо всі свої проблеми, труднощі, страждання й тривоги в Божі руки. Допоможи нам пам'ятати про те, що Бог завжди з нами, особливо тоді, коли нам важко. Допомагай нам іти шляхом святості, до якого Ти нас кличеш. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 490
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2010., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні Я з вами й усіх вас благословляю Своїм Материнським благословенням миру та заохочую вас ще більше жити ваше життявіри, бо ви ще слабкі й несмиренні. Заохочую вас, дітоньки, менше говорити, а більше працювати над своїм особистим наверненням, щоб ваше свідчення було плідним. І нехай ваше життя буде безперервною молитвою. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)