Будьте молитвою

  • 11 вересня 2015, 10:56

Будьте молитвоюМарія – це сама молитва. Вона постійно зосереджена на Бозі. Стільки разів ми чуємо в Її посланнях: «Моліться». Цей заклик Вона повторює найчастіше. Спочатку Вона закликала нас молитися серцем, молитися вервицю, потім – три вервиці щодня, потім – три години щодня, а далі знаходимо в посланнях: «Нехай молитва стане для вас життям… Нехай молитва буде, як повітря, яким ви дихаєте». В останньому посланні Марія нас закликає: «Нехай молитва стане вам крилами для зустрічі з Богом». Це не означає, що нам не потрібно нічого іншого робити, а тільки закритися в своїй кімнаті й молитися, або «злетіти і залишитися сидіти на хмарах». В Маріїній школі це означає починати і закінчувати день молитвою, кожну роботу, розмову, подію – тобто просто кожну хвилю проживати з Ісусом, як це робила Вона.

День за днем поклонятися Ісусу і служити Йому в голодних, спраглих, покинутих, розчарованих, ошуканих світом і спокусами. Сьогодні ми покликані вірити, шукати, любити Бога насамперед Маріїним Серцем.

Так багато всього ми можемо навчитися у Марії! Вона не шукає сповнення Своїх бажань, але наслідує Ісуса. Вона веде нас до Нього. Її погляд спрямований на Нього, мить за миттю Вона постійно перебуває в Божій присутності. Марія роздумує над словами Ісуса, перебуває з Ним серцем – і водночас Вона постійно з нами, Вона помічає наші потреби. Марія ніколи не звертає нашої уваги на Себе. Вона закликає нас щодня роздумувати над Євангелієм, молитися і жити Словом Її Сина.

У Меджуґор'ї Марія каже: «Я не є важлива. Поставте на перше місце у вашому житті Мого Сина». «Якщо вам потрібно вибрати, йти на явління чи на Службу Божу, – сказала Вона візіонерам на початку явлінь, – не йдіть до Мене, але йдіть до Ісуса на Службу Божу, там є живий Ісус у Євхаристії; віддайтеся Йому».

У Марії тільки одна ціль – привести нас до Ісуса. Під час вечірньої молитовної програми перед Святою Літургією ми молимосяВервицю.Це є час, коли багато паломників сповідається. Ми чуємо їх свідчення про те, як Марія веде нас до Ісуса, до Таїнства Примирення. Під час молитви Вервиці в присутності Марії ми починаємо розуміти: нам необхідно піти на сповідь, зустрітися з милосердним Ісусом.

Коли ми запитуємо виїжджаючих із Меджуґор'я паломників, що тут найбільш торкнулося їх серця, вони відповідають: Євхаристія, адорація. Так здійснюється бажання Марії: «Закликаю вас закохатися в Пресвяті Дари».

 

 

Будьте молитвою

...там є живий Ісус у Євхаристії; віддайтеся Йому...

 

Св. Отець Іван-Павло II передає нам те, що він пізнав:«Вшанування Діви Марії – це найбільш сприятливий спосіб, як знайти Ісуса Христа, як ніжно любити Його і вірно Йому служити. Кожен раз, коли ти думаєш про Марію, Вона замість тебе думає про Бога. Кожен раз, коли прославляєш і почитаєш Марію, Вона з тобою славить і почитає Бога. Марія цілком перебуває в відносинах із Богом, і вірно назвемо Її знаряддям Божим. Вона – погляд, звернений на Бога, Вона відлуння Боже, яке кличе і повторює тільки «Бог». Коли вимовляється «Марія», Вона вимовляє «Бог».

Улюбленою молитвою Івана-Павла II була Вервиця. Він порівнював її з вікнами, через які ми можемо поглянути на світ Божий. І лише вдивляючись у цей світ, у приклад, який залишив нам Ісус, ми навчимося бути сильними в труднощах, терпеливми в негараздах, стійкими у випробуваннях.

Марія ніколи не залишала і не забувала Бога. Ми перебуваємо у спокусі залишити і забути Його, зосередитися тільки на собі, перейматися лише собою. Дякуймо Марії, що нагадує нам, у чому криється наш скарб і де має бути наше серце. Марія приходить, щоб допомогти нам. Якщо ми щиро приймаємо Її програму, то можемо бути впевнені – ми на вірному шляху. З Марією нашим єдиним скарбом стає Ісус.

Сьогодні Марія закликає нас стати, подібно до Неї, молитвою, серцем, спрямованим на Бога і одночасно присутнім у потребах ближніх. Залюбімося в Маріїн спосіб життя. Не біймося сказати Їй усім серцем «ТАК», наслідуючи великих святих, які відкрили для себе велику силу в посвяченні себе Її Непорочному Серцю. Услід за св. Іваном-Павлом II з довірою знову скажімо Їй: «Весь Твій».

 

Молитва

О Маріє, в присутності всіх небесних сил обираємо Тебе сьогодні Своєю Матір'ю і Царицею. Ввіряємо Тобі в повному підпорядкуванні й любові свої тіло і душу, присвячуємо Тобі свої внутрішні й зовнішні дари і саму ціну наших добрих діл – минулих, теперішніх та майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатися нами і всім тим, що належить нам без винятку, за Твоєю благою волею, заради більшої слави Божої тепер і у вічності. Амінь.

(Св. Людовік де Монтфорт)

 

 

Переглядів 3 330
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 травня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, з Материнською любов’ю закликаю вас чистим і відкритим серцем, повним довір’я, відповісти на велику любов Мого Сина. Я знаю велич Його любові. Я носила Його в собі –  Гостію в Серці, світло і любов світу. Діти Мої, і Моє звернення до вас – це знак любові й ніжності Небесного Отця, одна велика посмішка, сповнена любов'ю Мого Сина, заклик до вічного життя. Кров Мого Сина з любові пролита за вас. Ця дорогоцінна Кров – для вашого спасіння, для життя вічного. Небесний Отець створив людину для вічного щастя. Неможливо, щоб померли ви, котрі знаєте любов Мого Сина, ви, котрі слідуєте за Ним. Життя перемогло, Мій Син – живий. Тому, діти Мої, апостоли Моєї любові, нехай молитва вказує  вам шлях і спосіб поширення любові Мого Сина – молитву в найпіднесенішій формі.  Діти Мої,  і коли ви стараєтеся жити словами Мого Сина, ви –  молитеся. Коли любите людей, яких зустрічаєте, ви – поширюєте любов Мого Сина. Любов  є тою, що відкриває двері Раю. Діти Мої, від  початку Я молилася за Церкву. Тому й вас, апостоли Моєї любові, закликаю молитися за Церкву та її слуг, за тих, кого покликав Мій Син. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)