Про вплив сатани (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 05 березня 2021, 14:10
Про вплив сатани (о. Славко Барбарич, OFM)Після всіх міркувань про гріх і зцілення від нього через Таїнство Сповіді корисно згадати, що Богородиця у Своїх посланнях у Меджуґор’ї говорить прямо й просто, що сатана існує, що він має свій вплив, що хоче зруйнувати мир, вносячи неспокій, поширюючи всюди ненависть і зло. Вона застерігає нас, щоб ми не співпрацювали з ним. Богородиця закликає нас не боятися його, а більше молитися й любити, щоб усе обернулося на добро.
Ми всі рано чи пізно відкриваємо в собі зло, погані звички, які ведуть нас до руйнування й гріха. Але ми не одні, коли робимо зло. Є щось, що поза нами, що підштовхує до поганого. Це співпраця світу зі злим. Ба більше: сатана може впливати на наші рішення безпосередньо, пропонувати всілякі задоволення, відвертаючи нас від добра та схиляючи до зла. Багато людей має такий досвід: наприклад, коли вони моляться, їм на думку спадає злословити, зневажати все святе й т.д. Трапляється, що хтось злякається своїх думок і відчуває себе винуватим. У цьому випадку не можна себе переконувати й залишатися при цій думці. А найголовніше, не можна себе засуджувати.
У таких ситуаціях слід продовжувати спокійно молитися й благословляти Господа. Такий духовний досвід може піти на користь як нам самим, так і тим, хто богохульствує. Так, той, хто молиться, спокутує провину богохульника або будь-якого грішника, що не розкаюється. Не варто всюди шукати й у всьому бачити сатану. Не варто й в усьому його звинувачувати та йому все приписувати, тому що ми або зі свого вільного рішення беремо участь у злі, або своїми негативними звичками. Водночас не можна виключати діянь сатани, тому що він нікого не залишає, щоб спокійно пройшов, а особливо того, хто прославляє Бога, а не богохульствує, хто наважується любити й прощати, а не ненавидіти, той, хто вирішив більше не пиячити та уникати можливості спокуси, не буде залишений у спокої. Ні той, хто вирішив більше не зловживати даром сексуальності й почати слідувати порядку, установленому Богом. Сатана не наївний. Він знає, хто для нього небезпечний і кого потрібно спокушати, зупиняти й наговорювати на зло.
Під час сповіді корисно заглянути в себе й простежити, чи немає якоїсь сили, яка управляє нашою волею та інстинктами. Якщо це спонукає нас до зла й чогось негативного, тоді без перебільшення можна сказати, що це дія сатани. Особливо це стосується побожних душ, які щиро хочуть служити Богу.
«Будьте тверезі й чувайте! Противник ваш, диявол, ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти. Противтеся йому, сильні вірою, відаючи, що таких самих страждань зазнають і брати ваші скрізь по світі. А Бог усякої благодаті, що вас покликав до вічної Своєї слави у Христі, Він Сам, коли постраждаєте трохи, вас удосконалить, утвердить, зміцнить, утривалить. Йому слава й сила по віки вічні! Амінь».
I Пт. 5:8-11

«Дорогі діти! Прошу вас від сьогодні прийняти дорогу святості. Люблю вас і тому хочу, щоб ви були святими. Не хочу, щоб сатана перешкоджав вам на цій дорозі. Дорогі діти, моліться й приймайте все, що Бог вам пропонує на цій дорозі, яка є гіркою. Та водночас тому, хто піде цією дорогою, Бог відкриває всю солодкість – і він радо відгукнеться на кожен Божий заклик. Не звертайте уваги на дрібниці. Прагніть за Небом. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик».
25 липня 1987 р.

«Дорогі діти! Цими днями сатана хоче завадити Моїм планам. Моліться, щоб не здійснився його план. Я проситиму Свого Сина Ісуса, щоб дав вам ласку відчути в спокусах сатани Ісусову перемогу. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик».
12 липня 1984 р.

Сатани треба остерігатися не лише з приводу здійснення особистого плану спасіння, але і загальнолюдського. Тому Богородиця закликає нас боротися проти сатани.

«Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас виступити, особливо тепер, молитвою проти сатани. Сатана хоче більше діяти зараз, коли ви знаєте, що він діє. Дорогі діти, зодягніться в повну зброю і з Розарієм у руках подолайте його! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик».
8 серпня 1985 р.

Переглядів 1 835
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 1991., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас молитися за мир. У цей час мир особливо є під загрозою, і прошу вас відновити піст і молитву у ваших сім’ях. Дорогі діти, хочу, щоб ви збагнули серйозність ситуації й те, що багато з того, що відбудеться, залежить від вашої молитви. А ви мало молитеся. Дорогі діти, Я з вами й закликаю вас, щоб ви всерйоз почали молитися й постити, як у перші дні Мого приходу. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)