Ісус є мир (о. Любо Куртович, OFM)

  • 05 січня 2024, 16:21
Відомо, як представилася візіонерам Богородиця в Меджуґор’ї, коли вони запитали: «Хто Ти?» Вона сказала: «Я – Цариця миру». У перший день об’явлень візіонери, тоді ще діти, побачили Її з Немовлям Ісусом на руках. Марія – Цариця миру, Яка дарує нам Ісуса, Царя миру, і веде до Нього, єдиного, Хто може дати нам мир і радість, про що нерідко Вона повторює у Своїх посланнях.
 Лише за кілька годин до розп’яття Ісус промовив нам ці слова: «Мир залишаю вам, Мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається!” (Йо. 14: 27). Його мир не залежить від зовнішніх обставин: Він у незавидному становищі, Він знає, що з Ним станеться за кілька годин, Йому відомо, що на Нього впадуть уся злість і ненависть, Він винесе важкі муки розп’яття, приниження й висміювання, але – залишається в мирі.
 Ми знаємо, що в Гетсиманії, перед Своїми страстями, Ісус страждав від сильного болю та пітнів кривавим потом. Важкі хвилини болю і спокус Він провів у молитві зі Своїм Отцем, відрікся від Своєї волі, прийняв волю Отця і дозволив Отцю Себе вести. Після закінчення молитви Ісус мирний – і в глибокому мирі зустрічає воїнів та Юду, який прийшов Його видати.
Цей мир Ісуса, що виник із молитви і віддання себе, Він дарує і нам. Але як можна його прийняти? Єдиний шлях, яким можна прийти до миру, – віддати своє життя Богові, довіряти Йому, вірити, що Він усе спрямовує на більше добро для нас. Можливо, у моменти болю і страждань ми не зможемо зрозуміти цього Ісусового миру, але зможемо бодай із надією і довірою переживати важкі моменти.
 Коли наше серце в сум’ятті через невдачі, утому, неприємні завдання, зустрічі, важкі перешкоди, страхи й тривоги, душа перетворюється на безодню, з якої виходить усе зло. Серце в сум’ятті – пастка, де можна погубити своє життя. Коли апостоли потрапили в бурю, вони просили Ісуса врятувати їх, бо хвилі накривали човен, у якому вони пливли. І Він заборонив морю та вітру – і сталася велика тиша.
 Усе, що б ми не переживали в цьому світі, швидко минає – і радість, і турботи, здоров’я можна втратити, як і хворобу можна вилікувати. Але мир у серці настає, коли дивишся крізь стіну бід і нещасть, крізь стіну сильних радощів і задоволень. Не слід пишатися в радості й зневірюватися в біді.
  Тут, на землі, усе обмежене – і тільки в тобі відгукується вічність. Коли серцем торкаєшся вічності – Бога, тоді в тобі виникає мир і серце накриває відчуття безпеки.
  Богородиця приходить до нас із вічності й хоче вести нас до досвіду переживання миру, який ми можемо здобути вже сьогодні – прийняти в молитві від Ісуса.
 Молитва
Господи Ісусе! Ти не побоявся зійти з небесного престолу в лоно Пресвятої Матері Марії. Ти так полюбив людину, що в Тебе вистачило довіри віддати Самого Себе людській любові й турботі. Ти все зробив для нас і заради нас. Дякуємо Тобі, що побажав стати людиною, аби прожити наше людське життя, будучи подібним до нас у всьому, крім гріха. Своїм життям Ти явив нам, як можна залишатися і бути Божим усупереч усім стражданням і хрестам. Ти явив, що можливо залишатися в мирі навіть коли нам загрожує зло й ненависть. Ісусе, Тобі ми хочемо доручити своє життя і життя своїх близьких. Особливо доручаємо Тобі, Ісусе, тих, кому загрожує війна, переслідування і ненависть ближніх. Будь із ними, щоб їхнє серце не залишилося зв’язаним тим злом, яке вони пережили. Нехай Твій мир запанує в серцях усіх, хто шукає Тебе щирим серцем. Амінь.
Переглядів 384
Додати коментар

Послання Богородиці, 12 червня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас, щоб ви розпочали молитися Розарій із живою вірою. Так Я зможу допомогти вам. Ви, дорогі діти, хочете отримати благодаті, а не молитесь. Я вам не можу допомогти, бо ви не хочете зрушитись. Закликаю вас, дорогі діти, молитися Розарій, і нехай Розарій буде обов’язком, який ви з радістю виконуватимете. Так ви зрозумієте, чому Я з вами так довго. Хочу навчити вас молитися. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 804
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)