Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Закликаю вас до молитви, посту й відречення (о. Любо Куртович, OFM)

Закликаю вас до молитви, посту й відречення (о. Любо Куртович, OFM)

  • 05 лютого 2021, 20:17

Закликаю вас до молитви, посту й відречення (о. Любо Куртович, OFM)Минулого місяця Богородиця закликала нас бути свідками надії. «Дітоньки, не дозвольте згасити вашої віри й надії на краще майбутнє». У цьому посланні Діва Марія вказує нам на необхідність зміцнення віри. Віра, надія і любов – ось три чесноти, на яких ґрунтується наше духовне життя. Немає такого часу, коли ми можемо сказати, що достатньо віримо, достатньо любимо Бога, а наша надія настільки міцна, що ніщо не може її похитнути. Нам завжди є куди рости в цих чеснотах.

Усі ці роки Діва Марія багато разів говорила нам про сильні засоби, які живлять та укріпляють нашу віру в Бога. Це молитва, піст, самозречення й діла милосердя – перевірені християнські засоби.

Перед початком Великого посту Богородиця хоче нас пробудити й заохотити, щоб ми серйозно сприйняли ці засоби в укріпленні нашої віри, надії та любові. Під час посту ми обмежуємо себе в їжі, відмовляємося й від дечого іншого, помираємо в собі й сіємо насіння, яке принесе нові плоди. Це період навернення, оновлення, переосмислення пройденого шляху й пошуку сил для подальшого шляху.

Богородиця попереджала нас, що ми ще не досягли своєї мети, ми тільки на шляху. Ми ще не достатньо зросли у вірі й доброчесному житті: поки що на самому його початку. Святий Франциск наприкінці життя говорив братам: «Брати мої, ми ще нічого не зробили, почнемо ж спочатку».

Наше життя – це безперервне починання, подібно до того, як знову й знову  розпочинаємо кожен день – і так йдемо до кінцевої мети. І для нас було б добре все своє життя уважно слухати й робити те, що говорить Богородиця. Тільки так ми не втратимо, але отримаємо все, що Бог хоче нам дати.

Її заклик – це голос з Неба. Це голос Матері, Яка кличе нас виправляти свої помилки та занедбання, які, можливо, запанували над нами. Ідеться не тільки про обмеження в їжі. Ми покликані внести у своє життя нову міру дисципліни та самозречення.

Думаю, кожному з нас доводилося прибирати на столі, у квартирі, у будинку, коли там був жахливий безлад. Це найчастіше неприємне для нас завдання – прибирати, наводити лад, розставляти речі на місце. Ми нерадо це робимо. Ми радше це відкладемо. Але коли ми впоралися з цим, коли прибрали, то відчуваємо задоволення. Ця діяльність нас звільняє й розслабляє. Але якщо зможемо відректися від якоїсь речі, до якої прив’язані, через те що вона є потрібніша іншому – це  теж може дати відчуття полегшення, розвантаження.

Піст є засобом, який відкриває нам, як мало потрібно людині для щастя, для життя. Ми ж зазвичай накопичуємо речі, їжу, а потім бачимо, що вони не можуть дати нам того, чого прагнемо, що нам потрібно.

Однак ми повинні навести лад не лише серед своїх речей або в кімнаті, у шафі або будинку. Набагато важливіше навести лад у своїй душі. Можливо, у ній накопичилося занадто багато гніву, неприйняття, недбалості. Може, її обтяжує провина або гріх, який ми носимо з собою. Але ж можна звільнитися від цієї ноші. Потрібно лише зважитися прийти до Того, Хто нас кличе: «Прийдіть до Мене, усі обтяжені ...»

Для початку важливо встати перед дзеркалом, подивитися на себе й у середину себе. Визнати: це я, з усіма своїми дарами й обмеженнями, тягарями й слабкостями. Визнати свій стан – і побачити, у чому моє життя потребує впорядкування. Де в мені непорядок, який я повинен усунути. Мої стосунки з людьми, мій розпорядок дня, мої зобов’язання й обов’язки, моє ставлення до їжі або грошей. Дати лад моїй душі та моїм стосункам із Богом.

Не потрібно лякатися, побачивши, скільки всього потрібно змінити й очистити. Важливо почати. Досить і невеликого кроку, невеликої зміни. Ми не маємо права впадати у відчай, тому що Бог може зробити неможливе, якщо ми зробимо те, що в наших силах.

Молитва: Діво Маріє, Царице миру, Ти невпинно кличеш Своїх дітей, Ти маєш стільки терпеливості з нами. Заступайся за нас, молися за нас, навіть коли ми не чуємо й не приймаємо всерйоз Твоїх закликів. Ти повна благодаті, блаженна, бо повірила – здійсниться все, що було сказано Тобі від Господа, випроси нам міцну віру. Благаємо Тебе, Мамо, допоможи нам з усією серйозністю сприйняти ті засоби, на які Ти вказуєш нам усі ці роки, допоможи ввести їх у своє життя й пізнати істину, до якої Ти нас ведеш. Нехай дарує нам Господь за Твоїм заступництвом, Мамо Маріє, благодать твердої волі та рішучості в нашому щоденному виборі на користь того, що є вічним і Божим. Хай звільнить Господь наші серця від ненависті, неприйняття життя, себе та інших, щоб у нас пробудилось прагнення Неба і Бога, Який один може наповнити їх сенсом та миром. Амінь.

Переглядів 1 617
Додати коментар

Послання Богородиці, 28 червня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні передаю вам послання, яким хочу закликати вас до покори. Цими днями ви відчули велику радість через усіх людей, які прибували сюди. З любов’ю говорили про свій досвід. Зараз вас закликаю, щоб ви продовжили в покорі та з відкритим серцем говорити всім, хто прибуває. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 565
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)