Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»М. М.»“І сьогодні приношу вам Свого Сина Ісуса” (M.M.)

“І сьогодні приношу вам Свого Сина Ісуса” (M.M.)

  • 05 січня 2016, 13:26

“І сьогодні приношу вам Свого Сина Ісуса” (M.M.)Згадаймо торішнє Різдвяне послання Богородиці, в якому Вона говорить нам: «…Моліться і поклоняйтесь Моєму Синові, щоб до ваших сердець увійшли Його мир і радість. Молюся за вас, щоб були якнайбільше відкриті молитві».

Богородиця багато разів говорила: «Дорогі діти, лише Мій Син Ісус може дарувати вам справжній мир і радість».Немає нічого кращого і найдорогоціннішого, що Вона, як Мати, може дати нам, ніж Її Син. Вона знає, що єдино в Ньому і з Ним ми можемо знайти мир в цьому неспокійному світі.

Немає нічого кращого і найдорогоціннішого, що Вона, як Мати, може дати нам, ніж Її Син…

Ми знаємо, що слово «мир» присутнє в лексиконі публічного, політичного і громадського життя. Про мир говорять усюди, а навколо нас, і можливо також і в нас, відбувається війна. Миру є все менше. На різних конференціях намагаються домовитися про мир, ведуть обговорення і переговори, а війни вирують з усіх боків. Тривога, неспокій поширюється всюди як небезпека. Неспокій в серцях людей, неспокій у суспільстві, в Церкві, між народами. Мир не є чимось таким, чого можна досягти за допомогою законів. Жоден закон не може принести мир.

Мир чи війна виникає в людському серці. Саме в серці починаються суперечки і занепокоєння. Це довелося пережити і святому Августину, який блукав по дорогах життя, віддаючись пристрастям і оманам гріха. Як плід цього він відчув порожнечу і розчарування. Мир він знайшов тільки тоді, коли зустрів Бога. Так, у своїй «Сповіді» він каже: «Не знає спокою серце наше, поки не заспокоїться в Тобі, мій Боже».

Важко перелічити всі причини неспокою і напруженості. Незважаючи на загальний технологічний прогрес і поліпшення «якості» життя, наше життя залишається і далі схожим на вируюче море. Сьогодні всі говорять про те, як збільшився попит на антидепресанти. Куди зникли життєлюбність і радість, мир і задоволеність? Якою б не була відповідь на це важке запитання, безсумнівно одне: кожна людина прагне миру і спокою. Як говорить Р. Тагор: «Буря шукає спокою, щосили борючись зі спокоєм», так і наше життя при всіх конфліктах тяжіє до тієї точки, яка містить в собі повноту миру і остаточного спочинку.

Миром наповнена людина, яка прийняла те, що Бог побажав їй дати, яка не закрилася в самій собі, яка є звільнена від поневолення гріха, який приносить страх і сум’яття…

“І сьогодні приношу вам Свого Сина Ісуса” (M.M.)Людина може намагатися помилковими способами знайти мир. Проте всі ці хибні способи лише посилюють наш неспокій. Існує поверхневий мир, який є непостійний. Існує зовнішній мир, та необов’язково людина знайде в ньому внутрішній спокій Зовнішній мир – це "мир світу цього”, про який говорить Ісус, коли обіцяє мир, інший, абсолютно не такий, як цей. Якщо все «мирно» біля мого будинку, це не означає, що мирно також в моєму серці. Інколи зовнішній мир може сприяти внутрішній тривозі.

В Ісусі Христі нам дарована повнота істинного миру. У Ньому до нас зійшла вся повнота благодаті, тому поняття «мир» і «благодать», або «милість», тісно пов’язані. Мир успадковує той, хто прийняв благодать. Миром наповнена людина, яка прийняла те, що Бог побажав їй дати, яка не закрилася в самій собі, яка є звільнена від поневолення гріха, який приносить страх і сум’яття. Неспокій є не від Бога. Мир – це найвірніший знак Божої присутності.

Той, хто опирається на Бога, прийме глибокий мир. Це не означає, що він буде позбавлений від сум’яття, пошуків і боротьби, випробувань і спокус. Мир, який дає нам Бог, це – не «спокійне життя» без мук і страждань. Мир приходить через подолане випробування, відкинуту спокусу, виборену витривалість у виконанні Божої волі. Його воля є наш мир.


Молитва:

Пресвята Діво Маріє, Ти, смиренна раба Господня, стала блаженною, бо вірила в Божі обітниці і Божі слова. Тебе називають блаженною всі покоління, бо Господь споглянув, звернув свій погляд на простоту і смирення, в яких Ти жила, як вірна раба Господня. Ти віддала всю Себе, щоб Бог міг наповнити Тебе Самим Собою і всіма Своїми дарами. Ти не перестаєш бути Матір’ю всіх, хто з довірою прибігає до Тебе. Ти і сьогодні не перестаєш дарувати Ісуса кожному серцю, яке відкривається Тобі. Не переставай заступатися за нас і тоді, коли ми самі зупиняємося, коли відступаємо або втомлюємося. Випроси всякому серцю, кожній сім’ї і всім народам мир, якого так прагнуть і який нам може дарувати тільки Твій Син і наш Спаситель Ісус. Амінь.


Взято з газети Світло Марії
Переглядів 3 517
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 2016., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дивлюся на вас і бачу вас загубленими, не маєте ані молитви, ані радості в серці. Поверніться, дітоньки, до молитви й поставте Бога на перше місце, а не людину. Не втрачайте надії, яку вам приношу. Дітоньки, нехай вам цей час щодня буде більшим шуканням Бога в тиші вашого серця, і моліться, моліться, моліться, поки молитва не стане для вас радістю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 538
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (29)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)