Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок І тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок І тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 19 лютого 2024, 00:30


Римо-католицький календар 

Понеділок І тижня Великого Посту

Перше читання
Лев 19, 1-2. 11-18

Читання з Книги Левіт

Господь сказав Мойсеєві: «Промов до всієї громади синів Ізрáїля і скажи їм: Будьте святими, бо Я — святий, Господь, Бог ваш. Не крадіть, не брешіть, не ошукуйте один одного. Не присягайте Іменем Моїм фальшиво; бо так зневажиш Ім’я Бога твого. Я — Господь. Не визискуй ближнього твого й не грабуй його. Не затримається у тебе платня наймита до ранку. Не проклинай глухого, а перед сліпим не клади нічого, об що він міг би спіткнутись, але бійся твого Бога. Я — Господь. Не чинитимете несправедливості на суді; не потуратимете вбогому, але й не зважатимете на багатого: по правді судитимеш твого ближнього. Не ходитимеш пліткарем поміж твого народу  і не братимеш участі у пролитті крові твого ближнього. Я — Господь. Не будеш ненавидіти брата твого в твоїм серці; докориш щиро ближньому твоєму, щоб не взяти на себе його гріха. Не будеш мститися і не будеш злопам’ятним супроти твоїх земляків. Любитимеш ближнього твого, як самого себе. Я — Господь».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 19 (18), 8. 9. 10. 15 (П.: пор. Йн 6, 63б)

Слово Господнє є життям і Духом
або: Слова Твої, Господи, — це Дух і життя.

Господній закон бездоганний, — *
він підкріпляє душу.
Господнє свідчення вірне, — *
воно робить мудрими простодушних.

Господні постанови праведні, — *
вони звеселяють серце.
Господня заповідь чиста, — *
очам дає вона світло.

Господній страх чистий — *
він перебуває навіки.
Господні присуди незмінні, *
всі вони справедливі.

Нехай слова моїх уст будуть Тобі до вподоби *
і роздуми мого серця, — перед Тобою,
Господи, моя Скеля*
і мій Викупитель!

Спів перед Євангелієм
2 Кор 6, 2б

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Ось тепер — час сприятливий,
Ось тепер — день спасіння!

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Мт 25, 31-46

 Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Коли прийде Син Людський у cвоїй славі й усі ангели з Ним, тоді сяде на престолі cвоєї слави; і будуть зібрані перед Ним усі народи, і відділить їх одне від одного, як пастух відділяє овець від козлів; поставить овець праворуч, а козлів — ліворуч. Тоді Цар скаже тим, які праворуч: “Прийдіть, благословенні Мого Отця, успадкуйте Царство, приготоване вам від заснування світу. Бо голодував Я, і ви дали Мені їсти; спраглим був, і ви Мене напоїли; чужинцем був Я, і ви Мене прийняли; не мав одягу, і ви Мене одягнули; хворів, і ви Мене відвідали; у в’язниці був Я, і ви прийшли до Мене”. Тоді озвуться до Нього праведники, кажучи: “Господи, коли ми бачили Тебе голодним і нагодували, або спраглим і напоїли? Коли ми бачили Тебе чужинцем і прийняли, або без одягу і одягнули? Коли ми бачили Тебе хворим, або у в’язниці, і прийшли до Тебе?” Цар у відповідь скаже їм: “Воістину кажу вам: те, що зробили одному з Моїх найменших братів, ви зробили Мені”. Тоді скаже й тим, які ліворуч: “Ідіть від Мене, прокляті, у вічний вогонь, приготований дияволові та його ангелам. Бо голодував Я, а ви не дали Мені їсти; спраглим був Я, а ви не напоїли Мене; чужинцем був, а ви не прийняли Мене; не мав одягу, а ви не одягнули Мене; був хворим і у в’язниці, а ви не відвідали Мене”. Тоді озвуться і ті, кажучи: “Господи, коли це ми бачили Тебе голодним, або спраглим, або чужинцем, або без одягу, або хворим, або у в’язниці й не послужили Тобі?”. Тоді у відповідь скаже їм: “Воістину кажу вам: коли ви не зробили цього одному з найменших, то не зробили й Мені”. І підуть ті на вічне покарання, а праведники — на життя вічне».

Слово Господнє

Переглядів 136
Додати коментар

Послання Богородиці, 28 листопада 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Хочу подякувати всім за все, що зробили для Мене. Особливо молоді! Прошу вас, дорогі діти, щоб ви свідомо приступали до молитви. У молитві пізнаєте Божу велич. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 836
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (7)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)