Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок XVIII Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок XVIII Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 08 серпня 2023, 00:30

Вівторок XVIII Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Чис 12, 1-13

Читання з Книги Чисел

Марія з Ароном нарікали на Мойсея з-за жінки-кушійки, він-бо взяв жінку-кушійку, і говорили: «Чи тільки ж до Мойсея промовляв Господь? Хіба й до нас не говорив Він?» Господь почув те. З Мойсея ж був собі вельми тихий чоловік, понад усіх людей на світі. Тож зараз і сказав Господь до Мойсея, Арона та до Марії: «Вийдіть ви троє, йдіть до намету зборів».
І вийшли вони троє. І зійшов Господь у хмарному стовпі, ставши коло входу в намет, і покликав Арона й Марію; і коли вони вийшли обоє, сказав: «Ось слухайте мої слова: Якби хтось із вас та був пророком, Я б, Господь, у видінні об’явивсь йому, і в сні говорив з ним. Не так слуга мій Мойсей, а повіреник він у всьому моєму домі. Устами до уст розмовляю Я з ним, і ясно, не загадками, і бачить він образ Господній. Як же то ви посміли нарікати на Мойсея, на слугу мого?» І, палаючи гнівом супроти них, відійшов Господь. Скоро ж хмара відступила від намету зборів, Марія зробилась білою, мов сніг, від прокази.
Обернувсь Арон до Марії, аж вона прокажена. Тож каже Арон до Мойсея: «Пане мій, благаю тебе, не накладай на нас кару за гріх, що по-дурному вчинили ми. Молю тебе, нехай вона не буде, мов та мертва дитина, що вроджується на світ із напівзогнилим тілом». І закликав Мойсей до Господа словами: «Благаю Тебе, Боже, уздорови її».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 51(50), 3-4. 5-6. 12-13 (П.: пор. 3а)

Змилуйся, Боже, бо ми дуже грішні

Помилуй м’я, Боже, з милости Твоєї; *
з великого милосердя Твого зітри мої провини.
Обмий мене повнотою від вини моєї, *
очисть мене від гріха мого.

Провини-бо мої я знаю, *
і гріх мій завжди передо мною.
Тобі, Тобі єдиному, згрішив я, +
і зло на очах Твоїх учинив я, *
щоб Ти у вироку Твоїм був оправданий і правий, коли будеш судити.

Серце чисте створи мені, о Боже, *
і дух потужний віднови в нутрі моїм.
Не відкидай мене від обличчя Твого, *
духа Твого святого не відбирай від мене.

Спів перед Євангелієм
Йн 1, 49б

Алілуя, алілуя, алілуя

Равві, Ти — Син Божий.
Ти — Цар Їзраїлю!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 14, 22-36

† Слова Євангелія від святого Матея

Коли народ наситився, Ісус зараз же спонукав учнів увійти до човна й переплисти на той бік раніше від Нього, тим часом як Він відпускав народ. І коли відпустив народ, пішов на гору помолитися насамоті. Як звечоріло, Він був там сам один. Човен уже був посеред моря і його кидали хвилі, бо вітер був супротивний.
О четвертій сторожі ночі Ісус прийшов до них, ступаючи морем. Учні, побачивши, що Він іде морем, жахнулись. «То привид!» — заговорили й закричали з переляку.
Та Ісус тієї ж миті мовив до них: «Заспокойтесь, — це Я, не страхайтеся!»
Аж тут Петро озвавсь до Нього й каже: «Господи, коли це Ти, повели мені підійти водою до Тебе!»
«Підійди!» — сказав Ісус.
І вийшов Петро з човна, почав іти по воді і підійшов до Ісуса; але, побачивши, що вітер сильний, злякався, почав потопати й крикнув: «Господи, рятуй мене!»
Ісус же притьмом простягнув руку, вхопив його  і мовив до нього: «Маловіре, чого засумнівався?» І як увійшли до човна, вітер ущух.
 А тоді ті, що були в човні, вклонилися Йому до ніг, кажучи: «Ти істинно — Син Божий!»
І перепливши, прибули в землю генезаретську. Пізнали Його люди цього місця і розголосили по всій тій околиці вістку про Нього. І принесли до Нього всіх недужих та й просили Його, аби тільки приторкнутись їм до краю Його одягу. І скільки їх доторкалося, одужували.

Слово Господнє

Переглядів 202
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2007., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Із великою радістю приношу вам Царя миру, щоб Він благословив вас Своїм благословенням. Поклоніться Йому й віддайте час Творцеві, за Котрим прагне ваше серце. Не забувайте, що ви є подорожніми на цій землі та що речі можуть дати вам малі радості, а через Мого Сина вам дароване життя вічне. Тому Я з вами, щоб вас повести до того, за чим прагне ваше серце. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 965
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (19)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)