Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХІ звичайну неділю, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на ХІ звичайну неділю, рік А (РКЦ)

  • 18 червня 2023, 00:30

Римо-католицький календар

ХІ звичайна неділя, рік А

Перше читання
Вих 19, 2-6а

Читання з Книги Вихід

Тими днями сини Ізрáїля, прибувши в Синай-пустиню, отаборились у пустині. Отаборився там Ізрáїль навпроти гори. А Мойсей вийшов до Бога. І заговорив Господь голосно з гори до нього: «Так скажеш домові Якова,і об’явиш синам Ізрáїля: “Ви бачили самі, що Я зробив єгиптянам, як ніс Я вас на орлиних крилах і привів досебе. Тож коли щиро слухатиметеся Мого голосу й дотримуватиметеся Мого завіту, будете Моєю особливою власністю з-поміж усіх народів, бо Моя вся земля. Ви будете Мені царством священиків, народом святим”».

  Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 100(99), 2-3. 5 (П.: пор. 3в)

Ми — люд Господній, ми — Його отара.
або: Ми є Його народом, вівцями Його отари.

Служіть Господу з радістю, †
веселими з’явіться перед Його обличчям. *
Знайте, що Господь є Богом,
що Він створив нас, і ми Йому належим; *
ми є Його народом, вівцями Його отари.
 
Адже Господь добрий, *
Його милість — навіки,
і Його вірність — *
з покоління в покоління.

Друге читання
Рим 5, 6-11

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян.

Брати! Христос, коли ми ще були безсилі, у відповідний час помер за нечестивих. Навряд чи хто помре за праведника; хіба, може, хтось за доброчинця і наважиться померти. Але Бог виявляє свою любов до нас тим, що Христос за нас помер, коли ми були ще грішниками. Тим більше тепер, оправдані Його кров’ю, ми завдяки Йому будемо спасенні від гніву.
Коли, ще будучи ворогами, ми були примирені з Богом смертю Його Сина, тим більше, примирившись, спасемося Його життям. І не тільки це, але й хвалимося в Богові через нашого Господа Ісуса Христа, через якого ми тепер одержали примирення.

 Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мк 1, 15

Алілуя, алілуя, алілуя.

Наблизилося Царство Боже.
Покайтеся і віруйте в Євангеліє!

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 9, 36 – 10, 8

† Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус, побачивши юрби, змилосердився над ними, оскільки були знеможені та повалені, наче вівці, які не мають пастуха. Тоді каже Ісус своїм учням: «Жнива великі, а робітників мало. Тож благайте Господаря жнив, щоби послав робітників на свої жнива».
Прикликавши Дванадцятьох своїх учнів, Ісус дав їм владу над нечистими духами, щоб виганяти їх і зціляти всяку хворобу й усяку недугу. Ось імена Дванадцятьох апостолів: перший – Симон, прозваний Петром, і Андрій, його брат; Яків Зеведеїв та Йоан, його брат; Филип і Вартоломей; Тома і митник Матей; Яків Алфеїв і Тадей; Симон Кананіт і Юда Іскаріотський, який зрадив Його.
Цих Дванадцятьох послав Ісус і заповів їм, кажучи: «На дорогу язичників не йдіть і до міста самарійського не входьте, а йдіть радше до загиблих овець дому Ізрáїля. Ідіть і проповідуйте, кажучи, що наблизилося Царство Небесне. Хворих оздоровляйте, мертвих воскрешайте, прокажених очищайте, бісів виганяйте; даром отримали — даром давайте».

Слово Господнє  

Переглядів 238
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 лютого 2016 року
Дорогі діти! Закликала вас і знову вас закликаю, щоб  ви пізнали Мого Сина, щоб пізнали істину. Я з вами і молюся, щоб вам це вдалося. Діти Мої, маєте багато молитися, щоб ви мали чим більше любові й терпеливості, щоб уміли принести жертву і щоб ви були вбогі духом. Мій Син через Духа Святого є завжди з вами. Його Церква народжується в кожному серці, яке Його спізнає. Моліться, щоб могли спізнати Мого Сина, моліться, щоб ваша душа була одно з Ним. Це молитва, це любов притягують інших і роблять вас Моїми апостолами. Дивлюсь на вас із любов’ю, материнською любов’ю. Знаю вас, знаю ваші болі й печалі, бо і я в тихості страждала. Моя віра Мені давала любов і надію. Повторюю, Воскресіння Мого Сина і Моє Вознесіння на Небо є надією і любов’ю для вас. Тому, діти Мої, моліться, щоб ви пізнали істину, щоб мали міцну віру, яка  провадитиме ваше серце  і яка ваші болі і страждання зможе переобразити в любов і надію. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 301 286
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (44)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)