Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на V Великодню неділю, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на V Великодню неділю, рік А (РКЦ)

  • 07 травня 2023, 00:30

Римо-католицький календар

V Великодня неділя, рік А

Перше читання
Діян 6, 1-7

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями, коли зростала кількість учнів, почалися нарікання елліністів на юдеїв, що, мовляв, їхніх вдів занедбують  при щоденному слу­жінні.
Скликавши громаду учнів, Дванадцятеро сказали: «Не годиться нам, облишивши Боже Слово, прислуговувати при столах. Виберіть, брати, з-поміж вас добре засвідчених сімох мужів, сповнених Духа та мудрості, й ми по­ставимо їх на це служіння. Ми ж постійно перебуватимемо в молитві та служінні слова!»
Всій громаді сподобалося це сло­во. І вони вибрали Стефана — му­жа, сповненого віри і Святого Ду­ха, Филипа, Прохора, Никанора, Тимона, Пармена і Миколу, прозеліта з Ан­ті­охії. Їх поставили перед апостолами, і, помолившись, ті поклали на них ру­ки. 
А Боже Слово росло; кількість уч­нів у Єрусалимі дуже множилася; також і серед священиків дуже багато були слухняними вірі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 33, 1-2. 4-5. 18-19 (П.: пор. 22)

Яви нам милість, бо в Тобі надія
або: Господи, нехай буде на нас Твоє милосердя, оскільки на Тебе ми поклали надію
або: Алілуя.

Ликуйте, праведні, у Господі — *
хвала праведним личить.
Прославляйте Господа на арфі, *
на десяти­струнному інструменті Йому вигравайте.

Бо праведне Господнє слово , *
і всі Його діла вірні.
Він любить праведність і справедли­вість, *
милістю Господ­а  земля повна.

Адже очі Господні на тих, які Його бояться, *
котрі покладають надію на Його милосердя,
щоби спасти їхні душі від смерті, *
прогодувати їх під час голоднечі.

Друге читання
1 Пт 2, 4-9

Читання з Першого Послання святого апостола Петра

Улюблені! Приходячи до Господа — живого Каменя, відкинутого як непридатний людьми, але Богом вибраного, дорогоцінного, і ви самі, немов живе каміння, споруджаєтесь в духовний дім, щоби бути святим священством, прино­си­ти духовні жертви, приєм­ні Бо­гові, через Ісуса Христа.
Адже в Писанні зазначено: «Ось, Я кладу на Сіоні камінь наріжний, вибраний, коштовний; і хто вірить у Нього, не буде засоромлений».
Отже, для вас, які вірите, — честь, а для тих, хто не ві­рить, — «камінь, який  бу­дівничі відкинули як непридатний, він став наріжним» та «каменем спотикання, і скелею спокуси». Вони спотикаються, не ві­рячи в Слово; на це вони й постав­лені. А ви — рід вибраний, царське свя­щенство, святий народ, люд при­дбаний, аби звіщати чудесні діла Того, хто вас покликав із темряви до свого дивовижного світла.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Йн 14, 6

Алілуя, алілуя, алілуя

Я є дорога, і правда, і життя!
Ніхто не при­ходить до Отця, якщо не через Ме­не.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 14, 1-12

 Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Хай не тривожиться ваше сер­це: віруєте в Бога і в Мене вір­те. В домі Мого Отця багато осель. Якби так не було, то чи Я сказав би вам, що йду приготувати вам міс­це? І якщо піду та приготую вам міс­це, то Я знову прийду і візьму вас до себе, щоби де Я, там і ви були. А куди Я йду, ви дорогу знаєте».
Каже Йому Тома: «Господи, ми не знаємо, куди Ти йдеш. Тож як мо­жемо знати дорогу?»
Ісус говорить йому: «Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не при­ходить до Отця, як  через Ме­не. Якби ви Мене знали, то знали б і Мого Отця. І відтепер знаєте Його і бачили Його!»
Каже Йому Филип: «Господи, по­кажи нам Отця, — і цього нам вис­тачить».
Говорить йому Ісус: «Стільки ча­су Я з вами, і ти не знаєш Мене, Фи­ли­пе? Хто Мене бачив, той і Отця ба­чив. Як же ти говориш: “Покажи нам Отця?” Хіба ти не віриш, що Я є в Отці, й Отець є в Мені? Слова, які Я кажу вам, не від себе кажу. Отець, який у Мені перебуває, — Він і творить діла свої.
Вірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені. Якщо ж ні, то через самі діла вірте.
Воістину, воістину кажу вам, що той, хто вірить у Мене, діла, які Я роблю, робитиме і він — навіть більші від них чинитиме, бо Я іду до Отця.

Слово Господнє

Переглядів 302
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я Якову Чоло, 25 грудня 2006

Під час з’яви 12 вересня 1998 року. Мати Божа сказала Якову Чоло, що колись 25 грудня, на Різдво, він матиме видіння. Воно було цього року. Богородиця прийшла до нього з Ісусом на руках. Візія почалася о 15.23 год. і тривала 6 хвилин. Богородиця передала таке послання:

Сьогодні великий день радості й миру. Радійте разом зі Мною. Мої любі діти, нині Я особливо закликаю вас до дотримання святості у своїх родинах. Я бажаю, Мої любі діти, щоб кожна з ваших родин освятилася і щоб радість і мир Божий, який вам посилає Господь і нині, запанували у них. Мої любі діти, відкрийте свої серця цього благословенного дня, оберіть Бога і нехай Він займе чільне місце у вашій родині. Я є ваша Мати, люблю вас і благословляю Своїм Материнським благословенням.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 301 286
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (44)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)