Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІV Великоднього тижня

Літургійні читання на понеділок ІV Великоднього тижня

  • 01 травня 2023, 05:30

Римо-католицький календар

Понеділок ІV Великоднього тижня

Перше читання
Діян 11, 1-18

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями апостоли й брати, які були в Юдеї, почули, що і язичники прийняли Боже Слово.
Коли Петро прийшов у Єрусалим, з ним почали сперечатися ті, хто з обрізаних, кажучи: «Ти увійшов до людей, які не обрізані, та їв з ними!»
І, розпочавши, Петро виклав їм за порядком, кажучи: «Я був у місті Йопії і молився, і побачив у духовному екстазі видіння: з неба спускалося якесь начиння, неначе велика скатертина, яка за чотири кінці спускалася з неба, й воно наблизилося аж до мене. Поглянувши на нього, роздивившись, я побачив земних чотириногих — звірів, плазунів, небесних птахів — і почув голос, який говорив мені: “Встань, Петре, заріж і з’їж!”
Та я сказав: “В жодному разі, Господи, бо те, що оскверняє, або нечисте ніколи не входило до моїх уст!” А голос із неба зазвучав удруге: “Що Бог очистив, того не вважай за те, що оскверняє!” Це сталося тричі, — й все піднялося назад на небо.
Тут же троє людей з’явилися перед домом, у якому я був, — вони були послані до мене з Кесарії. І Дух мені сказав іти з ними без жодних вагань. Пішли зі мною шестеро цих братів, і ми ввійшли в дім чоловіка. Той розповів нам, як побачив у своєму домі ангела, який став і сказав йому: “Пошли до Йопії і поклич Симона, який зветься Петром, котрий промовлятиме до тебе слова, якими спасешся ти і весь твій дім!”
Коли ж я почав говорити, то злинув на них Святий Дух, — як і на нас напочатку. І мені пригадалося Господнє слово, як Він говорив: “Йоан хрестив водою, ви ж будете охрещенні Духом Святим!” Якщо Бог дав їм однаковий дар, як і нам, які повірили в Господа Ісуса Христа, то хто я такий, щоби мені забороняти Богові?»
Почувши це, вони замовкли і прославили Бога, кажучи: «Отже, і язичникам Бог дав покаяння для життя».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 42 (41), 2-3; 43, 3. 4 (П. : пор. 42, 3а)

Бога живого душа моя прагне
або: Прагне душа моя до Тебе, Бога живого
або: Алілуя.

Як олень прагне до джерел потоків водних, *
так душа моя прагне до Тебе, Боже.
Прагне душа моя до Бога, Бога живого. *
Коли прийду і з’явлюся перед обличчям Бога?

Пошли своє світло *
і свою правду.
Вони мене ведуть і допровадять *
до Твоєї святої гори і в Твої оселі.

І я прийду до Божого жертовника, *
до Бога, радості мого ликування.
Прославлятиму Тебе на арфі, *
Боже, мій Боже!

Спів перед Євангелієм
Йн 10, 14

Алілуя, алілуя, алілуя

Я є Пастир добрий.
І Я знаю своїх, і Мої Мене знають.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 10, 11-18

Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав: «Я є Пастир добрий! Пастир добрий кладе свою душу за овець. Наймит же і той, хто не є пастирем, якому вівці не належать, коли бачить вовка, що наближається, кидає овець і втікає, а вовк хапає їх і розполохує; і це тому, що він — наймит, і немає йому діла до овець.
Я є Пастир добрий. І Я знаюМоїх, і Мої знають Мене; як знає Мене Отець, так і Я знаю Отця; і кладу свою душу за овець. Я маю й інших овець, які не з цієї кошари, тож Мені треба і їх привести; і вони почують Мій голос, і настане одна отара й один Пастир.
Саме тому любить Мене Отець, що Я кладу свою душу, аби знову прийняти її. Ніхто не бере її від Мене, але Я сам віддаю її. Владу маю її покласти, і владу маю знову її прийняти; цю заповідь Я одержав від Мого Отця».

Слово Господнє

Переглядів 447
Додати коментар

Послання Богородиці, 19 червня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Цими днями Мій Господь дозволяє Мені вимолити для вас більше благодатей. Тому хочу вас знову заохотити молитися, дорогі діти! Моліться безперестанку! Так дам вам радість, яку Мені дає Господь. Із цими благодатями, дорогі діти, хочу, щоб ваші страждання були радістю. Я ваша Мати й хочу вам допомогти. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 301 251
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (43)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)