Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХІІІ звичайного тижня (РКЦ), рік ІІ

Літургійні читання на четвер ХІІІ звичайного тижня (РКЦ), рік ІІ

  • 30 червня 2022, 00:30

Римо-католицький календар

Четвер ХІІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання 
Ам 7, 10-17

Читання з Книги пророка Амоса

Тими днями Амасія, бетельський священик, послав до Єровоама, ізраїльського царя, сказати: «Амос змовився на тебе серед дому Ізрáїля. Країна не може вже терпіти всіх його слів. Бо ось що Амос каже: “Єровоам від меча поляже, й Ізрáїль безсумнівно піде в неволю далеко від свого краю”». Далі Амасія сказав до Амоса: «Іди, видющий, тікай геть у землю Юди; там їж собі хліб та й пророкуй там. А в Бетелі не пророкуй більше, бо це царська святиня і дім царський». І відповів Амос і мовив Амасії: «Я не був ні пророком, ані сином пророка не був я. Я пастухом був і порав сикомори. Та Господь узяв мене від отари і сказав до мене: “Іди, пророкуй Моєму народові Ізрáїлеві”. Слухай же тепер слово Господнє. Ти кажеш: “Не пророкуй проти Ізрáїля, і не проповідуй проти дому Ісаака”. За це ж так Господь каже: “Жінка твоя стане блудницею у місті, сини твої та дочки від меча поляжуть; поле твоє поділять шворкою, і ти помреш у краю нечистім. Ізраїль же безсумнівно піде в полон, геть із свого краю”».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 19 (18), 8. 9. 10. 11(П.: пор. 10б)

Присуди Божі вірні й справедливі

Господній закон бездоганний, — *
він підкріпляє душу.
Господнє свідчення вірне, — *
воно робить мудрими простодушних.

Господні постанови праведні, — *
вони звеселяють серце.
Господня заповідь чиста, — *
очам дає вона світло.

Господній страх чистий — *
він перебуває навіки.
Господні присуди незмінні, *
всі вони справедливі.

Їх бажають більше від золота — *
від безлічі каменів дорогоцінних,
вони за мед солодші, *
що з вощини стікає.

Спів перед Євангелієм
2 Кор 5, 19

Алілуя, алілуя, алілуя

Бог у Христі примирив світ із собою,
і доручив нам слово примирення.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 9, 1-8

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, сівши в човен, Ісус переплив назад і прийшов до свого міста. І ось принесли до Нього паралізованого, який лежав на носилках. Побачивши їхню віру, Ісус сказав паралізованому: «Кріпися, сину! Прощаються тобі твої гріхи!» Тут деякі з книжників заговорили між собою: «Він Бога зневажає!» А Ісус, знаючи їхні думки, сказав: «Чому думаєте лукаве у ваших серцях? Що легше: сказати “прощаються твої гріхи”, чи сказати “встань і ходи”? Та щоб ви знали, що Син Людський має на землі владу прощати гріхи». Тоді каже паралізованому: «Встань, візьми свою постіль і йди додому!» Підвівшись, той чоловік пішов до своєї хати. А люди, побачивши це, налякалися і прославили Бога, який дав таку владу людям.

Слово Господнє

Переглядів 967
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, через візіонера Якова Чоло, 25 грудня 2016

На останньому щоденному явлінні, 12 вересня 1998 року, Богородиця сказала Якову Чоло, що тепер він матиме явління щорічно один раз на рік 25 грудня, на Різдво. Так було і в цьому році. Явління почалось о 14:20 і тривало 10 хвилин. Потім Яків передав нам послання:


"Дорогі діти! Сьогодні, у цей благодатний день, особливим способом закликаю вас молитися за мир. Діти, я прийшла сюди як Цариця миру і стільки разів вас закликала молитися за мир, але, діти, ваші серця є немирними. Гріх перешкоджає вам повністю відкритися благодаті й миру, які Бог вам бажає дарувати. Щоб ви жили миром, діти мої, маєте мати мир найперше у своїх серцях і бути повністю відданими Богові та Його волі. Не шукайте миру і радості в земних речах, бо це все минуще. Прагніть істинного милосердя і миру, який походить тільки від Бога, і лише так ваші серця будуть наповнені справжньою радістю, і лише таким чином ви зможете стати свідками миру в цьому немирному світі. Я ваша мати і заступаюся за кожного з вас перед своїм Сином! Дякую вам, що відповіли на мій заклик!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)