Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на V звичайну неділю, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на V звичайну неділю, рік В (РКЦ)

  • 06 лютого 2022, 00:30

Римо-католицький календар

V звичайна неділя, рік В

Перше читання
Іс 6, 1-2а. 3-8

Читання з Книги пророка Ісаї

Того року, коли помер цар Уззія, бачив я Господа, що возсідав на високому і піднесеному престолі; поли його риз наповнювали храм. Довкола Нього стояли серафими. Кожен мав по шість крил.
І кликали один до одного: «Свят, Свят, Свят Господь Саваот; вся земля повна Його слави!» Підвалини порогу хитались від голосу того, хто волав, а дім наповнився димом.
І я сказав: «Горе мені! Пропав я! Бо я людина з нечистими устами, і живу я між людьми з нечистими устами, мої ж очі бачили Царя, Господа Воїнств».
І підлетів до мене один із серафимів з жевріючою вуглиною у руці, яку він узяв його щіпцями з жертовника. Він приторкнувся нею до моїх уст і мовив: «Ось приторкнулось оце до твоїх уст і взято від тебе твою беззаконність, і зник гріх твій».
Тоді почув я голос Господній, що говорив: «Кого б Мені послати? Хто Нам піде?» 
І сказав я: «Ось я, пошли мене!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 138 (137), 1-2а. 2бв-3. 4-5. 7в-8 (П.: пор. 1в)

З ангельським хором Господа прославлю
або: Перед ангелами буду Тобі, Господи, співати

Прославлятиму Тебе від усього мого серця, *
бо Ти вислухав слова уст моїх , Боже. 
Перед ангелами буду Тобі співати, *
поклонюся до Твого святого храму.

І прославлю Твоє Ім’я †
за Твою милість і Твою правду, *
бо Ти звеличив понад усі імена своє слово.
Того дня, коли я закличу до Тебе, †
Ти до мене відізвися: *
Ти наділиш силою мою душу.

Нехай всі царі землі Тебе, Господи, прославлять, *
бо вони слова Твоїх уст чули;
тож нехай співають на дорогах Господніх, *
бо велика слава Господня!

Ти спасеш мене правицею своєю. *
Господь розплатиться за мене!
Господи, навіки Твоя милість; *
не покинь рук своїх діло!

Друге читання
1 Кор 15, 1-11 (довше

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Нагадую вам, брати, Євангеліє, яке я вам сповістив, яке ви при­йняли, в якому стоїте і яким спасаєтеся, коли дотри­­мує­те слово таким, яким я вам його сповістив; якщо ж ні, — ви повір­и­ли надаремно.
Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді Дванад­цятьом; після того Він з’явився одно­час­но понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді — всім апостолам; останньому зі всх з’явився і мені, — наче якомусь викидню.
Адже я найменший з апостолів, не­достойний називатися апосто­­лом, оскільки я переслідував Божу Цер­кву. Та благодаттю Божою я є тим, ким є. Його благодать, що в мені, не була марною, бо я трудився більше за них усіх; втім, не я, а Божа бла­го­дать, що була зі мною. Тож чи я, чи вони, але ми так проповідуємо, і так ви повірили.

Слово Боже

або коротше
1 Кор 15, 3-8. 11

Брати! Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді Дванад­цятьом; після того Він з’явився одно­час­но понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді — всім апостолам; останньому зі всх з’явився і мені, — наче якомусь викидню.
 Тож чи я, чи вони, але ми так проповідуємо, і так ви повірили.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 19

Алілуя, алілуя, алілуя

Ідіть за Мною,
і ловцями людей зроблю вас.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 5, 1-11

Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, коли натовп тіснив Ісуса і слухав Боже слово, а Він стояв біля Генісаретського озера, то побачив два причалені до берега човни. Рибалки, зійшовши з них, полоскали сіті. Увійшовши до одного з човнів, який належав Симонові, попровис його трохи відплисти від землі. Він же сів і навчав натовпи з човна.
Коли ж перестав промовляти, Він сказав до Симона: «Відпливи на глибину і закинь ваші сіті для риболовлі!» А Симон у відповідь сказав: «Наставнику, цілу ніч  трудившись, ми нічого не піймали, та за словом Твоїм закину сіті!» І, зробивши це, вони наловили силу-силенну риби, аж їхні сіті поча­ли рватися. Тож вони дали знак товаришам у дру­гому човні, щоби прийшли їм допомогти. І вони прийшли й на­пов­­нили обидва човни, так що ті ста­ли потопати.
Побачивши це, Симон-Петро при­­пав до колін Ісуса, промов­ля­ю­чи: «Відійди від мене, бо я грішний чо­ловік, Господи!» Бо від ловлі риби, яку вони піймали, подив охопив його й усіх, хто був з ним, також і Якова, й Йоана, синів Зеведеєвих, які були спільниками Симона.
 І сказав Ісус Симонові: «Не бій­ся — відтепер ти будеш ловити людей!» І, витягнувши човни на землю, вони, покинувши все, пішли слідом за Ним.

Слово Господнє

Переглядів 961
Додати коментар

Послання Богородиці, 20 березня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю активно приступити до молитви. Хочете здійснити все, що вам кажу, а не вдається, бо не молитеся. Дорогі діти, прошу вас: відкрийтесь і почніть молитися. Молитва буде вам радістю: якщо розпочнете, не набридне вам, бо молитиметеся з радості. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 804
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)