Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХХХІV Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 23 листопада 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок ХХХІV Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Дан 2, 31-45

Читання з Книги пророка Даниїла

Тими днями Даниїл сказав до Навуходоносора: «Ти, царю, дивився — аж ось якийсь бовван великий. Вельми великий був той бовван і незвичайного блиску; стоїть ось він перед тобою й страхітлива його подоба. Голова у того боввана була з щирого золота; груди його й руки — з срібла; живіт у нього й стегна — з міді; голінки у нього — з заліза, а ноги — частково з заліза, частково з глини. Ти дивився на нього, аж відірвався від гори, без допомоги рук, камінь і вдарив у боввана, в залізні та глиняні його ноги, й розбив їх. Тоді все вмить потрощилось — залізо, глина, мідь, срібло й золото, й стало, ніби полова на току літом; вітер же так розвіяв те, що й сліду не зосталось від того, а камінь, що вдарив у боввана, зробився великою горою й заповнив усю землю. Оце сон! Скажемо перед царем, що він означає. Ти, о царю, цар над царями, котрому Бог небесний дав царство, потугу, силу й славу, котрому в руки Він віддав, де б вони не жили, — людей, земних звірів і небесне птаство й котрого Він настановив володарем над ними; ти — золота голова. Після тебе настане друге царство, менше від твого, а за тим ще третє царство, мідне, що заволодіє всією землею. А четверте царство буде міцне, мов залізо, бо залізо розбиває й трощить усе; і як залізо, що розбиває, так і воно розіб’є й розтрощить усі інші. А що ти бачив ноги й пальці на ногах частково з гончарської глини, а частково з заліза, то царство буде розділене, але в ньому все ж таки буде щось із міцності заліза, згідно з тим, що ти бачив на залізі, змішанім з болотяною глиною. І як пальці на ногах були частково з заліза, а частково з глини, так і те царство буде частково міцне, а частково крихке. А що ти бачив залізо, змішане з болотяною глиною, то це значить, що вони змішаються через людське насіння, але не зіллються одне з одним, так, як залізо не змішується з глиною. За часів тих царів небесний Бог здвигне царство, що не розпадеться повіки, і його влада не перейде до іншого народу; воно повалить і потрощить усі ті царства, а само стоятиме повіки, так, як ти бачив, що камінь відірвався від гори без допомоги руки й розвалив залізо, мідь, глину, срібло й золото. Великий Бог показав цареві, що буде після того. Це правдивий сон, і виклад його певний».

Слово Боже 

Псалом респонсорійний
Дан 3, 57-58а. 60а і 61а і 62а і 63а (П.: пор. Дан 3. 57)

Славте й возносьте Господа повіки

Благословіте Господа, усі діла Господні!
Хваліте й возносіте його повіки.
Благословіте Господа, ангели Господні!
Благословіте, небеса, Господа!
   
Благословіте Господа, усі наднебесні води,
благословіте Господа, всі сили.
Благословіте Господа, сонце й місяць,
благословіте Господа, звізди небесні.

Спів перед Євангелієм
Пор. Одкр 2, 10в

Алілуя, алілуя, алілуя

Будь вірний аж до смер­ті,
і Я вінцем життя Тебе увінчаю.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 21, 5-11

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, коли дехто говорив про храм, що прикрашений коштовним ка­мінням та дарами, Ісус сказав: «Настануть дні, коли з того, що ба­чите, не залишиться і камінь на камені, який не був би зруйнова­ний». Вони запитали Його, кажучи: «Учи­телю, коли ж це буде і яке знамення того, коли це має статися?» Він же відповів: «Стережіться, щоб вас ніхто не ввів у оману, бо ба­гато хто прийде під Моїм Ім’ям, ка­жучи: “Це я!” — і: “Час наблизився!” — не йдіть за ними. Коли ж почуєте про війни та роз­рухи, — не бійтеся, бо має це раніше статися, але це ще не кінець». Тоді говорив їм: «Повстане на­род проти народу і царство проти царства; і будуть місцями великі земле­труси, голод, пошесті й жахливі події, і будуть великі знамення з неба».

Слово Господнє

Переглядів 918
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2002., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я з вами в молитві, аби Бог дав вам ще міцнішу віру. Дітоньки, ваша віра мала, і ви навіть не свідомі, наскільки попри це ви не готові просити в Бога дару віри. Тому Я з вами, дітоньки, щоб вам допомогти зрозуміти Мої послання й щоб ви впровадили їх у життя. Моліться, моліться, моліться, і лише у вірі та через молитву ваша душа знайде мир і світ знайде радість, що буде з Богом. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)