Літургійні читання на 19 грудня (РКЦ)

  • 19 грудня 2020, 00:30

19 грудня

Перше читання
Суд 13, 2-7. 24-25а

Читання з Книги Суддів

Тими днями був один чоловік із Цори, з коліна Дана, на ім’я Маноах. Жінка його була неплідна й бездітна.
Ангел Господній з’явився жінці й сказав їй: "Оце ти неплідна й не маєш дітей, але ти зачнеш і породиш сина. Але тепер остерігайся, не пий ні вина, ні п’янкого напою, і не їж нічого нечистого. Бо оце зачнеш і породиш сина; та щоб бритва не торкалась його голови, бо хлопчина цей від материнської утроби буде Божим назореєм, і він почне визволяти Ізраїля з рук філістимлян”.
Пішла жінка та й оповіла своєму чоловікові: "Прийшов до мене чоловік Божий. Вигляд його був немов вигляд ангела Божого, вельми величний. Я й не питала його, звідки він, та й імені свого він не звістив мені. І промовив він до мене: "Оце зачнеш і породиш сина; тож тепер не пий ні вина, ні п’янкого напою, й не їж нічого нечистого, бо хлопець буде посвячений Богові від материнської утроби аж до дня своєї смерті””.
І породила жінка сина й дала йому ім’я: Самсон. Росло хлоп’я, й Господь благословив його. І дух Господній почав діяти в ньому.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 71(70), 3-4а. 5-6аб. 15аб-17 (П.: 8а)

Про Твою велич буду я співати
або: Нехай наповняться мої уста хвалою, щоб мені співати Твою славу.

Будь для мене скелею притулку, *
в якій завжди я міг би заховатись;
Ти наказав мене спасти, +
бо Ти – моя Скеля і моя сила. *
Боже мій,  з рук грішника мене визволь.

Адже Ти, Господи – моя надія,*
Господь, моє уповання від юності моєї.
Від  лона я на Тебе покладався, *
Ти вивів мене з утроби матері моєї.

Мої уста про Твою праведність будуть сповіщати, *
увесь день – про Твоє спасіння;
Боже, Ти мене навчив ще за юності моєї, *
і я досі розповідаю про Твої чуда.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

О Кореню Єссея, який возносишся як знак для народів,
прийди, щоб нас звільнити, прийди без зволікання.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 5-25

† Читання святого Євангелія від Луки

За днів Ірода, царя Юдеї, був один священик на ім’я Захарія, з денної черги Авії, та його жінка з дочок Аарона, а ім’я її – Єлизавета. Вони обоє були праведні перед Богом, ходячи непорочно у  всіх Господніх заповідях і наказах. Та не мали вони дитини, бо Єлизавета була неплідна, й обоє постаріли в днях своїх.
І сталося, що, коли він за порядком своєї  черги виконував священницьке служіння перед Богом, за звичаєм священства випав йому жереб, щоб кадити, увійшовши до Господнього храму. А весь натовп у годину  кадіння молився знадвору. І з’явився йому Господній ангел, який стояв праворуч кадильного жертовника. Захарія, коли побачив, здригнувся, і страх напав на нього.
Та ангел промовив до нього: «Не бійся, Захаріє, тому що молитва твоя вислухана, і твоя дружина Єлизавета народить тобі сина, і назвеш його іменем – Йоан. І буде тобі радість та ликування, і багато хто зрадіє з його народження. Бо він буде великий перед обличчям Господа; і ані вина, ані п’янкого напою не питиме; і буде наповнений Духом Святим ще з утроби своєї матері. І багатьох синів Ізраїля він наверне  до Господа Бога їхнього; і він ітиме перед Його обличчям у дусі та силі Іллі, щоб навернути серця батьків до дітей, а непокірних – до розважливості праведних, щоби приготувати Господу готовий народ».
І промовив Захарія до ангела: «З чого я про це дізнаюся? Адже я старий, та й дружина моя постаріла в днях своїх».
У відповідь ангел сказав йому: «Я Гавриїл, – той, хто стоїть перед обличчям Бога; мене послано говорити з тобою і благовістити тобі це. І ось ти будеш німим і не зможеш говорити аж до того дня, поки це збудеться, за те, що ти не повірив моїм словам, які сповняться свого часу!»
Народ чекав на Захарію і дивувався, чому він затримувався в храмі. Коли він вийшов, то не міг говорити до них, і вони зрозуміли, що він бачив видіння в храмі, а він давав їм знаки й залишався німим. І коли виповнилися дні його священнослужіння, він пішов до свого дому.
А після тих днів його дружина Єлизавета зачала й таїлася п’ять місяців, кажучи: «Так мені вчинив Господь у  дні, в яких зглянувся, щоби зняти мою ганьбу між людьми».

Слово Господнє

Переглядів 1 136
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 січня 2021 року через візіонерку Марію Лунетті

 
"Дорогі діти! У цей час закликаю вас до молитви, посту й відречення, щоб ви були сильнішими у вірі. Це є час пробудження та народження. Як природа, яка себе дає, і ви, дітоньки, роздумуйте над тим, скільки ви прийняли. Будьте радісними носіями миру й любові, щоб вам було добре на землі. Прагніть Неба, у Небі немає ні печалі, ні ненависті. Тому, дітоньки, знову рішіться на навернення, і нехай святість запанує у вашому житті. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)