Літургійні читання на 19 грудня (РКЦ)

  • 19 грудня 2019, 00:30

19 грудня

Перше читання
Суд 13, 2-7. 24-25а

Читання з Книги Суддів

Тими днями був один чоловік із Цори, з коліна Дана, на ім’я Маноах. Жінка його була неплідна й бездітна.
Ангел Господній з’явився жінці й сказав їй: "Оце ти неплідна й не маєш дітей, але ти зачнеш і породиш сина. Але тепер остерігайся, не пий ні вина, ні п’янкого напою, і не їж нічого нечистого. Бо оце зачнеш і породиш сина; та щоб бритва не торкалась його голови, бо хлопчина цей від материнської утроби буде Божим назореєм, і він почне визволяти Ізраїля з рук філістимлян”.
Пішла жінка та й оповіла своєму чоловікові: "Прийшов до мене чоловік Божий. Вигляд його був немов вигляд ангела Божого, вельми величний. Я й не питала його, звідки він, та й імені свого він не звістив мені. І промовив він до мене: "Оце зачнеш і породиш сина; тож тепер не пий ні вина, ні п’янкого напою, й не їж нічого нечистого, бо хлопець буде посвячений Богові від материнської утроби аж до дня своєї смерті””.
І породила жінка сина й дала йому ім’я: Самсон. Росло хлоп’я, й Господь благословив його. І дух Господній почав діяти в ньому.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 71(70), 3-4а. 5-6аб. 15аб-17 (П.: 8а)

Про Твою велич буду я співати
або: Нехай наповняться мої уста хвалою, щоб мені співати Твою славу.

Будь для мене скелею притулку, *
в якій завжди я міг би заховатись;
Ти наказав мене спасти, +
бо Ти – моя Скеля і моя сила. *
Боже мій,  з рук грішника мене визволь.

Адже Ти, Господи – моя надія,*
Господь, моє уповання від юності моєї.
Від  лона я на Тебе покладався, *
Ти вивів мене з утроби матері моєї.

Мої уста про Твою праведність будуть сповіщати, *
увесь день – про Твоє спасіння;
Боже, Ти мене навчив ще за юності моєї, *
і я досі розповідаю про Твої чуда.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

О Кореню Єссея, який возносишся як знак для народів,
прийди, щоб нас звільнити, прийди без зволікання.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 5-25

† Читання святого Євангелія від Луки

За днів Ірода, царя Юдеї, був один священик на ім’я Захарія, з денної черги Авії, та його жінка з дочок Аарона, а ім’я її – Єлизавета. Вони обоє були праведні перед Богом, ходячи непорочно у  всіх Господніх заповідях і наказах. Та не мали вони дитини, бо Єлизавета була неплідна, й обоє постаріли в днях своїх.
І сталося, що, коли він за порядком своєї  черги виконував священницьке служіння перед Богом, за звичаєм священства випав йому жереб, щоб кадити, увійшовши до Господнього храму. А весь натовп у годину  кадіння молився знадвору. І з’явився йому Господній ангел, який стояв праворуч кадильного жертовника. Захарія, коли побачив, здригнувся, і страх напав на нього.
Та ангел промовив до нього: «Не бійся, Захаріє, тому що молитва твоя вислухана, і твоя дружина Єлизавета народить тобі сина, і назвеш його іменем – Йоан. І буде тобі радість та ликування, і багато хто зрадіє з його народження. Бо він буде великий перед обличчям Господа; і ані вина, ані п’янкого напою не питиме; і буде наповнений Духом Святим ще з утроби своєї матері. І багатьох синів Ізраїля він наверне  до Господа Бога їхнього; і він ітиме перед Його обличчям у дусі та силі Іллі, щоб навернути серця батьків до дітей, а непокірних – до розважливості праведних, щоби приготувати Господу готовий народ».
І промовив Захарія до ангела: «З чого я про це дізнаюся? Адже я старий, та й дружина моя постаріла в днях своїх».
У відповідь ангел сказав йому: «Я Гавриїл, – той, хто стоїть перед обличчям Бога; мене послано говорити з тобою і благовістити тобі це. І ось ти будеш німим і не зможеш говорити аж до того дня, поки це збудеться, за те, що ти не повірив моїм словам, які сповняться свого часу!»
Народ чекав на Захарію і дивувався, чому він затримувався в храмі. Коли він вийшов, то не міг говорити до них, і вони зрозуміли, що він бачив видіння в храмі, а він давав їм знаки й залишався німим. І коли виповнилися дні його священнослужіння, він пішов до свого дому.
А після тих днів його дружина Єлизавета зачала й таїлася п’ять місяців, кажучи: «Так мені вчинив Господь у  дні, в яких зглянувся, щоби зняти мою ганьбу між людьми».

Слово Господнє

Переглядів 1 491
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2006., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю: моліться, моліться, моліться. Дітоньки, коли молитеся, ви є близько Бога й Він дає вам прагнення вічності. Це час, коли можете говорити більше про Бога та робити більше для Нього. Тому не опирайтеся, але дозвольте, дітоньки, щоб Він вас провадив, перемінював і ввійшов у ваше життя. Не забувайте, що ви паломники на дорозі до вічності. Тому, дітоньки, дозвольте, щоби Бог вів вас, як пастир своє стадо. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)