Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХХХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХХХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 07 листопада 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ХХХІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Флп 4, 10-19

Читання з Послання святого апостола Павла до филип’ян

Брати! Я дуже зрадів у Господі, що ви тепер знову отримали змогу піклуватися про мене. Ви й раніше піклувалися, але не мали відповідної нагоди. Кажу це не тому, що чогось потребую, бо я навчився бути задоволеним тим, що є. Вмію жити і в нестатках, умію жити і в достатку. Звик до всього і в усьому: і насичуватися, і голодувати, мати достаток і терпіти нестаток. Усе можу в Тому, хто мене зміцнює. Втім, ви добре зробили, взявши участь у моїх труднощах. Знайте ж ви, филип’яни, що на початку поширення Євангелія, коли я вийшов з Македонії, жодна Церква не взяла участі в справі давання і приймання, – тільки ви одні; так що аж двічі посилали ви до Солуня на мої потреби. Не тому, що я шукаю дарів; ні, я шукаю плоду, який примножує вашу славу. Я одержав усе і повністю забезпечений. Мені вистачає всього, відколи я одержав від Епафродита те, що ви послали, це – ніжні пахощі, приємна жертва, яка до вподоби Богові. А мій Бог, згідно зі своїм багатством, нехай задовольнить усяку вашу потребу, у славі, в Христі Ісусі.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 112 (111), 1-2. 5-6. 8а і 9 (П.: пор. 1а)

Благословенний, хто боїться Бога

Блаженна людина, яка Господа боїться, *
і заповіді Його будуть їй вельми до вподоби.
Сильне буде на землі її потомство, – *
рід праведних буде благословенний.

Добра людина – та, яка щедра і позичає, – *
у справедливості свої діла буде вести.
Не похитнеться вона повіки; *
у вічній пам’яті праведник буде.

Непохитне його серце, воно не злякається, *
Він розсіяв, роздав бідним.
Його правда перебуває навіки, *
його сила підіймається в славі.

Спів перед Євангелієм
2 Кор 8, 9

Алілуя, алілуя, алілуя

Ісус Христос задля вас став бідним, бувши багатим,
щоб ви Його зубожінням розбагатіли.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 16, 9–15

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус промовив до своїх учнів: "Набувайте собі друзів з мамони неправди, щоб коли вона зникне, прийняли вас до вічних осель. Вірний у найменшому – і у великому вірний; несправедливий у найменшому – і у великому несправедливий. Тож коли щодо неправедної мамони ви не були вірні, то хто вам довірить справжнє багатство? І коли в чужому ви не були вірні, то хто вам дасть ваше? Жодний слуга не може двом панам служити: або одного буде ненавидіти, а другого любитиме; або одного буде триматися, а другим нехтуватиме. Не можете служити Богові й мамоні». Чули все це фарисеї, які були грошолюбами, і насміхалися з Нього. А Він сказав їм: «Ви вдаєте із себе праведних перед людьми; Бог же знає ваші серця, бо те, що серед людей високе, – огидне перед Богом”.

Слово Господнє

Переглядів 1 166
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2014 р.
«Дорогі діти! Я закликаю всіх вас і приймаю як Своїх дітей. Молюсь, щоб ви прийняли Мене і любили як Матір. Всіх вас Я об'єднала в Своєму серці, зійшла до вас і благословляю вас. Знаю, що ви від Мене чекаєте втіхи і надії, тому що люблю вас і заступаюсь за вас. Прагну від вас, щоб ви об'єдналися зі Мною в Моєму Синові, і щоб були Моїми апостолами. Щоб ви це змогли, знову закликаю вас – любити. Немає любові без молитви – нема молитви без прощення, тому що любов є молитва – прощення є любов. Діти Мої, Бог вас створив, щоб ви любили, і любили, щоб прощати. Кожна молитва, яка приходить від любові єднає вас з Моїм Сином і Духом Святим, а Святий Дух освітляє вас і робить Моїми апостолами, апостолами, котрі все що роблять, - робитимуть в ім'я Господнє. Вони молитимуться ділами, а не лише словами, тому що люблять Мого Сина, і розуміють дорогу правди, яка веде до вічного життя. Моліться за своїх пастирів, щоб вони з чистим серцем завжди могли вести вас дорогою істини і любові, дорогою Мого Сина. Дякую вам!»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)