Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХVIІІ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ХХVIІІ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

  • 13 жовтня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

ХХVIІІ Неділя звичайну, рік В

Перше читання
2 Цар 5, 14-17

Читання з Другої книги Царів

Тими днями пішов Нааман, поринув сім разів у Йордані, за словом Єлисея, Божого чоловіка, і тіло його знову стало, мов у малого хлопця, і він став чистий від своєї прокази. І повернувся він з усім своїм почетом до Божого чоловіка, а прибувши, став перед ним та й каже: «Тепер я зрозумів, що немає Бога на всій землі, тільки в Ізраїлі! Тож прийми гостинець від свого слуги». Єлисей же каже: «Так певно, як живе Господь, в якого я стою на службі: не прийму нічого». І хоч як той наполягав, він не хотів брати. Тоді Нааман сказав: «Коли не хочеш, то дозволь, нехай мені, слузі твоєму, дадуть землі, скільки можуть повезти два мули, бо твій слуга не приноситиме більш ні всепалення, ні жертви іншим богам, крім Господа».
Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98 (97), 1. 2-3аб. 3вг-4 (П.: пор. 2)

Серед народів Бог явив спасіння.

Заспівайте Господу нову пісню, *
бо Він учинив чуда.
Мені принесла спасіння Його правиця, *
Його святе рамено.

Господь явив своє спасіння, – *
перед очима народів відкрив свою справедливість.
Він згадав свою милість і свою правду *
домові Ізраїля.

Всі кінці землі побачили *
спасіння нашого Бога.
Вигукуй Господу, вся земле, – *
вигукуйте радісно, співайте і грайте!

Друге читання
2 Тим 2, 8-13

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до Тимотея

Любий! Пам’ятай про вос­крес­лого з мерт­­вих Ісуса Христа, який з на­щад­ків Давида – згід­но з моїм Євангелієм, за яке я переношу злигодні – до кайданів включ­но, наче злочи­нець. Але Бо­же Слово не ув’язнити! Тому все терплю заради вибра­них, щоб і вони отримали спа­сін­ня, яке є в Христі Ісусі з вічною славою. Вірне слово: якщо ми з Ним померли, то з Ним і житимемо; якщо терпимо, то будемо з Ним і царювати; якщо відречемося, то й Він відречеться від нас; якщо ми невірні, то Він зали­шить­ся вірним, бо себе зректися не може.
Слово Боже

Спів перед євангелієм
1 Сол 5, 18

Алілуя, алілуя, алілуя.

За все приносьте подяку
бо це Божа воля щодо вас в Христі Ісусі.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 17, 11-19

† Читання святого Євангелія від Луки

І сталося, як ішов Ісус до Єру­са­лима, то проходив через Самарію і Га­лілею. І як входив Він до одного села, зустріли Його десять прокажених мужів, які стали здалека. Вони піднесли голос, гукаючи: «Ісусе, Наставнику, помилуй нас!» Побачивши їх, Він сказав: «Пі­діть і покажіться священикам». І сталося так, що коли вони йшли, – очистилися. Один з них, побачивши, що ви­дужав, повернувся, прославляючи Бога гучним голосом, упав обличчям до ніг Його, дякуючи Йому; це був самарянин. У відповідь Ісус сказав: «Хіба не десять очистилося? А де ж де­в’ять? Не здогадалися повернутися, щоб віддати славу Богові, а тільки цей чужинець?» І сказав Він йому: «Підведися і йди; твоя віра тебе спасла».

Слово Господнє

Переглядів 1 499
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 червня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
«Дорогі діти, так, як і в інших місцях де я до вас приходила, так і тут вас закликаю до молитви. Моліться за тих, які не знають мого Сина, за тих, які не пізнали Божої любові, проти гріха, за посвячених – за тих, яких мій Син покликав, щоб мали любов і духа сили для вас, для Церкви. Моліться до мого Сина, а любов, яку досвідчите від Його близькості, дасть вам силу бути готовими на діла любові, котрі  чинитимете в Його Ім’я. Діти мої, будьте готові. Цей час є переломним. Тому знову закликаю вас до віри і надії. Вказую вам дорогу, якою маєте йти, а це Слова Євангелія. Апостоли моєї любові, світ дуже потребує ваших рук, піднесених до Неба, до мого Сина, до Небесного Отця. Потрібно багато смирення й чистоти серця. Майте довіру в мого Сина і знайте, що завжди можете бути кращими. Моє материнське серце хоче, щоб ви, апостоли моєї любові, були малими світлами світу, світячи там, де хоче запанувати темрява; щоб своєю молитвою і любов’ю вказували правильний шлях, щоб рятували душі. Я з вами. Дякую вам.»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)