Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХХVIІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХХVIІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 10 жовтня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Четвер ХХVIІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Мал 3, 13-20а

Читання з Книги пророка Малахії

«Жорстокі ваші слова супроти Мене», – каже Господь. А ви питаєте: «І що ми говорили між собою проти тебе?» Ви кажете: «То марна річ – служити Богові! Яка користь із того, що ми берегли Його постанови, що ми сумні ходили перед Господом Сил?» Тепер же називаємо щасливими зухвалих. Злочинцям теж живеться добре: вони випробують самого Бога й живуть собі гарненько далі». Тоді говорили між собою ті, що Господа бояться. Господь прислухався, почув, і перед Ним почала списуватись пам’яткова книга для тих, що Господа бояться і поважають Його Ім’я. "Вони будуть моїми, – говорить Господь Сил, – в той день, що Я готую, стануть моїм скарбом. Я їх помилую, як чоловік милує свого сина, що йому служить. Тоді ви знов побачите різницю між праведником і безбожником, між тим, хто служить Богові, і тим, хто Йому не служить. Бо ось надходить день, неначе піч палає. Тоді всі горді й усі злочинці будуть – солома, і спалить їх той день, що прийде, – говорить Господь Сил, – і не зоставить їм ні кореня, ні вітки. Для вас же, що боїтесь Імені Мого, зійде сонце правди, і в його промінні буде спасіння».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 1, 1-2а. 3. 4 і 6 (П.: пор. Пс 39, 5аб)

Благословенний, хто довіривсь Богу

Блажен чоловік, що за порадою безбожників не ходить *
і на путь грішників не ступає,
і на засіданні блюзнірів не сідає, *
але в Господа законі замилування має.

Він – мов те дерево, †
посаджене понад потоками водними, *
що плід свій дає у свою пору
й що лист його не в’яне, *
і все, що чинить Він, йому вдається.

Не так безбожники. *
Вони – немов полова, що вітер розвіває.
Бо про путь праведників Господь дбає, *
а путь безбожників пропаде.

Спів перед Євангелієм
Пор. Діян 16, 14б

Алілуя, алілуя, алілуя

Відкрий, Господи, наші серця,
щоб ми уважно слухали слова Твого сина.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 11, 5-13

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: «Хто з вас, маючи друга, піде до нього опівночі та скаже йому: "Друже, позич мені три хліби, бо приятель мій прийшов до мене з дороги, і не маю що йому дати”. А той зсередини у відповідь каже: "Не турбуй мене! Вже двері замкнені й діти мої зі мною на ліжку; не можу встати й дати тобі”. Кажу вам, якщо він не встане і не дасть йому заради дружби, то через його настирливість встане і дасть йому, скільки той потребує. І кажу вам: просіть – і дасться вам; шукайте – і знайдете; стукайте – і відчинять вам. Бо кожний, хто просить, – одержує; і хто шукає, – знаходить, а тому, хто стукає, – відчиняють. Коли в когось з вас, батьків, попросить син риби, – чи замість риби подасть йому змію? Або коли попросить яйце, чи подасть йому скорпіона? Отже, якщо ви, будучи злими, вмієте добрі дари давати вашим дітям, то наскільки більше Небесний Отець дасть Святого Духа тим, які в Нього просять?»

Слово Господнє

Переглядів 1 586
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2002., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І в цей неспокійний час закликаю вас до молитви. Дітоньки, моліться за мир, щоб у світі кожна людина відчула любов до миру. Тільки коли душа віднайде мир у Бозі, відчує себе вдоволено, і любов потече світом. В особливий спосіб, дітоньки, ви покликані, щоб жити і свідчити про мир – мир у ваших серцях і сім’ях, а через вас мир потече світом. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)