Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 21 червня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
П’ятниця ХІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
2 Кор 11, 18. 21б-30

Читання з Другого послання святого Павла Апостола до корінтян.

Брати! Оскільки багато хто хвалиться тілом, то і я похвалюся. Якщо хто наважується на щось, то – кажу це в безумстві – відважусь і я.
Вони юдеї? – І я. Вони ізраїльтяни? – І я. Вони нащадки Авраама? – І я. Вони служителі Христові? – Кажу як нерозумний: я – більшою мірою! У труднощах – більше, в ранах – дуже багато, у в’язницях – надмірно, на межі смерті – часто.
Від юдеїв я дістав п’ять разів по сорок ударів без одного. Тричі киями був я битий. Один раз був каменований. Тричі корабель розбивався зі мною, – ніч і день я провів у безодні. Часто перебував у подорожах: у небезпеках на ріках, у небезпеках від розбійників, у небезпеках від одноплемінників, у небезпеках від язичників, у небезпеках у місті, у небезпеках у пустелі, в небезпеках на морі, у небезпеках від лжебратів; у клопотах і труднощах; часто в недосипанні, в голоді й спразі; дуже часто в постах, у холоді та в наготі.
Крім цього зовнішнього, налягають на мене щоденні турботи за всі Церкви. Якщо хто хворий, то хіба я не хворію? Якщо хто спокушається, то я хіба не розпалююся? Коли вже маю хвалитися, то буду хвалитися своєю неміччю.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34(33), 2-3. 4-5. 6-7 (П.: пор. 7а)

Бог визволяє праведних з недолі
або: Бог визволяє праведних від всякого їхнього горя.

Благословлятиму Господа в кожному часі, – *
хвала Його на моїх устах постійно.
Господом хвалитися душа моя буде. *
Хай почують лагідні і звеселяться.

Звеличуйте Господа зі мною, *
тож разом Його Ім’я будемо прославляти.
Я шукав Господа, і Він до мене відізвався, *
і визволив мене від усіх моїх страхів.

Погляньте на Нього і просвітіться, *
і не будуть засоромлені обличчя ваші.
Цей убогий заволав – і почув Господь його, – *
Він спас його від всякого горя.

Спів перед Євангелієм
Мт 5, 3

Алілуя, алілуя, алілуя.

Блаженні убогі духом,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 6, 19-23

+ Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Не збирайте собі скарбів на землі, де міль та іржа нищать, і де злодії підкопують і крадуть, а збирайте собі скарби на небі, де ані міль, ані іржа не нищать, і де злодії не підкопують і не крадуть. Адже де твій скарб, там буде і твоє серце.
Світильником для тіла є око. Тому, якщо твоє око буде чистим, все твоє тіло буде світлим, а коли твоє око буде лукавим, то й усе твоє тіло буде темним. Отже, коли світло, яке в тобі, є темрявою, то яка ж велика тоді темрява!»

Cлово Господнє

Переглядів 1 878
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, через візіонера Якова Чоло, 25 грудня 2016

На останньому щоденному явлінні, 12 вересня 1998 року, Богородиця сказала Якову Чоло, що тепер він матиме явління щорічно один раз на рік 25 грудня, на Різдво. Так було і в цьому році. Явління почалось о 14:20 і тривало 10 хвилин. Потім Яків передав нам послання:


"Дорогі діти! Сьогодні, у цей благодатний день, особливим способом закликаю вас молитися за мир. Діти, я прийшла сюди як Цариця миру і стільки разів вас закликала молитися за мир, але, діти, ваші серця є немирними. Гріх перешкоджає вам повністю відкритися благодаті й миру, які Бог вам бажає дарувати. Щоб ви жили миром, діти мої, маєте мати мир найперше у своїх серцях і бути повністю відданими Богові та Його волі. Не шукайте миру і радості в земних речах, бо це все минуще. Прагніть істинного милосердя і миру, який походить тільки від Бога, і лише так ваші серця будуть наповнені справжньою радістю, і лише таким чином ви зможете стати свідками миру в цьому немирному світі. Я ваша мати і заступаюся за кожного з вас перед своїм Сином! Дякую вам, що відповіли на мій заклик!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)