Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на субота ХVІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на субота ХVІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 11 серпня 2018, 09:32

Римо-католицький календар
Субота ХVIII звичачайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Ав 1, 12 – 2, 4

Читання з Книги пророка Авакума.

    Чи ж Ти, о Господи, не споконвіку, Бог мій, Святий мій? Ми не помремо! Ти, Господи, навів його лише для суду; Ти, Скеле, призначив його на кару. Очі Твої занадто чисті, щоб на зло глядіти; дивитися на утиск Ти не можеш. Чому б Ти мав дивитись на злочинців, мовчати, коли злий пожирає справедливішого за себе?
    Обходишся з людьми, немов з тією рибою в морі, неначе з плазунами, що без володаря над собою. Він витягає всіх їх вудкою своєю; ловить їх сіткою своєю, збирає у свій невід, тому й радується-веселиться. Тому приносить своїй сітці жертви, палить кадило неводові, бо має від них пай свій ситний і смаковиту страву. Невже він завжди випорожнюватиме свою сітку й немилосердно ввесь час народи вбиватиме?
    Я стану на моїй сторожі, стоятиму на моїй башті і виглядатиму, щоб подивитись, що Він мені скаже й що мені відповісти з приводу моєї скарги.
    І відповів мені Господь і мовив: «Запиши видіння і вирізьби його виразно на таблицях, щоб у бігу можна було прочитати. Бо це видіння – на означений час. Воно віщує про кінець, і не обмане;  та хоч би й забарилось, ти його жди: воно-бо збудеться напевно, не спізниться. Ось воно бундючне, воно нещире – його серце; а праведний з віри своєї буде жити».

   Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 9, 8-9. 10-11. 12-13 (П.: пор. 11б)

 Бог тих не кине, що Його шукають.

А Господь повік перебуває, *
Він свій престол поставив для суду.
І правдою судитиме вселенну, *
і народи розсудить справедливо.

Пригнобленому Господь буде захистом, *
і пристановищем у час скрути.
І уповатимуть на Тебе, хто знає Твоє ім’я, *
бо Ти, о Господи, не покидаєш тих, що Тебе шукають.

Співайте Господеві, що сидить на Сіоні, *
звіщайте між народами діла Його величні.
Бо месник крови їх пам’ятає, *
і не забув Він крику вбогих.

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Тм 1, 10б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Наш Спаситель, Ісус Христос, знищив смерть
і освітлив життя і нетління Євангелієм.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 17, 14-20

+ Слова Євангелія від святого Матея.

    Один чоловік приступив до Ісуса і, припавши Йому до ніг, просить: «Господи, змилуйся над моїм сином, бо він причинний і тяжко нездужає: часто кидається в огонь, часто й у воду. Я був привів його до Твоїх учнів, та вони не могли його зцілити».
    «Роде невірний та розбещений, – відповів Ісус, – доки Мені з вами бути? Приведіть Мені його сюди!» Ісус погрозив йому, і біс вийшов з хлопця; тож видужав юнак тієї ж миті. 
    Тоді підійшли учні до Ісуса насамоті й спитали: «Чому ми не могли його вигнати?» Ісус сказав їм: «Через  вашу малу віру; бо, істинно кажу вам: Коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі: „Перенесися звідси туди” – і вона перенесеться. І нічого не буде для вас неможливого».

   Слово Господнє.

Переглядів 1 661
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 березня 1997., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас в особливий спосіб закликаю взяти в руки хрест і споглядати Ісусові рани. Просіть Ісуса, щоб зцілив ваші рани, котрі ви, дорогі діти, отримали протягом вашого життя через свої гріхи або гріхи ваших батьків. Тільки так, дорогі діти, зрозумієте, що світ потребує зцілення віри в Бога-Творця. Ісусовими стражданнями й смертю на хресті ви зрозумієте, що тільки через молитву можете стати і ви правдивими апостолами віри, коли в простоті та молитві живете вірою, яка є даром. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)