Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІІ неділю звичайну, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІІ неділю звичайну, рік А (РКЦ)

  • 19 листопада 2017, 00:30

ХХХІІІ Звичайна неділя, рік А

Перше читання
Прип 31, 10-13. 19-20. 30-31

Читання з Книги Приповідок

Жінку цнотливу – хто її знайде? Ціна її вища над перлини! Серце її мужа покладається на неї; йому не бракуватиме прибутку. Вона чинить йому добро, не зло, покіль віку в неї. Дбає про льон та вовну, радо працює власними руками. Руки до кужеля простягає, а пальці її держать веретено. Вона для вбогого розтуляє долоню, нужденному подає руку. Краса – річ оманлива, врода – марна; жінка, що Господа боїться, така хвали достойна! Дайте їй з того, що надбали її руки, і нехай її вчинки хвалять її при брамі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 128(127), 1-2, 3, 4-5 (П.: пор.1а)

Благословенний, хто боїться Бога

Щасливий кожний, хто Господа боїться, *
і хто Його путями ходить!
Як будеш їсти працю рук твоїх, *
щасливий будеш і добре тобі буде.

Жінка твоя, неначе лоза плодовита, *
у середині дому твого.
Діти твої, мов парості оливки, *
навколо столу твого.

Ось так буде благословенний чоловік, *
що Господа боїться.
Нехай Господь благословить тебе з Сіону, *
щоб ти міг бачити добро Єрусалиму, повіки віку твого.

Друге читання
1 Сол 5, 1-6

Читання з Послання святого Павла Апостола до солунян

Про часи та про пори, брати, вам не потрібно писати, адже самі з певністю знаєте, що день Господній приходить, як злодій уночі. Бо коли говоритимуть: Мир і безпека, – тоді раптово прийде на них погибель, як біль тієї, яка носить в утробі, й вони не втечуть. А ви, брати, не в темряві, щоб той день захопив вас, як злодій. Бо ви всі – сини світла й сини дня. Ми не належимо ні ночі, ні темряві. Тож не спімо, як інші, а пильнуймо та будьмо тверезі!

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Йн 15, 4. 5б

Алілуя, алілуя, алілуя

Перебувайте у Мені – а Я у вас.
Хто перебуває в Мені, той плід приносить щедро.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 25, 14-30

† Читання святого Євангелія від Матея

Ісус розповів учням таку притчу: «Один чоловік, відходячи, покликав своїх рабів і передав їм своє майно; одному дав п’ять талантів, другому – два, а третьому – один, кожному згідно з його спроможністю, і відійшов. Той, хто одержав п’ять талантів, негайно пішов, пустив їх в обіг і заробив ще п’ять; так само той, хто взяв два, заробив ще два. А той, хто одержав один, пішов і закопав у землю гроші свого пана. Через тривалий час приходить пан тих рабів і розраховується з ними. Підійшов той, який одержав п’ять талантів, – приніс ще п’ять талантів і каже: "Пане, п’ять талантів ти мені передав. Ось іще п’ять талантів я придбав!”. Сказав йому його пан: "Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!”. Підійшов і той, який одержав два таланти, і сказав: "Пане, два таланти ти мені передав. Ось іще два таланти я заробив!” Сказав йому пан: "Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!”. Підійшов і той, який одержав один талант, і сказав: "Пане, знав я тебе, що ти жорстока людина: жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав. Я, побоявшись, пішов і сховав твій талант у землю. Ось, бери своє!”. У відповідь його пан сказав йому: "Злий і лінивий рабе! То ти знав, що я жну, де не сіяв, і збираю, де не розсипав? Треба тобі було віддати мої гроші торгівцям, і тепер я взяв би своє з прибутком. Тож візьміть у нього талант і дайте тому, хто має десять талантів. Адже кожному, хто має, дано буде, і матиме ще більше, а від того, який не має, буде забране і те, що має. А нікчемного раба викиньте в зовнішню темряву; там буде плач і скрегіт зубів!».

Слово Господнє

Або

Мт 25, 14-15. 19-20

Ісус розповів учням таку притчу: «Один чоловік, відходячи, покликав своїх рабів і передав їм своє майно; одному дав п’ять талантів, другому – два, а третьому – один, кожному згідно з його спроможністю, і відійшов. Через тривалий час приходить пан тих рабів і розраховується з ними. Підійшов той, який одержав п’ять талантів, – приніс ще п’ять талантів і каже: "Пане, п’ять талантів ти мені передав. Ось іще п’ять талантів я придбав!”.

Слово Господнє

Переглядів 2 359
Додати коментар

Послання Богородиці, 13 березня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас, аби своїми малими жертвами ви переживали Великий піст. Дякую вам за кожну жертву, яку ви Мені принесли. Дорогі діти, живіть так і надалі та з любов’ю Мені допомагайте приносити жертву. Бог винагородить вас за це. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)