Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 27 серпня 2016, 00:30

Перше читання
1 Кор 1, 26-31

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Гляньте, брати, на ваше покликання: небагато мудрих за тілом, небагато сильних, небагато шляхетних. Але Бог вибрав немудре світу, щоби засоромити премудрих, і Бог вибрав немічне світу, щоби засоромити сильне; Бог вибрав понижене у світі, погорджене і неіснуюче, щоби позбавити сили існуюче, щоби жодне тіло не хвалилося перед Богом. Від Нього ж і ви є в Христі Ісусі, який став для нас мудрістю від Бога, праведністю, освяченням і викупленням, щоби збулося написане: «Хто хвалиться, нехай хвалиться Господом!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний 
Пс 33 (32), 12-13. 18-19. 20-21

Народ блаженний, що його Бог вибрав

Блаженний народ, для якого Господь є Його Богом, – *
народ, якого Він обрав собі у спадок.
Господь поглянув з неба *
і побачив усіх людських синів.

Адже очі Господні на тих, які Його бояться, *
котрі покладають надію на Його милосердя,
щоби спасти їхні душі від смерті, *
прогодувати їх під час голоднечі.

Наша душа очікує Господа – *
Він наш помічник і оборонець.
Адже в Ньому розвеселиться наше серце, *
бо ми надіємося на Його святе Ім’я.

Спів перед Євангелієм
Пор. Еф 1, 17-18

Алілуя, алілуя, алілуя

Нехай Отець Господа нашого, Ісуса Христа,
просвітлить очі нашого серця,
щоб ми пізнали, до якої надії Він нас кличе.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 25, 14-30

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус розповів учням таку притчу: "Один чоловік, відходячи, покликав своїх рабів і передав їм своє майно; одному дав п’ять талантів, другому – два, а третьому – один, кожному згідно з його спроможністю, і відійшов. Той, хто одержав п’ять талантів, негайно пішов, пустив їх в обіг і заробив ще п’ять; так само той, хто взяв два, заробив ще два. А той, хто одержав один, пішов і закопав у землю гроші свого пана. Через тривалий час приходить пан тих рабів і розраховується з ними. Підійшов той, який одержав п’ять талантів, – приніс ще п’ять талантів і каже: "Пане, п’ять талантів ти мені передав. Ось іще п’ять талантів я придбав!”. Сказав йому його пан: "Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!”. Підійшов і той, який одержав два таланти, і сказав: "Пане, два таланти ти мені передав. Ось іще два таланти я заробив!” Сказав йому пан: "Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!”. Підійшов і той, який одержав один талант, і сказав: "Пане, знав я тебе, що ти жорстока людина: жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав. Я, побоявшись, пішов і сховав твій талант у землю. Ось, бери своє!”. У відповідь його пан сказав йому: "Злий і лінивий рабе! То ти знав, що я жну, де не сіяв, і збираю, де не розсипав? Треба тобі було віддати мої гроші торгівцям, і тепер я взяв би своє з прибутком. Тож візьміть у нього талант і дайте тому, хто має десять талантів. Адже кожному, хто має, дано буде, і матиме ще більше, а від того, який не має, буде забране і те, що має. А нікчемного раба викиньте в зовнішню темряву; там буде плач і скрегіт зубів!”.

Слово Господнє

Переглядів 2 721
Додати коментар

Послання Богородиці, 22 травня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу дати вам Свою любов. Ви не знаєте, дорогі діти, якою великою є Моя любов, і не вмієте прийняти її. Різними способами Я хочу вам показати її, але ви, дорогі діти, не розпізнаєте її. Ви не розумієте Моїх слів серцем, ані не можете зрозуміти Моєї любові. Дорогі діти, прийміть Мене у своєму житті; і так зможете прийняти й усе те, що говорю вам і до чого вас закликаю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)