Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання середу ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання середу ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 04 жовтня 2017, 09:50

Римо-католицький календар
Середа ХХVI звичайного тижня, рік І

Перше читання
Неєм 2, 1-8

Читання з Книги Неємія

Я, Неємія, у місяці Ніссані, двадцятого року царя Артаксеркса, був чашником, взяв вино та й подав цареві, намагаючись не бути смутним перед ним. Але цар промовив до мене: "Чого ти сумний на виду? Адже ж ти не хворий. Ніщо інше, як якусь журбу маєш на серці”. Я злякався вельми й сказав цареві: "Нехай цар живе повіки! Як же не бути смутним моєму обличчю, коли місто, де гроби батьків моїх, зруйноване й брами спалені вогнем!” І сказав цар до мене: "Чого ж ти просиш?” "Коли цареві довподоби й коли слуга твій тобі вгодний, пошли мене в Юдею, в місто, де гроби батьків моїх, щоб я відбудував його”. І сказав мені цар із царицею, що сиділа коло нього: "Скільки триватиме твоя подорож, і коли та повернешся?” Тож припало до серця цареві послати мене, і я означив йому час. Далі сказав я цареві: "Коли цареві довподоби, нехай дадуть мені листа до начальників заріччя, щоб вони мене пропустили, доки не дійду до Юдеї, та й лист до Асафа, царського лісничого, щоб дав мені дерева на колоди для брам у твердині, що при храмі, на міські мури та на дім, в якому буду жити”. І дав мені цар, бо добродійна рука мого Бога була надо мною.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 137(136), 1-2. 3. 4-5. 6 (П.: пор. 5)

Єрусалиме, тебе не забуду

Над вавилонськими ріками, *
там ми сиділи й ридали, як згадували Сіон.
На вербах, серед нього, *
повісили ми наші гусла.

Бо там пісень у нас просили ті, *
що в неволю нас забирали,
просили радости у нас тії, що мук нам завдавали: *
"Співайте нам пісень сіонських!”

Як нам пісень Господніх *
на чужій землі співати?
Якщо тебе, Єрусалиме, я забуду, *
нехай забудеться моя десниця!

Нехай прилипне язик мій до піднебіння, *
коли тебе я не згадаю,
коли Єрусалим я не поставлю *
понад найвищу мою радість!

Спів перед Євангелієм
Флп 3, 8-9

Алілуя, алілуя, алілуя

Все втратив і вважаю все за сміття,
аби Христа придбати і опинитися в ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 9, 57-62

† Читання святого Євангелія від Луки

В дорозі, коли вони йшли, один з учнів сказав Ісусові: «Я піду за Тобою, куди тільки Ти підеш». Та Ісус відповів йому: «Лисиці мають нори, а птахи небесні – гнізда; Син же Людський не має де й голови прихилити». До іншого Він промовив: «Іди за мною». А той відповів: «Господи, дозволь мені спочатку піти й поховати свого батька». Та Він сказав йому: «Залиши мертвим ховати своїх мерців, а ти йди та сповіщай Боже Царство». А інший сказав: «Я піду за Тобою, Господи, але спочатку дозволь мені попрощатися з домашніми». Ісус же відповів йому: «Жодний з тих, хто поклав руку на плуг і озирається назад, не годиться для Божого Царства».

Переглядів 2 082
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру через візіонерку Міріану Драгічевич-Солдо 2 серпня
"Дорогі діти! Я прийшла до вас, поміж вас, щоби ви віддали мені свої турботи, щоб я їх принесла своєму Сину, щоб заступалася за вас перед Ним для вашого добра. Знаю, що кожен з вас має свої турботи, свої випробування, тому вас по-материнськи закликаю: прийдіть за стіл мого Сина. Він для вас ламає хліб, дає вам Себе, дає вам надію, від вас очікує більше віри, надії і веселості. Oчікує від вас внутрішньої боротьби проти егоїзму, осудження і людських слабостей. Тому, я як мати, говорю: "Моліться! Бо молитва дає вам силу до внутрішньої боротьби.” Мій Син, ще малим часто мені говорив, що многі будуть любити мене і називати матір’ю. Я тут, посеред вас, відчуваю любов. Дякую вам. Ради цієї любові прошу свого Сина, щоб ніхто з вас, моїх дітей, не повернувся додому таким, яким прийшов, щоб ви понесли чим більш надії, милосердя і любові; щоб ви були моїми апостолами любові, які своїм життям будуть свідчити, що Небесний Отець є джерелом життя, а не смерті. Дорогі діти, знову, по-материнськи, прошу вас, моліться за вибраних мого Сина, за їхні благословенні руки, за своїх пастирів, щоб могли проповідувати мого Сина зі щораз більшою любов’ю і в такий спосіб здійснювати навернення. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)