Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХVI звичайну неділю, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на ХVI звичайну неділю, рік А (РКЦ)

  • 23 липня 2017, 00:30

ХVI звичайна неділя, рік А

Перше читання
Муд 12, 13. 16-19

Читання з Книги Мудрості

Господи, немає, крім Тебе, Бога, що за все дбаєш, щоб Ти мусив звітувати, що не судив несправедливо.
Твоя-бо сила – справедливости основа, а що Ти над усім пануєш, то й щадиш усе. Ти виявляєш силу, коли не вірять у потугу превелику; у тих же, що зазнали її, бентежиш зухвальство. Та Ти – Владика сили, судиш ласкаво і провадиш нас вельми дбайливо, бо коли тільки захочеш, – можеш.
Таким діянням ти навчив народ свій, що праведник має бути чоловіколюбцем, і розбудив в своїх дітей добру надію, що за гріхи даєш покаяння.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 86(85), 5-6. 9-10. 15-16а (П.: пор. 5а)

Боже, Ти добрий і дуже ласкавий

Бо Ти, о Господи, добрий і ласкавий, *
і повний милосердя до всіх, що Тебе прикликають.
Вислухай, о Господи, мою молитву, *
почуй голос мого благання.

Усі народи, що створив єси їх, +
прийдуть, поклоняться, о Господи, перед Тобою *
і прославлятимуть Твоє ім’я.
Бо Ти великий і твориш дивні речі, *
Ти Бог єдиний.

Але Ти, Господи, Бог милосердний і милостивий, *
повільний до гніву і повний ласки та правди.
О повернись до мене *
й змилуйся надо мною.

Друге читання
Рм 8, 26-27

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Брати:
Дух допомагає нам у немочі нашій; про що-бо нам молитися як слід, ми не знаємо, але сам Дух заступається за нас стогонами невимовними. А Той, Хто досліджує серця, знає, яке бажання Духа і що Він заступається за святих згідно з Божою волею.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя
Зерном є Боже Слово, а сіячем – Христос,
кожний, хто Його знайде, буде жити вічно.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє коротше
Мт 13, 24 – 30

+ Слова Євангелія від святого Матея

Ісус розповів натовпу таку притчу:
«Царство небесне подібне до чоловіка, що був посіяв добре зерно на своїм полі. Та коли люди спали, прийшов його ворог і посіяв кукіль поміж пшеницю та й пішов.
Коли виросло збіжжя і вигнало колосся, тоді й кукіль появився. Прийшли слуги господаря і кажуть до нього: „Пане, хіба не добре зерно ти посіяв на твоїм полі? Звідки ж узявся кукіль?” Він і відповів їм: „Ворог-чоловік зробив це”. А слуги йому кажуть: „Хочеш, ми підемо, його виполемо?” „Ні! – каже, щоб, виполюючи кукіль, ви часом не повиривали разом з ним пшениці. Лишіть, нехай росте до жнив одне й друге разом. А під час жнив я женцям скажу: Зберіть перше кукіль та зв’яжіть його в снопи, щоб його спалити; пшеницю ж складіть у мою клуню”».

Слово Господнє

Євангеліє довше
Мт 13, 24 – 43

+ Слова Євангелія від святого Матея

Іншу притчу Він подав їм, кажучи: «Царство небесне подібне до зерна гірчиці, що його взяв чоловік та й посіяв на своїм полі, Воно, щоправда, найменше з усіх зерен; але як виросте, стане найбільшим з усієї городини, і навіть стає деревом, так що птаство небесне злітається і гніздиться на його гілках».
Ще іншу притчу повідав їм: «Царство небесне схоже на закваску, що її береже жінка і кладе до трьох мірок муки, аж поки все не скисне».
Все це говорив Ісус до людей у притчах, і без притч не говорив до них нічого, щоб збулося сказане пророком: «Уста мої відкрию в притчах, оповім тайни, сховані від початку світу».
Тоді Він відіслав народ і прийшов додому. І підійшли до Нього Його учні та й кажуть: «Виясни нам притчу про кукіль, що на полі». А Він у відповідь сказав їм:
«Той, хто сіє добре зерно – це Син Чоловічий; поле – це світ; добре зерно – це сини Царства; а кукіль – це сини лукавого; ворог, що його посіяв – це диявол; жнива – це кінець світу; женці – це ангели.
Так, як збирають кукіль і в вогні палять, так само буде при кінці світу: Син Чоловічий пошле своїх ангелів, які зберуть із Його Царства всі спокуси й тих, що чинять беззаконня, і кинуть їх до вогняної печі: там буде плач і скрегіт зубів. І тоді праведні засяють, як сонце, в Царстві Отця свого.
Хто має вуха, нехай слухає!»

Переглядів 2 300
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас молитвою й жертвою приготуватися на пришестя Святого Духа. Дітоньки, це є час благодаті, тому вас знову закликаю, щоб ви вирішили вибрали Бога-Творця. Дозвольте Йому вас переобразити та змінювати. Нехай ваше серце буде готове слухати й жити всім тим, що Святий Дух має у Своєму плані для кожного з вас. Дітоньки, дозвольте Святому Духові вести вас дорогою істини й спасіння до життя вічного. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)