Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято св. Йоана апостола і євангеліста (РКЦ)

Літургійні читання на свято св. Йоана апостола і євангеліста (РКЦ)

  • 27 грудня 2016, 09:39

Свято св. Йоана апостола і євангеліста

Перше читання
1 Йн 1, 1-4

Читання з Першого Послання святого Йоана Апостола

Любі! Про те, що було від початку, що ми почули, що побачили на власні очі, що ми оглядали і до чого доторкнулися наші руки, – про Слово життя; і життя з’явилося, і ми побачили, і свідчимо, і сповіщаємо вам вічне життя, яке було в Отця і з’явилося нам. Те, що ми побачили й почули, сповіщаємо й вам, щоб і ви мали спільність з нами. А наша спільність – з Отцем і з Його Сином – Ісусом Христом. І пишемо вам про це, щоб наша радість була повною.

 Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 97(96)

Праведні серцем, в Господі радійте

Господь зацарював: хай звеселиться земля! *
Нехай зрадіють численні острови!
Хмара й темрява навколо Нього, *
праведність і справедливість – основа Його престолу.

Гори, наче віск, розтопилися від присутності Господа, *
від обличчя Господа всієї землі.
Небеса сповістили Його правду, *
і всі народи побачили Його славу.

Світло сяє для праведника, *
радість – для праведних серцем.
Радійте, праведні, в Господі, *
славте пам’ять Його святості.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Тебе, Боже, хвалимо, ісповідуємо Тебе, Господи.
Тебе вихваляє преславний сонм Апостолів.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 20, 2-8

† Читання святого Євангелія від Йоана

Першого дня після суботи Марія Магдалина побігла й прибула до Симона-Петра та до другого учня, якого Ісус любив, і каже їм: «Забрали Господа з гробниці й невідомо, де Його поклали!» Тоді вийшов Петро з іншим учнем, і вони пішли до гробниці. Бігли обидва разом, та інший учень побіг швидше за Петра й прибув першим до гробниці. Нахилившись, побачив, що лежить полотно, однак він не ввійшов. Тут прибув слідом за ним і Симон-Петро; він увійшов до гробниці й побачив, що лежить полотно та хустка, яка була на Його голові; вона лежала не з полотном, але згорнена окремо, в іншому місці. Тоді ж увійшов й інший учень, який прибіг першим до гробниці, – і побачив, і повірив.

Cлово Господнє

Переглядів 2 641
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, хто б вам міг краще за мене говорити про любов і біль мого Сина. Я жила з Ним, терпіла з Ним. Проживаючи земне життя, я відчувала біль, тому що була матір’ю. Мій Син любив думки й діла Небесного Отця, істинного Бога. І, як мені говорив, прийшов, щоб вас відкупити. Я свій біль ховала любов’ю, але ви, діти мої, маєте багато питань. Не розумієте болю. Не розумієте, що через Божу любов маєте прийняти біль і зносити його. Його досвідчить кожна людська істота меншою чи більшою мірою. Але з миром в душі і в стані ласки існує надія. Це є мій Син, Бог, народжений від Бога. Його слова є зерном вічного життя. Посіяне в добрих душах, приносить багато плодів. Мій Син зносив біль, тому що взяв на Себе ваші гріхи. Тому ви, діти мої, апостоли моєї любові, ви, які терпите, знайте, що ваші болі стануть світлом і славою. Діти мої, допоки зносите біль, допоки терпите, небо входить у вас і ви всім навколо себе даєте трохи неба та багато надії. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)